Maminky, neničte nám naše vnoučata (pitný a jídelní režim)

 

Moře vody také nezachrání od žízně
Moře vody také nezachrání od žízně

Ano, i já s úžasem sleduji, že je naprostá záhada, jak je možné, že lidstvo nevymřelo dřív, než se dostalo do 21. století informačních technologií.

 

Dodržujte pitný režim, hlásají reklamní spoty lékařské elity.

A zaměřeno na školní mládež a seniory. Čím větší poklesy prodeje Coca col a jiných nápojů, tím větší a úpěnlivější volání po našem zdraví. Všichni zemřete, když se nenapijete, zoufají výrobci nápojů. A když budete mrtví, komu budeme prodávat naše nápoje? Žízeň sama je tedy prý už příznakem toho, že tekutiny tělu chybí, proto je špatné s jejich doplněním čekat až na okamžik, kdy se dostaví. Naopak je prý vhodné přijímat tekutiny průběžně bez ohledu na pocit žízně, vysvětluje Věra Stejskalová, registrovaná nutriční terapeutka.

Zde celé: Nečekejte na žízeň. Tekutiny doplňujte v průběhu dne | Zdraví | www ...

Tolik pitomostí a především vysokoškolská budoucnost to „chápe“

Jak jsme proboha mohli až do dnes přežít? Ne vážně, tímto způsobem dětem a vůbec všem poškozujeme zdraví a je záhadou, proč si to dokonce údajně nejvzdělanější skupina mladých neuvědomuje. Za prvé: rozdíl pocitu žízně a skutečná žízeň až  dehydratace je asi něco jako pojem a průjem. Pokud každých pět minut vyndáváte nápoj s pitím, ledviny a vůbec celé tělo si nevytvoří stav, kdy tekutinu delší dobu nemáme. Naopak ten, kdo si toto natrénuje, nemusí se bát skutečné dehydratace. Je to špičkově dělaná, podvodná reklama., za kterou jsou lékaři korupčně placeni.  Jak je možné, že dnešní mladá generace je daleko náchylnější k dehydrataci a  následnému omdlévání? Navzdory tomu, že pije non stop a bez plastu nedá ani ránu? Protože  nenaučila své tělo správně regulovat tekutiny. Čím víc se pije, tím rychleji se nadbytečná voda vypařuje, proto se daleko více používají osobní spraye proti pocení a stále dokola. Stanete se závislými…Už od batolat!

Je to stejné jako s jídlem

Stokilový desetiletý chlapeček a holčička sedí na sedadle v tramvaji, dojedli zabalený smažený sýr a volají: mámo máme hlad, musíme jíst dříve, než ho pocítíme. A vyndavají z tašek další tuny jídla, maminka se usmívá, jak jejich stokilové dětičky jsou zdravé. Paní doktorka říkala, že nemají mít pocit hladu a žízně… A nad nimi stojí dědeček, co přežil koncentrák a žije….A to přes masivní kampaň o zdravé výživě!

Ti, co dříve byli na vojně či sportovali, zákonitě jsou mrtví

Nebo snad ne? Jsme poválečná generace, která hrála fotbal či hokej do té doby, dokud nepadala na ústa žízní, hladem a únavou. Plasty s vodou nikdo nenosil. Nebyly. A nikdo neomdléval. Jsme generace, která (muži) prožila vojnu a cvičení, a kde hlad a žízeň byly dokonce součástí výcviku. Světe zboř se, nikdo tam nedostával kolapsy a neumíral dehydratací. A jsme dokonce věková kategorie, kdy prudké navýšení věku hrozí kolapsem – ale výplat důchodů! Nevymíráme tak, jak by si státní kasa přála! Tak kde je pravda?

Prosím, nezaměňovat

Je skutečně nějaké promile lidí, kteří mají poškozenou vnitřní informační soustavu ať již stářím, či po nemocí. Ti nepociťují hlad ani žízeň a ti se výjimečně musí držet časového harmonogramu. Pocit hladu a žízně u zdravých lidí je totiž prvotním a nikoliv závěrečným signálem skutečného hladu a žízně. A žízeň nemůže nastat po čtvrt hodině, ale minimálně hodině i přes vysoké teploty. (Snad každý chápe, že stoupat na rozpálenou sopku v polední výhni je extrém, o kterém to není). Dokonce ti, kdo drželi hladovku potvrdí, že třetí den se ani hlad necítí. Signalizace těla se vypíná. Jak to? Protože je třeba vypnout veškeré tělesné činnosti, abychom přežili a signální soustava  přes stres a bolesti tělo při překročení limitu zatěžuje.

Maminky, neničte nám naše vnoučata

To, že dáváte svým dětičkám každých pět minut jíst a pít, nepomáháte jejich zdraví, ale naopak. Byť se to na  nich v určitém věku ještě neprojeví. Tělo si musí vytvořit obranné protilátky, tělo si musí vytvořit zásoby vody a tuku, aby v případě vyšších teplot, zimy či nemožnosti získat potravu delší čas  umělo s nečekanou změnou hospodařit. Nebo snad jim do budoucna zajistíte, aby po celý život tento pravidelný přísun měly? Navíc při „kapénkovém pití“ si ledviny nepropláchneme a zaděláváme navíc dětem na ledvinové kameny a další  poškození. Všeho moc škodí, ať v plusu či mínusu. A známé je to tisíce let! A to ani nemluvě, co Coca cola a jiné sajrajty jest….

Když je červen a vidím studentstvo, jak se v tramvaji z bodu A do bodu B musí 20x napít a především studentky jsou důsledné, ptám se: skutečně dnešní mladá generace reklamou zmagořela?

A tak zdraví vojáci, kteří měli v žaludku večer před usínáním víc vzduchu, než přejídání, znali večerní povzdech:

 

V zdravém těle

zdravý – puch!

 

Rubriky: ,

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Leon Tuzemák
před rokem

Dospělý muž by měl vypít 3 až 4 litry vody denně, zvlášť v létě.
Když nebudete pít, hrozí Vám nejen riziko výskytu ledvinových kamenů, ale zejména riziko výskytu KREVNÍ SRAŽENINY, a následně infarkt a mrtvice.
Viz vedro v minulém týdnu a Ota Petřina nebo herec z Četnických humoresek.

Alík
před rokem

Článek je snad o něčem jiném. Pokud vypijete víc tekutiny v horku, nejde to přes ledviny, ale do nadměrrného pocení. A na ledviny není nutné chlemtat pití, ale jednou za čas si "propít palici"...Je známo, že při častém pití vody těžkne žaludek a někomu se motá hlava. Tak kde je ta hranice? Zdravé tělo by si mělo vážně o pití říct.

Jaroslav Matuška
před rokem

Leone, nemám potřebu pít, dělám si čárky, abych do sebe dostal 1,8 l, z toho je minimálně litr piva. Mohl byste mi sdělit, jaké máte povolání? Řidič asi nejste...Kdysi jsem si způsobil koliku, že jsem pil jenom skutečně málo. Dneska si to aspoň hlídám na ty necelé dva litry..

Brabec
před rokem

Sobotkova vláda, vláda ČSSD, ANO, KDU spouští lavinu, která ohrozí český národ !!!! Nezapomeňte, NEVOLIT

TTT
před rokem

Přesně..

jumbo
před 4 roky

ou je, svatá pravda. neposlouchat kecy všelijakejch "chytrolínů". nedostatek jídla a pití - podívejte se na lidi co přežili koncentrák, jak vypadají a na ty žrouty, který prasknou v pasedáti. kde zůstal zdravej rozum?
lidi nejsou stroje.

Petr Pokorný
před 4 roky

Nemohu se zbavit dojmu, že to stejné bylo za bolševika. Nebyly vajíčka? Nebyly zdravé. Nebylo mléko? Nebylo zdravé. Byl přebytek mléka? Nahrazuje mateřské, abychom další rok dostali zprávu, že nenahrazuje mateřské, potom kozí ano, kozí ne, jezte maso, nejezte maso, jezte máslo, nejezte máslo... A vždy se našel nějaký hlupák, co naskočil na i tehdejší reklamu pana Vajíčka... Ach jo.

Petr Pokorný
před 4 roky

A nejvíc mi na tom vadí, že tyto pitomosti sugeruje dáma, co si říká Věra Stejskalová, registrovaná nutriční terapeutka z Thomayerovy nemocnice! A děti to může do budoucna i poškodit!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...