Může prezident USA Obama mluvit jako dement? Posuďte sami...

 

Ano, Rusko je v recesi. To nikdo nepopírá. Cyklicky to vždy na každý stát padne. Ale..

 

Aby se rozeběhla západní ekonomika včetně naší, musely USA vytisknout biliony dolarů. 14 bilionů dolarů. Nyní to samé dělá ECB. Tiskne miliardy eur. Během krátké doby vytiskne Mario Draghi 600 miliard eur. Pak naše vláda jásá, jak lidé nakupují... Komik Vlasta Burian by se potrhal smíchy...

 

Rusko naopak šetřilo, nakupovalo zlato a investovalo. Ba co víc, spojilo se ve skupenství národů, které byly západem opovrhovány, dnes nenáviděny. A daly si název BRICS...

Hezké je, jak se západ naparuje. Navrch huj, vespod hnůj. Dluhem malomocný.

 

Kam má vlastně patřit Česká republika nyní?

Všímáte si, jak se americký prezident důsledně vyhýbá diskuzi o BRICS, jak důsledně hledá vnějšího nepřítele a jak stále ukazuje nádheru západu? Omšelou a vyčpělou nádheru západu! A všímáte si, jak státy, které se propojily, jsou najednou špatné? Jásali jsme nad Indií a nyní? Jásali jsme nad Brazílií a nyní? O JAR je ticho, jako by nebyla. A Čína s Ruskem je najednou nepřítel, kterého musíme válkou dohnat na kolena...

Už nyní podle Obamy mají sankce na Rusko vážný dopad. „Ruské hospodářství už značně oslabilo, rubl klesá, inflace roste,“ řekl Obama s tím, že ruské firmy přicházejí o mezinárodní zakázky. Je Obama vážně dementní, nebo šílený? Krize na západě ještě neodezněla a už se zase naparuje?

BRICS je neformální mezistátní sdružení pěti zemí — Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Jihoafrické republiky.

Meziparlamentní fórum se pořádá poprvé v dějinách BRICS, měsíc před summitem hlav států.

 

 A právě toto setkání asi děsí natolik USA, že už se neštítí ničeho!

Souhrnný HDP zemí BRICS předstihne během nejbližších dvou až tří let odpovídající ukazatele „velké sedmičky, soudí předseda zahraničního výboru ruské Státní dumy Alexej Puškov.

„V roce 2014 činil podíl hrubého domácího produktu všech zemí BRICS 30%. Zatím je to méně než u zemí „velké sedmičky", rozdíl ale činí 7-8%. Podle údajů Mezinárodního měnového fondu činí souhrnný HDP zemí BRICS 32,5 bilionu dolarů, u zemí G7 je na úrovni 34,7 bilionu dolarů", řekl Puškov novinářům na meziparlamentním fóru BRICS v Moskvě.

„S přihlédnutím k tomu, že země BRICS převážně prokazují mnohem vyšší tempo růstu než země „velké sedmičky", můžeme předpokládat, že během nejbližších dvou tří let souhrnný HDP zemí BRICS předstihne souhrnný HDP zemí G7", dodal Puškov.

 

A vážně myšlená otázka na závěr: kde se vzaly tak tvrdé útoky USA proti Izraeli? I když to nikdo navenek neřekne, o okupovaná územi Palestiny se nikdo ze západu celá léta vážně nezajímal. Co že tak najednou? Málokdo  ví, že Izrael rychle rozšiřuje vztahy s BRICS, především s Indií a Čínou. A časově to odpovídá prudkému zhoršení vztahů mezi Netanjahuem a Obamou.

Je to ten hlavní důvod? Brzy poznáme a může to být v řádu měsíců!

Petr Pokorný

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Vladimír
před rokem

Dobrý den,co je to za otázku?Když je někdo dement,tak od něj nebudu očekávat,že bude mluvit,jako A.Einstein....Nebo se pletu?
Když je někdo dement,tak se asi nebudu divit,když otevře hubu a jako dement mluví!!!
Nebo mi něco uniká?!
Přeji hezký den

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...