Odkazy a připomínky mimo téma 

Mnozí sem přidáváte do diskuze velmi zajímavé odkazy mimo téma, které však vzápětí zapadnou a je to škoda.

Proto je do lišty vložen stálý odkaz, kde se bude moci cokoliv ukládat a případně se k tomu vrátit.

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Deutsche Bank bude obří Lehman Brothers?
před 7 měsíci

Deutsche Bank byla dána 21. března 2016 ratingovou společností Moody's do revize pro další potenciální downgrade s odkazem na "exekuční rizika" jejího nového strategického plánu. Znepokojující na tom podle serveru Zero Hedge, který miluje konspirační teorie, je shodné načasování s událostmi kolem Lehman Brothers. Deutsche Bank je ovšem úplně něco jiného než mrňavá Lehman Brothers.

http://www.kurzy.cz/zpravy/396854-kdo-se...

DEUTSCHE BANK JE TOTIŽ NEJVĚTŠÍ DERIVÁTOVÝ GIGANT NA SVĚTĚ.

Deutsche Bank drží v derivátech více jak 75 BILIONŮ DOLARŮ, tj. 54,7 bilionů eur. Je to mnohem (dvacetkrát) více, než vůbec činí hrubý domácí produkt Německa (3,9 bilionu dolarů) či hrubý domácí produkt eurozóny (13,2 bilionu dolarů). Viz graf:

http://www.zerohedge.com/news/2016-02-03...

Dalšími světovými derivátovými giganty za Deutsche Bank jsou americké investiční banky...

Michael Snyder - Šest „too big to fail“ bank v USA má 278 bilionů dolarů v derivátech

"Ti samí lidé, kteří způsobili poslední ekonomickou krizi, vytvořili časovanou derivátovou bombu ve výši 278 BILIONŮ USD, která může každou chvíli vybuchnout. Pokud tato kolosální bublina praskne, bude to znamenat nejhorší ekonomický kolaps v historii Spojených států. Naši politici během nedávné finanční krize slibovali, že zajistí, aby „too big to fail“ (příliš velké na bankrot) banky už nikdy nemohly být problém. Místo toho se tyto banky od té doby pořádně nafoukly. Takž teď už si doopravdy nemůžeme dovolit nechat je zbankrotovat. Hovořím teď o šesti bankách – JPMorgan Chase, Citibank, Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley a Wells Fargo. Pokud se sečtou všechny deriváty, v nichž jsou zapojeny, dojdeme k závratné sumě více než 278 bilionů dolarů. Když se však sečtou všechna aktiva těchto bank, dopočítáme se asi 9,8 bilionů dolarů. Jinými slovy, tyto “too big to fail” banky se angažovaly v derivátech sumou, která je více než osmadvacetkrát větší než součet všech jejich aktiv. To je naprosté a čiré šílenství, přesto to nevypadá, že by se tím vůbec někdo znepokojoval. Tyto banky současně stále vydělávají spousty peněz a financují kampaně těch největších politických prominentů.

Co to přesně jsou ty „deriváty“? Mohou být nesmírně komplikované, ale já rád věci zjednodušuji. „Deriváty“ ve své podstatě nejsou žádnou investicí. Když si koupíte akcie, získáváte vlastnický podíl ve společnosti. Když si kupujete dluhopis, stáváte se věřitelem společnosti. Derivát je ale něco úplně jiného. V podstatě je většina derivátů sázka na něco, co se buď stane, nebo nestane v budoucnosti. Tyto velké banky přeměnily Wall Street v největší kasino v historii planety, a pokud věci běží hladce, vydělávají obvykle spoustu peněz."

http://outsidermedia.cz/sest-too-big-to-...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...