Kam zmizel bývalý prezident Václav Klaus?

Je to naprostá záhada. Všechna "správná proevropská internetová média" jaksi nedokázala překousnout, že ve zprávě evropského výboru britské Sněmovny lordů, o níž informovala stanice BBC je citován Václav Klaus.

 

 

A tak prostě zmizel...

Sice zprávu zařadila, ale jaksi ta část, která se týká našeho bývalého prezidenta, se nehodila. Zmizela. A cenzura čtk opět zapracovala.

Až na Seznam, součást Novinky.cz s vlastním komentářem.

 

Londýn

„Jak ve Velké Británii, tak v EU chyběla schopnost rozhodné analýzy. Vedlo to ke katastrofálnímu nepochopení nálady (Kremlu) před krizí,“ uvedl předseda výboru lord Tugendhat.

Klausův hlas byl mezi ojedinělými

Mluvčí britského ministerstva zahraničí kritiku Tugendhatova výboru odrazila prohlášením, že nikdo nemohl předvídat rozsah „neospraveditelné a nezákonné“ ruské intervence na východní Ukrajině.

Jenomže to byla lež...

Britská zpráva ovšem zmiňuje i to, že v Evropě v průběhu událostí zněly také varovné hlasy, zejména z úst českého exprezidenta Václava Klause. Dokument v několika odstavcích tlumočí Klausovy námitky vůči postoji Západu. Klaus varoval, aby se k Majdanu nepřistupovalo bez výhrad, a rovněž upozorňoval, že reakce Ruska byla očekávatelná, když pronesl, že Rusko by na krizi nebo konflikt na Ukrajině reagovalo stejně, ať už by v Kremlu seděl kdokoliv.

Bývalý prezident ČR současně poukazoval na to, že Ukrajina je „heterogenní, rozdělená země a snaha změnit silou a uměle její geopolitickou orientaci povede nevyhnutelně k jejímu rozpadu, pokud ne zničení“.


Zde je část originálu:

220.

Mr Klaus said that such views were long - standing and widely held: “Russia would have behaved very similarly in the Ukrainian crisis or conflict with any  Russian President.” In this respect he believed that President Putin’s actions were“ not anti – Russian  — it is very Russian in this respect. I  do not think it is rational to try to make any sort of schism between Russia and Putin on Ukraine.”

221.

Mr Klaus also urged us to consider internal factors within Ukraine. In his view, Ukraine was an inherently unstable entity, weakened by decades of politica l faction. He believed that Ukraine was a “heterogeneous, divided  country, and that an attempt to forcefully and artificially change its geopolitical orientation would inevitably result in its break - up, if not its destruction.

Celé zde:
zpráva evropského výboru britské Sněmovny lordů.

 

Takže zatímco v jiných státech by byla za inteligenci svého prezidenta média nadšená, u nás například ECHO24, či třeba E15 raději přežvýkaly zprávu dle návodu čtk. 

Je to hnus, velebnosti

 

A zde důkaz: ECHO24, E15 s podpisem čtk

Brusel na Ukrajině selhal. Podcenil ruské nepřátelství, říká Sněmovna lordů

EU v ukrajinské krizi katastrofálně selhala, míní Sněmovna lordů


Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zeolit
před 2 roky

Co je však asi jediné hodno pozornosti – jak si jsou ty naše „prozápadně orientované intelektuální elity“ jisté svou mocí. Už je ani nenapadne, aby se, jako dříve třeba trochu „skrývaly“. Jdou na to po bolševicku čelně: Ten ano, ten ne, tamten ještě smí, tyhlety budeme „vyšetřovat“ (skrze „investigativní“ weby soudružky Slonkové). Tamtěm (shodou okolností prezidentům ČR) zase již „neumožníme“, aby ve veřejném prostoru šířili „hanebné lži ministra Lavrova“. Nyní už budeme v médiích „veřejné služby“ ukazovat pouze (tak jako dosud) „důkazy o ruské agresi“ ze „satelitních kamer a fotoaparátů spojenců v EU a NATO“ – tedy až konečně nějaké zveřejní, a neukáže se vzápětí, že jsou to opět podvrhy.

Chtějí, aby z nich šel strach. Jsou však ubozí a směšní. Strach ale musíme mít z jejich dnes již zcela otevřených sponzorů zpoza Atlantického oceánu a z Bruselu. Po roce od Majdanu je válka, na kterou nás mají připravit zdejší Páté kolony, blíž, než kdykoli po roce 1989. Musíme jí za každou cenu zabránit. Navzdory Slonkovým a Klvaňům.

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/po...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...