Nahlédneme do aktuální ekonomiky? USA a svět.

 

Pohled McCaina na ekonomiku USA
Pohled McCaina na ekonomiku USA

Šéfka americké centrální banky (Fed) Janet Yellenová dnes varovala před potenciálními hrozbami spojenými s vysokými cenami akcií.

 

„Zdůraznila bych, že ceny na akciovém trhu jsou v současnosti celkově dost vysoké,“ uvedla Yellenová při debatě s šéfkou Mezinárodního měnového fondu (MMF) Christine Lagardeovou na konferenci ve Washingtonu. „Existují zde potenciální hrozby,“ dodala. Fed podle Yellenové tuto problematiku pozorně sleduje.

 

 

Pohledem analytičky: Cizí zlato mizí z Americké centrální banky

Eva Mahdalová (Aktuálně.cz

Z trezoru ležícího pod newyorskou budovou Fedu začaly zahraniční vlády stahovat zpět k sobě zlato. Objem celkového uschovaného zlata činí 5,979.2 tun, což je nejnižší úroveň v tomto století.

Německo a Nizozemsko začaly stahovat zpět do svých trezorů část zlata, které měly uložené na Manhattanu. Od února 2014 došlo k odlivu 217 tun zlata, přičemž v průběhu posledních 12 měsíců bylo staženo téměř 200 tun žlutého kovu. V období velké finanční krize 2007-2009 bylo z USA staženo celkem 230 tun zlata, aby byly jeho prodejem zafinancovány země, které byly blízko k bankrotu. Samozřejmě, že všechny výběry zlata byly okamžitě zastaveny v listopadu 2008, ale počátkem roku 2014 se opět vrátily.V březnu 2015 stáhl někdo z Fedu 10 t zlata. Je velmi pravděpodobné, že se jednalo o Německo anebo je také dost možné, že i jiné centrální banky se připojily k repatriaci zlata.

 

Tvrdý dolar děsí USA - zamrzl vývoz!

Počítače výrazně podraží

Výrazně podražit by měly v nadcházejících týdnech levné počítače, notebooky a tablety, které jsou vybaveny speciální zvýhodněnou verzí operačního systému Windows 8.1 with Bing. Především silný dolar drtí americké výrobce.

Levná zařízení tvoří třetinu trhu

Právě po levných zařízeních s cenovkou do deseti tisíc korun je přitom mezi spotřebiteli největší poptávka. „V období leden až únor 2015 tvořily notebooky s cenou do 8 500 Kč celých 33 % celkového objemu prodejů,“ potvrdil David Cestr z analytické společnosti GfK.

Poté, co budou skladové zásoby počítačů, notebooků a tabletů se zvýhodněnou cenou rozebrány, dá se podle zástupců Microsoftu očekávat skokový nárůst cen až o 40 procent.

 

A dobrá, nebo špatná zpráva: alkoholismus v Rusku na ústupu

Světový prodej alkoholu skomírá, i kvůli Rusku

Dovoz alkoholu do Ruska klesá, například u piva klesl o 78 procent, import vína téměř o polovinu.

Největší trh s vodkou klesl

V Rusku klesl prodej alkoholických nápojů o šest procent.

V Rusku, které má největší světový trh s vodkou, klesl loni prodej tohoto nápoje o 12 procent, uvedl dnes britský list The Telegraph.

Takže na závěr si můžeme ještě jednou srovnat s americkým mládím a školstvím: katastrofa. Rodilé děti USA ? Střelba, sex a drogy. Ale mají svobodu a volnost a nikdo jim nesmí poručit. O Asiatech není pochyb, na vzdělání dřou. I lidé z Afriky (mimo těch pár děsivých států) - dřou.

 

A Rusové? Ti plebejští, ožralí a zaostalí Rusové?

A totální šok především pro USA? Vydáno v Mf DNES

 

Dodatek: přes pomatené sankce USA dnes rubl prolomil hranici 1:50 na výši 48,51 za dolar a je nejvíce sílící měnou na světě. Což proti nesmyslné síle dolaru je naopak tvrdý návrat rublu k normálu!

skenovpro tablet

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Frank51
před rokem

Není to tank T-15, ale T-14 Armata. Který blb to spatlal?

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...