Odkazy a připomínky mimo téma 

Mnozí sem přidáváte do diskuze velmi zajímavé odkazy mimo téma, které však vzápětí zapadnou a je to škoda.

Proto je do lišty vložen stálý odkaz, kde se bude moci cokoliv ukládat a případně se k tomu vrátit.

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

BENEŠE DO KOŠE
před 10 měsíci

KDY BUDE ODVOLÁN ROMANŮV SPOLUŽÁK Z HAVÍŘOVA DANIEL BENEŠ Z FUNKCE GENERÁLNÍHO ŘEDITELE A PŘEDSEDY PŘEDSTAVENSTVA ČEZ! Akcionářská práva státu k 69,78 % akcií ČEZ vykonává ministerstvo financí. Pro výkon akcionářských práv státu má ministerstvo financí specializovaný odbor - odbor 43 - Strategické společnosti a investiční pobídky, ředitelem odboru je Ing. Petr Blažek, zároveň je i místopředsedou dozorčí rady ČEZ. Odbor je přímo podřízen ministrovi financí Andreji Babišovi. Blažek začínal jako asistent starosty za ODS na Praze 3, na rezort financí přišel za exministra Kalouska a zjevně o energetice neví nic, stejně jako předseda dozorčí rady ČEZ - 73letý profesor molekulární genetiky Václav Pačes. No co, když mohla být členkou dozorčí rady ČEZ Lívia Klausová (1994 - 1998), kdokoli může dělat cokoli.

http://www.egap.cz/o-spolecnosti/organy-...

Vedení ČEZ na jaderné elektrárně Dukovany dlouhodobě zanedbávalo kontroly bezpečnosti. Na kontroly svarů si ČEZ najímal externí společnost Tediko, s.r.o. z Chomutova, která např. místo potřebných tří snímků jednoho svaru jen okopírovala stejný snímek a některé vadné svary označila jako bezvadné.

Tři ze čtyř bloků Dukovan jsou tak už čtvrt roku odstavené a kontrolují se všechny svary (blok 1 - prodloužená plánovaná odstávka od 28. srpna, původně měla být odstávka dvouměsíční, bloky 2 a 3 - neplánovaná odstávka od 18. září a 19. září). Blok 4 je provozován na výkonu. Elektrárna Dukovany při plném provozu pokrývá zhruba pětinu celkové spotřeby elektrické energie celé České republiky. Ztráty kvůli neplánované odstávce Dukovan se budou pohybovat v řádech miliard.

Problémy v jaderné elektrárně Dukovany:

http://byznys.ihned.cz/c1-64996080-cez-m...

Problémy v jaderné elektrárně Temelín:

Neplánovaná odstávka 2. bloku jaderné elektrárny Temelín probíhala od 18. dubna do 30. července 2015, trvala tedy 104 dní a byla způsobena závadou na chlazení generátoru. Souběžně od 10. července do 26. srpna probíhala plánovaná odstávka 1. bloku z důvodu výměny čtvrtiny paliva, jaderná elektrárna Temelín tak nevyráběla po dobu 20 dnů žádnou elektřinu. 12. srpna 2015 až 19. srpna 2015 byla odstávka 2. bloku spojená s poruchou chlazení generátoru, elektrárna Temelín tak nevyráběla 8 dní žádnou elektřinu. 1. blok byl neplánovaně odstaven od 3. září do 13. září kvůli opravě zpětné klapky na potrubí napájecí vody, 2. blok byl znovu neplánovaně odstaven od 10. září do 22. září pro opravu břitů olejového těsnění ložiska turbogenerátoru, takže 4 dny - naštěstí přes víkend - nevyráběl Temelín opět nic a Česká republika musela dovážet elektřinu ze zahraničí kvůli souběžné poruše na hnědouhelné elektrárně Chvaletice Martina Romana (coby EPH).

https://twitter.com/daniel_benes

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...