Rubl a juan versus dolar

To, co jsme psali v minulých měsících má stále zrychlující trend. A posměch amerických současných špiček čiší více nenávistí, než fakty.

 

Rusko a Čína

Rozhodnutí obou zemí vzdát se ve vlastní obchodní výměně dolarů a nahradit je národními měnami, které bylo minulý rok přijato na nejvyšší úrovni, je v praxi velmi rychle realizováno. Objem směnných operací rubl — juan se za první kvartál 2015 zvýšil ve srovnání se stejným obdobím v roce 2014 více než šestkrát, prohlásil náměstek předsedy představenstva banky VTB Michail Osejevskij. Kupcikevič nevylučuje, že by jejich podíl mohl v rusko-čínské obchodní relaci dosáhnout až 40%.

Pro Rusko není výhodné provádět platby „přes Ameriku" také s přihlédnutím k současným geopolitickým reáliím. Rusko, stejně, jako Čína, si přeje snížit vliv dolaru na světovou ekonomiku a vytvořit vícepolární ekonomický svět.

A co je ještě závažnější a proč USA tak běsní?

O rychlém odebírání zlata z USA jsme už také psali: Nahlédneme do aktuální ekonomiky? USA a svět. Především Německo poslední měsíce dramaticky rychle z USA zlato stahuje. Rusko už začalo minulý rok. Proč? Vysvětlení dávají čínští ekonomové a možná je to pravdě nejblíže: podle názoru Duowei News se připravuje ČLR na prudký pokles kurzu USD a zvyšuje své zlaté rezervy stejně jako Rusko, které od r. 2005 zvýšilo své zlaté a valutové rezervy dvojnásobně. „Vlastní-li Čína skutečně 30 tisíc tun zlata, pak bude mít jüan mohutnou podporu. Její vliv a postavení na světových finančních trzích se značně upevnily", podotýká Duowei News. Čínská ekonomika předhoní americkou v r. 2016, což udělá z jüanu hlavní světovou rezervní měnu, píše vydání s odvoláním na prognózy Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj.

 http://cz.sputniknews.com

Rusko finišuje s mezinárodní platební kartou - první konkureční otřes začíná

 

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...