Média: ruské ekonomické onuce proti americkým hvězdám z Wall Street

 

Samozřejmě je to přesmyčka, protože doslovně by mělo znít: každý druhý text či zpravodajství je o zhroucení zaostalého Ruska proti nádherné, růžové zahradě ekonomik západu, kde „náhodně“ něco zakolísá…

 

A protože tento „plebejský postoj“ ve skutečném významu je třeba stále korigovat, opět si popišme, co se vlastně děje bez mediálních výkřiků. (Mimochodem, plebejové za "první secese 494 let p.n.l" opustili Řím na protest proti svévoli patricijů a nevrátili se, dokud jim nezaručili ochranu před útiskem a přehmaty patricijů).

Inflace je v Rusku nejvyšší za posledních 13 let. Kvůli padajícímu rublu,

 píší nejen Hospodářské noviny, zatímco Španělé úspěšně krotí státní dluh a ekonomika ožila..

Proč dál číst, když je vše jasné. Proč zase někdo pochybuje? Protože titulky a výkřiky médií včetně ČT24 jsou sice nezpochybnitelné, avšak lidská mysl asociuje předpoklady, které pravdivé nejsou. Předpokládám, že si každý po přečtení řekne: ekonomika Ruska se opět hroutí, západ (Španělsko) je na vzestupu…

 

Jaká je však skutečnost?

Ano, v porovnání před rokem Rusko skutečně v březnu zrychlilo inflaci na 16,9 procenta. Inflace se tak dostala na nové 13leté maximum. Ale fakta jsou taková, že v prosinci po útoku USA na ekonomiku Ruska se vyhoupl rubl až na 80:1. Od té doby stále posiluje každým týdnem . Neboli kdo v prosinci zpanikařil a nakoupil dolary, šíleně na tom prodělal. Rubl obrovsky tvrdne a dnes už je za 55:1. Tedy kdo nakoupil v lednu ruble, je z něho boháč. I ta inflace skutečně vyskočila, ale přestože vzápětí na konci ledna guvernérka centrální banky Elvira Nabiullinová klidně snížila cenu rublu a západní experti si ťukali na hlavy, inflace v březnu klesla na 1,2 procenta, což bylo zpomalení z únorových 2,2 procenta. Takže ano, inflace ještě trochu roste, ale už na běžné úrovni. Pouze porovnání z „před rokem“ má děsivý výkyv. A rubl nyní nepadá, ale tvrdne!

A co to Španělsko?

Proč to připomíná Svěrákův film „Marečku, podejte mi pero“ když po několika pětkách dostane Svěrák ve škole „krásnou 4- “?

Španělé si totiž stanovili šílený deficit (zadlužení)  na 5,8% HDP, ale dosáhli prý krásné 5,7% HDP… Takže prý „evropský jásot“ je na místě. A další jásot, že kvantitativní uvolňování ECB (tištění peněz) prý opět pomůže.

Samozřejmě když si půjčím, nebo natisknu peníze, tak jsem boháč. Ale pouze, než je utratím a začnu splácet…

A opět ti normální si musí ťukat na čela…

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
PhDr. Dobromila Honková
před 2 roky

Dobrý den, prosím můžete zaslat bližší informace o údajné provokaci ruské stíhačky , která letěla 6m od americké někde na Pobaltím přede dvěma dny ? Byla US stíhačka skutečně mimo ruské uzemí? Děkuji
Fandím Rusku, Amerika zešílela
Honková

Anina
před 2 roky

Cha cha kam na ta přirovnání chodíte? Kdyby to tak učili ve škole, tak i holky umějí matematiku. Ráda to čtu a souhlasím.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...