Aféra Růžičky u hokejové reprezentace a Sparta Praha - názor.

 

Ač bývalý trenér a funkcionář, nedovolím si určit, kde je počátek a konec vášní při dramatech u hokejové reprezentace či ve fotbalové Spartě Praha.

 

Ale dovolím si ukázat z pohledu, který není tolik vidět. Co za tím vězí?

 

Pánové Víťa Lavička s Hřebíkem vydupali ze země a pádu Sparty velmi kvalitní tým. Ještě v létě jsem byl přesvědčen, že Lavička nyní bude více burcovat, když hráče na kvalitní úrovni má. Nezdařilo se. Zda je v tom přílišné kamarádství, kdy trenér musí být trochu „zlej“, aby se mužstvo sjednotilo a nehádalo se mezi sebou, ale přitom respektovaný, zda je to přetrénování a nevhodné načasování…. Dá se jednoznečně říci, že Sparta uvadá a před rozhodujícími zápasy především s Plzní je třeba mužstvo nažhavit. V tomto případě výměna trenéra a načasování – pochvala.

 Tento týden se může lámat chleba a pokud prohraje Plzeň, či Sparta, napoví o mistru mnohé.

 

 

To s Vladimírem Růžičkou u hokejové reprezentace je jiné kafe.

 

A rovnou se stavím za jednoznačný názor a následně vysvětlím těm, co zázemí sportu neznají, proč

NEODVOLÁVAT! A naopak ty, kdo rozdmýchávají tuto aféru, jednoznačně pranýřovat.

 

Zamést pod koberec? Nikoliv, ale…

 

Když jsme za „bolševika“  sháněli peníze na chod klubů, většinou jsme navštěvovali ředitele podniků. I ten trávník a údržba něco stojí a kdo měl peníze na hrazení ze své kapsy. Samozřejmě se ze zbylých peněz zaplatilo pivo na udržení party fotbalistů. Občas některý ředitel přihodil otázku: zkusíte i mého kluka, či vnuka, jestli v něm něco není? Myslím, že odmítnutí by byl nesmysl, protože když by byl neschopný, sama parta by ho mezi sebe nevzala. Je to korupce, není to korupce?

Pak nastal kapitalismus a my zase obcházeli stavaře, majitele benzínových pump apod. Způsob podobný,  peníze však nebyly z ROH, ale ze zisku na reklamu apod. I ty otázky občas přišly. Byla to korupce, dnes módní slovo, nebo ne? Já nevím.

 

Co vidím (zatím) u Vladimíra Růžičky? To samé, pouze na vyšší úrovni. A tak nechť policie šetří, zda je to je správné. Ale nikoliv předem novinářská špína a osočování. Co když…

 

Je totiž několik velice divných podezření

 

Pan stavitel hodí na plac půl milionu na svého synáčka. To ještě pochopit umím, byť je to velice špatné. A pan podnikatel je Čech. A sám sebe udá, navíc v nejstrašnější chvíli pro kluky, co hrají hokej, pro fanoušky hokeje a nebudeme si nalhávat, pro občany země, kdy reprezentace v hokeji zvedá i ženy, neznalé pravidel. Přitom skutek se stal rok před tím. Proč otálel? Kvůli efektu?

Nevěřím, že si toho člověk, vydělávající sumy peněz, že může „vrazit“ do ruky trenérovi půl „mega“ není vědom.

A já se ptám

Ty pochybnosti jsou tak obrovské, že bych pranýřoval každého, kdo nyní rozpoutává další část aféry, která může být podvod. Nic víc. Pokud totiž by byl Růžička gauner, nechť klidně sedí. Ale co když je další nevinný sprostě osočen a vinu už z něj nikdo nesmyje pouze z nenávisti pana podnikatele? A ten vyklouzne?

Ne, nechme pracovat policii a teprve pak rozhodněme. Padni, komu padni. Ale takto provedené to má větší dopad na stát a hokejovou reprezentaci, než na samotného Vladimíra Růžičku. A to pan podnikatel vědět musel.

Petr Pokorný

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Pavel
před 2 roky

Já nevím, neznám detaily a asi i nikdo z nás, ale jsou dva soukromé subjekty, z nich jeden dává peníze druhému (bez potvrzení,údajně) a potom to udá. Neznám časovou souvislost, ale jediné co mně přijde na mysl, nahlásit dar a zdanit.to.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...