Ropa dala USA tvrdý direkt, Rusko vyhrává K.O.!

 

Čím déle, tím pro USA hůře. Jak je to možné, experti?
Čím déle, tím pro USA hůře. Jak je to možné, experti?

Dnes a zítra tvrdá data + komentáře. Jsou to strašná data a deziluze USA, protože se nejedná o týdenní výkyv, ale dlouhodobý tren a to je alarmující!

Americký těžební průmysl se hroutí, Obama bije na poplach, žádá mimořádné kompetence. Dolar děsivě posílil a americké výrobky jsou neprodejné.Podvodný rating na Rusko nepomáhá, sankce nefungují.


3 prosince 2013 a Obama se vysmál..

Jde o pouhé vzplanutí a nikoli o revoluci. Euforie z břidlicové ropy brzy skončí. Je to mínění Organizace vývozců ropy (OPEC). Snížení těžby této ropy začne, podle OPEC, již za 5 let.
Číst všechno: http://cz.sputniknews.com/czech.ruvr.ru/2013_12_03/OPEC-predpo
vedela-konec-americke-ropy-z-bridlic/

 A děje se to daleko dřív!



S tím, jak se americké akciové indexy nezadržitelně přibližují ke svým historickým maximům, množí se opět spory o tom, zda jsme svědky nafukování bubliny, nebo jde o růst, jenž je podpořen reálnými fundamenty. Mezi skeptiky, kteří se spíše přiklánějí k první variantě, se zařadil i Robert Rubin, bývalý americký ministr financí.


Počet aktivních vrtů a přístrojů vyhledávající ložiska v USA snížil na nejnižší počty od prosince roku 2010. Tyto informace tak dopomohly k růstu ropy Brent o 2,3 % na 59,2 USD/barel (dnes už 63) a americké WTI o 2 % na 52,7 USD za barel.

Největší světový poskytovatel služeb v ropném průmyslu Schlumberger hodlá v tomto roce zrušit dalších 11 tisíc pracovních míst. Spolu s dříve oznámenými kroky jich tak letos plánuje zrušit 20 tisíc, což je asi 15 procent celkové pracovní síly.

 Američtí producenti ropy z břidličných hornin by kvůli možnému dalšímu propadu cen ropy mohli opět snižovat náklady, což by znamenalo další ránu pro odvětví souvisejících služeb.

Firma ve čtvrtek večer oznámila, že příjem v prvních třech měsících roku jí klesl o skoro devět procent na 10,3 miliardy dolarů. Čistý zisk klesl o 39 procent na 975 milionů dolarů (24,8 miliardy korun).

Ruský rubl přes sankce a podvodný rating včera pokořil hranici 1:50 a je nejvíce posilující měnou od ledna, takže tvrdit, že USA ekonomika je zdravá proti ruské má někde "asi nějakou chybičku"...

 

Američtí producenti ropy z břidličných hornin by kvůli možnému dalšímu propadu cen ropy mohli opět snižovat náklady, což by znamenalo další ránu pro odvětví souvisejících služeb. Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/krize-tezaru-nekonci-predpovida-schlumberger-zrusi-dalsich-11-tisic-mist-1181645#utm_source=zpravy&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/krize-tezaru-nekonci-predpovida-schlumberger-zrusi-dalsich-11-tisic-mist-1181645#utm_source=zpravy&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Thu Hien
před 2 roky

Jsem Češka a v současné době na to nejsem příliš hrdá

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...