Zločinný kapitalismus Made in USA není svobodný trh Adama Smitha!

 

Budoucnost USA
Budoucnost USA

Dá se to spíše přirovnat k mafiánskému období zlodějů zlatých dolů a diamantových nalezišť, kdy ze smrtí a vražd skutečných nálezců bohatli mafiánští bossové chránění po zuby ozbrojenou tlupou vojenských a zabijáckých gard.

 

 

 

Zatímco byla a je ve většině světa krize, či se plácají firmy, potažmo státy "nad vodou",

stoupají dividendy boháčů od roku 2009 neuvěřitelným tempem. V loňském roce o 10,5 procenta na 1,17 bilionu dolarů, což je historický rekord. Přepočteno podle průměrného ročního kurzu to představuje více než 24 bilionů korun!

 

 

Zprávu zveřejnila "Global Dividend Index".

O solidní růst dividend se zasloužila především pětistovka firem, jejichž akcie jsou součástí širšího amerického indexu S&P Dow Jones. Ty loni podílníkům vyplatily přes 350 miliard dolarů, meziročně o 12,4 procenta více.

A proč zločinný a mafiánský kapitalismus?

Protože v tomto období lidé v USA neuvěřitelně chudli. Protože lidé v USA prodávali domy na stojato a chudina leze ze všech děr této země. Protože USA, aby vůbec mohly obhájit jakousi vzestupnou čáru HDP, nechaly natisknout biliony dolarů pod názvem "kvantitativní uvolňování" zavedené americkým FEDem. A právě na kvantitativním uvolňování a poslední dobou na rozjezdu výroby vojenské techniky mírových bomb, raket a bombardérů bohatli ti, kteří by v tržním prostředí neměli dostat ani cent a trh by měl srovnat rozdíly sám.

 

Zde je krásná ukázka a důkaz, jak je nám podsouván americký trh, který není, protože ho (jedno jest, zda republikáni či demokraté) strany za padesát let přeměnily v bolševický socialismus a přerozdělování.

Dotacemi bohatnou bohatí, zatímco chudí chudnou. Jak křišťálově průzračné...

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zeolit
před 2 roky

Řadu let reprezentují kapitalismus lidé typu Janečka a Sorose apod., v podstatě mazaní spekulanti. Řadu let ohrožují rozumný vývoj síly, které chtějí nastolit NWO. Neokonservativci ničí USA a občané jim ještě tleskají.
http://demonocracy.info/infographics/usa...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...