Tereza Spencerová (Literární noviny) přesně vystihla divadlo USA v Iráku

 

Tereza Spencerová
Tereza Spencerová

Fraška jménem US ARMY údajně těžce bombarduje ISIS, ale pod pláštíkem boje pomáhá destabilizovat celý region, protože tam opozicím prodává zbraně. (Např. proti Asadovi v Sýrii.)


Včera USA napadly slovně jednotky v Iráku, že nebojují. A co dělají USA?

Pentagon sázel na Islámský stát už v roce 2012

Z něhož vybíráme poslední odstavec, který vystihuje vše:

Islámský stát mezitím v Iráku obsadil Ramádí, hlavní město sunnitské provincie Anbár ležící jen pár desítek kilometrů od Bagdádu, byť boje o město znovu vzplály; ovládl historickou Palmyru (kde zmasakroval na 400 převážně žen a dětí), čímž dostal pod kontrolu (převážně pouštní) polovinu Sýrie; obsadil poslední funkční pohraniční přechod mezi Irákem a Sýrií; zahájil krvavé teroristické útoky v Jemenu, který navíc shora bombarduje Saúdská Arábie, a další masakr spáchal v šíitské mešitě na východě Saúdské Arábie (drastické snímky obětí jsou ZDE), přičemž další „černé dny“ budou prý následovat, a oznámil, že do roka koupí z Pákistánu svou první jadernou bombu (a přesně totéž mají v plánu i Saúdové).

PS. Zatímco Pentagon má za to, že jeho „strategie boje“ proti IS „funguje“, agentura Bloomberg cituje penzionovaného generála Jacka Keana, který při senátním slyšení obhajoval nutnost vyslat do Iráku americké letecké dispečery: „Pětasedmdesát procent náletů, které v současnosti provádíme, končí tím, že se naše letadla vracejí, aniž by shodily bomby, většinou proto, že nemohou najít cíl nebo ho nejsou s to přesně identifikovat.“ Proto prý Obamova administrativa zároveň zvažuje, zda by nebylo dobré vyslat na irácká bitevní pole specialisty na navádění náletů, aby se letadla opravdu mohla začít trefovat na extremisty, dodává Bloomberg. Jinými slovy, USA vlastně cíle Islámského státu nebombardují, místo toho jsou tu úvahy o rozšíření vojenské přítomnosti v Iráku – při troše štěstí může pár vojáků s laserovými ukazovátky vylepšit americkou „válku proti teroru“ a předejít tomu, aby při náletech umírali jen další civilisté.

PPS. Na čem se tedy dohodli Kerry s Rubinsteinem v Moskvě?

A totéž potvrzuje íránský generál v DENÍK.cz

USA se nesnaží zastavit radikály z organizace Islámský stát (IS) v Iráku. Řekl to velitel elitní jednotky íránských revolučních gard generál Kásem Solejmání. Vyjádřil se krátce po americkém ministru obrany Ashtonovi Carterovi, který o víkendu řekl, že irácká armáda postrádá vůli k boji. Podle Solejmáního nyní stojí proti IS jedině Írán a jeho spojenci.

Írán pomáhá cvičit íránské šíitské milice, které se připojily k irácké armádě. Irácké vojsko ale nedávno prohrálo boj o důležité město Ramádí, i když od soboty o něj znovu bojuje.

Solejmání v rozhovoru otištěném v listě Džaván řekl, že USA neudělaly zhola nic, aby zastavily postup IS na Ramádí. „To neznamená nic jiného, než podíl na spiknutí," řekl generál. „Jak to, že Amerika tvrdí, že chrání iráckou vládu, a zatím o několik kilometrů dál v Ramádí se vraždí a zabíjí a Amerika nedělá nic? Dnes proti IS nebojuje nikdo jiný než Íránská republika a národy, které Írán podporují," řekl Solejmání, který je mezi poradci, kteří pracují s iráckými šíitskými oddíly.

A fraška nakonec:

A fraška nakonec: USA se s Tureckem dohodly, že poskytnout leteckou podporu umírněným složkám syrské opozice, což podle agentury Reuters znamená rozšíření amerického zapojení do konfliktu v Sýrii.
Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/iransky-general-usa-se-nesnazi-zastavit-radikaly-islamskeho-statu-20150525.html
Protože následně umírněná opozice zase bojuje proti Asadovi a tak stále dokola!

Hlavně když se střílí a zabíjí, je základní  motto USA a Pentagonu!


Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/iransky-general-usa-se-nesnazi-zastavit-radikaly-islamskeho-statu-20150525.html


Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/iransky-general-usa-se-nesnazi-zastavit-radikaly-islamskeho-statu-20150525.html

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Leon Tuzemák
před rokem

Islámská apokalypsa se rozrůstá, požár se rozrůstá a američtí chlapečci se sirkami v ruce stojí a koukají...

Z INICIATIVY USA SE PO DVOU LETECH STUDENÉ VÁLKY USA - RUSKO v Soči jednalo 12. 5. 2015 na nejvyšší úrovni - prezident Putin s Kerrym.

A také 18. 5. 2015 jednal v Moskvě americký zmocněnec pro Sýrii Daniel Rubinstein s vysokými ruskými představiteli "o způsobu, jak vytvořit podmínky pro skutečný a trvalý politický přechod" v Sýrii, uvedlo americké ministerstvo zahraničí.

Situace na Blízkém východě se USA zřejmě zcela vymkla z rukou.

Leon Tuzemák
před rokem

Ale nehrajme si s USA pořád na "slepou bábu". Islámský stát v Iráku a v Sýrii prostřednictvím Saudské Arábie vyzbrojily USA a ISIS řídili plukovníci CIA a Mossadu. Přesně to samé jako kdysi v 80. letech Al-Kajdu v Afghánistánu, jak přes kopírák.

Je ostuda Evropské unie, která je se svou půl miliardou obyvatel větší než USA, že nedokázala říct USA: TAKHLE SE ZAHRANIČNÍ POLITIKA DĚLAT NEBUDE.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...