Odkazy a připomínky mimo téma 

Mnozí sem přidáváte do diskuze velmi zajímavé odkazy mimo téma, které však vzápětí zapadnou a je to škoda.

Proto je do lišty vložen stálý odkaz, kde se bude moci cokoliv ukládat a případně se k tomu vrátit.

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Westinghouse zase leze do Temelína
před 8 měsíci

Temelín bude UŽ ZASE testovat jaderné palivo americko-japonské společnosti Westinghouse, oznámil nám milý polostátní ČEZ 29. února 2016??? To snad ne?!

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-e...

Nestačil desetiletý nebezpečný experiment s nekvalitním americkým palivem 2001 - 2010??? To byl zlý sen jak z ekonomického, tak i bezpečnostního hlediska! Neustále docházelo k deformacím paliva - trpělo častým ohýbáním, kroucením a netěsnostmi. Americké tyče se ohýbaly jak banány!

Mnoho odstávek a předčasných výměn paliva tak způsobilo ČEZu mnohamiliardové ztráty.

Např. 2. 6. 2006 byl 1. blok JE Temelín náhle odstaven. Z celkového počtu 61 řídících tyčí nedosedlo 51 (tzn. 84%!) do koncové polohy, dvě z nich dokonce zcela selhaly. Následné vynucené odstavení reaktoru v důsledku degradace aktivní zóny bylo označeno jako „několikadenní urychlení plánované odstávky k výměně paliva“. Veřejnost se již nedozvěděla, že ve skutečnosti měla výměna paliva proběhnout až na podzim. Jednalo se tedy o předčasnou výměnu paliva s posunem o 3 až 4 měsíce vůči původnímu harmonogramu.

http://temelin.biz/wordpress/?cat=5

V létě 2010 přešly oba reaktory JE Temelín výhradně na palivo ruského dodavatele TVEL (vlastněný státem přes ruský státní koncern Rosatom), který je v současnosti jediným dodavatelem.

ČEZ má s ruským TVEL smlouvu až do roku 2020 s opcí na pět let, zřejmě ale vypíše nové výběrové řízení. "Hodláme otestovat trh a vybrat si nejlepší nabídku. Letos předpokládáme vyhotovení zadávací dokumentace a vlastní tendr by mohl být zahájen nejpozději počátkem 2017," řekl mluvčí ČEZ Kříž. Výsledek chce firma vyhlásit v roce 2019, dodal.

JENŽE MY NEJSME PŘIBLBLÁ KOLONIE UKRAJINA!!!

Firmě Westinghouse se už podařilo vnutit své nechvalně známé palivo Ukrajině, báječný výsledek Majdanu a ukrofašistického převratu! Od roku 2015 tak Kyjev nakupuje palivo jen od Westinghouse, samozřejmě četné poruchy a odstávky ukrajinských reaktorů mají každou chvíli.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...