Nafta z Ruska? Ti zaostalí Rusáci nemají šanci…..

Jenomže to, co nevěděla veřejnost, stratégové z USA můžeme předpokládat, že  ano. Nebo i v této strategii byli primitivní za Ruskem? A i to je další část do skládané mozaiky terorismu na rafinérie a těžaře ropy.

 

Propad vývozu nafty z USA do Evropy je za posledních devět měsíců katastrofální. Po dlouhodobém navyšování tvrdě válcuje Rusko Spojené státy. A najednou je to šok: tak zaostalé Rusko opět drtí USA? Přitom stále slyšíme, že Putin nic nedělal, Putin utrácel, Putin neinvestoval, Putin poslal Rusko ke dnu a rating? Ani ten podraz Rusko neničí!

(Neničí víc než USA, které natiskly biliony dolarů, aby se ekonomika zvedla. Na jak dlouho?)

To je přece jasné, Rusko je na dně…Vážně? Vyšší vývoz kvalitní nafty z Ruska považuje za důvod amerického neúspěchu na evropském trhu také americká vládní Energetická informační agentura. Rusové v posledních létech investovali do modernizace rafinerií mnoho desítek miliard dolarů. A zatímco po roce 2000 investovali kolem 1,5 miliardy dolarů, v roce 2013 proinvestoval Transněft 10 miliard dolarů!! A ani minulý rok se Rusko v investicích nezastavilo.

 

A jeden z důvodů: ruská vláda s vysokou strategickou předvídavostí zpřísnila limity síry u nafty a dnes má obrovský náskok.

Rafinérie USA zírají jak vizír…

Takto strategicky skutečně myslí zaostalý, primitivní stát?

Ruský provozovatel produktovodů Transněft už letos zprovoznil inovované potrubí do baltského přístavu Primorsk. Místo dřívějších 11 milionů může potrubí do přístavu přepravit 15 milionů tun ročně.S variantou, že se v budoucnu ruská nafta dostane do střední Evropy, pracuje i největší tuzemský distributor pohonných hmot ČEPRO.  

USA se bijí v prsa, jak drtí Rusko. Pokud se podíváme na skutečný trend a čísla, opak je pravdou. Diví se někdo, že Rusové Putina tak obdivují? A diví se někdo, že USA ztrácejí nervy a haraší zbrojním průmyslem?

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Zlatá ropná éra pro Norsko končí.:

Ropa je páteří norské ekonomiky. I proto na zemi dopadá propad cen "černého zlata". O práci v ropném sektoru přišlo na 10 tisíc lidí, do konce roku firmy propustí dalších 40 tisíc zaměstnanců.

http://zahranicni.ihned.cz/c1-63667560-z...

Petr Pokorný
před 2 roky

Zeolite, toto sem nepatří. Když všichní říkají, že Rusko se hroutí, tak se hroutí... Ne vážně samozřejmě že toto dává rány každému, pouze se zdůrazňuje jedna strana a druhá se potlači!

Zeolit
před 2 roky

NOVÝ ARTIKL: MOTOROVÁ NAFTA
Změny v ruských clech na vývoz ropy a ropných produktů mohou z Ruska udělat nového významného hráče na evropském trhu s motorovou naftou. Nová cla znevýhodní výrobu topných olejů a naopak cenově nakopnou produkci a následný vývoz nízkosirné nafty. Podle studie společnosti ESAI Energy může Rusko snadno vytlačit stávající dodavatele ze západoevropského trhu. Export nafty by se měl do roku 2020 zvednout z necelých 250 tisíc na 900 tisíc barelů za den. Podmínkou nicméně je, že ruské rafinerie začnou ve velkém investovat do modernizace, která větší produkci nafty umožní. Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/ekonomik...

Petr Pokorný
před 2 roky

Kde jsou zdroje? A.T. Kearney Globální rafinérství je vyspělým trhem, kde již proběhly vý-znamné
restrukturalizace. Ve vyspělých zemích (USA, západníEvropa, Dubai),
se marže rafinérií od roku 2007/2008 stále snižují.
V USA jsou dokonce poslední tři roky záporné.
Rafi-nérie nebyly schopné využít vysokých cen finálních produktůve svůj prospěch.
Dalším faktorem uzavíránírafinérií je nárůst poptávky v Západním
světěpo prémiových bezsirných palivech, na což doplácejí
čistěbenzinovězaloženéprovozy
Detaily studie „Refining 2021: Who Will Be in the Game?“
jsou k dispozici na www.atkearney.com.
Současně toto popisují i na E15.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...