Americkou mírovou pěst už milují na celém světě: další USA velvyslanec podřezán!

 

Blázen, nebo zoufalý občan?
Blázen, nebo zoufalý občan?

Americký velvyslanec v Jižní Koreji Mark Lippert byl ve čtvrtek ráno při cestě na přednášku v hlavním městě Soulu pořezán. Přežil...

 

 

Podle agentury AFP ho útočník napadl asi 25 centimetrů dlouhým kuchyňským nožem a zranil ho na pravé tváři a na rukou. "Nyní je Lippert v nemocnici, jeho stav je stabilní," informovala reportérka přímo ze Soulu. Lippert se v soulské nemocnici ihned podrobil operaci. Během dvou hodin mu jen rány na obličeji lékaři zašili 80 stehy, napsala CNN. CNN pak dodává, že se během incidentu útočník jasně vyjadřoval proti společným vojenským manévrům USA a Jižní Koreje. Právě ty každoročně přiostří vztahy mezi oběma státy a komunistickou KLDR.

A co je tou fraškou?

Lippert se dnes v Soulu účastnil události organizované korejskou Radou pro usmíření a spolupráci, přičemž útočník byl podle velitele místní policie členem oné rady. Hlavním účelem této organizace je snaha o mírové sjednocení dvou rozdělených států na Korejském poloostrově.

Lippert byl pověřen v roce 2005  jako zpravodajský důstojník. Od srpna 2007 do června 2008 působil v Iráku jako zpravodajský důstojník u SEAL námořnictva. Získal bronzovou hvězdu - medaili za službu v Iráku. Týmy SEAL (SEa, Air, Land) prodělávají jeden z nejnáročnějších vojenských výcviků na celém světě. Tyto týmy začaly vyvíjet nekonvenční a protipovstalecké zbraně a provádět tajné operace v pobřežních i říčních vodách (tzv. "blue and brown water").

Co dělal mírového velvyslanec USA na sjednocovací schůzi Severní a Jižní Koreje?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...