Rusko ratifikovalo banku BRICS a rozbíhá se mezinárodní ratingová agentura

Prezident Ruska Vladimir Putin ratifikoval dohodu o založení Nové banky pro rozvoj, kterou ustavují země BRICS a nová rusko-čínsko-americká ratingová agentura Universal Credit Raiting (UCRG) začne fungovat v nejbližších dnech .



Ustavující státy BRICS budou mít zvláštní práva, která nebudou mít jiné členové. Prezident banky se bude volit na návrh jedné z účastnických zemí BRICS, a klíčová rozhodnutí se budou v řídících orgánech přijímat většinou hlasů zakládajících zemí.

V příštích dnech předpokládá generální ředitel RUS-RATING získání licence v Rusku na provoz mezinárodní ratingové společnosti, v jejíž čele dozorčí rady bude bývalý francouzský premiér Dominique de Villepin. Agentura UCRG byla založena z iniciativy čínské ratingové agentury Dagong Global Credit, americké Egan-Jones Ratings a ruské Rus-Rating.

Součastí bude přibližně padesát ratingových agentur z různých zemí, čímž se vyloučí závislost na jediném nadřízeném (jako v USA velká trojka — Moody's, Standard & Poor's a Fіtch ) a navíc hlavní zakladatelé jsou z USA, Číny a Ruska, takže to vylučuje náklonnost k jedné nátlakové ekonomické skupině.




Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zeolit
před 2 roky

Karel Hvížďala: Dva roky Miloše Zemana:
Autor: J. Matuška Datum: 10.3.2015 13:03

...před pár týdny sdělila Sabina Slonková aktualne.cz, dnešní pracovníci BIS raději některé informace vládě ani nesdělují z obav, že by se mohly dostat do nežádoucích rukou.

http://www.rozhlas.cz/plus/nazory/_zprav...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...