Mimořádná aktualita: děsivá ekonomická zpráva z Ruska! Co na to USA?

 

 

V záplavě zpráv o utečencích, o hádkách politiků a vyzbrojování (povinného) států Evropy pod dohledem USA nestačíme (nesmíme?) zaregistrovat, co se děje v Rusku.

 

Šílená (krize ?) pokračuje a západ nezná řešení!

Překvapivý tah ruské centrální banky Bank

Rossii:

Zpráva z června 2015

Aniž si toho veřejnost všimla a opět se můžeme odvolat na fantasmagorické předpovědi a hodnocení ratingových amerických agentur o zhroucení rezerv Bank Rossii, začala ruská centrální banka nakupovat dolary v denním objemu 100 až 200 milionů dolarů za účelem doplnění devizových zásob. Nyní se odhaduje, že má opět přes 500 miliard dolarů.  K poměru zlata odmítá nakoupit víc, než 500 miliard dolarů... 

Tato zpráva je stará víc jak jeden měsíc.

 

Dnes je 29.července 2015

Rusko nakoupilo dalších 25 tun zlata!!

Rusko,  podle poslední zprávy navýšilo v červnu své zlaté rezervy o dalších 800.000 troyských uncí (OZ) nebo jinak řečeno o dalších 25 tun. Rusko se tedy dostalo se svou zásobou zlatých rezerv na šesté místo na světě. Celková hodnota devizových rezerv ve zlatě činí 13 %. Vývoj naznačuje, že i nadále bude zvyšovat svou zásobu ve fyzickém zlatě. Rusko totiž pohlíží na zlato jako na 100% záruku z hlediska právních a politických rizik.  

Dnešní celková zásoba, kterou Rusko vlastní, činí cca 41.000.000 OZ, což je kolem 1.275 metrických tun zlata s hodnotou 48 miliard dolarů. Celkové ruské devizové rezervy činí 362 miliard dolarů a tedy alokace zlata představuje nyní 13 % z těchto rezerv. Na rozdíl od USA, které vlastní více než 8.400 metrických tun zlata a žádné devizové rezervy.

Stačí přepočíst vše na dolary k dnešnímu dni a porovnat zadlužení USA - Rusko! Ten šílený "drajv" je neuvěřitelný! Další důkaz, proč obklíčily Rusko raketovými základnami a snaží se vyprovokovat válečný konflikt!

Dluhy USA rozežraly jak lepra!

 Úspěšné správcovství ruské ekonomiky z krize, navzdory sankcím vedlo dokonce mnohé investory oslovené v průzkumu agentury Bloomberg brát Rusko jako dobrý cíl pro své investice. Zatímco jeho zlaté rezervy nemusí být na stejné úrovní jako mají západní národy, je třeba brát v úvahu to, že ani ruský dluh není příliš velký. Jeho veřejný dluh k poměru HDP je nižší než 18 %, zatímco v USA je 101 % a ve Velké Británii 82 %, tedy mnoho evropských zemí má mnohem vyšší úroveň zadlužení. V případě nové globální dluhové krize a mezinárodní měnové krize, je Rusko méně “křehké” než mnoho dluhy obtěžkaných západních ekonomik. (A o toto se Putin a Ruská centrální banka snaží!) Investoři by měli moudře následovat příklad Ruska snížením dluhů a ukládání hodnot do fyzického zlata.

Další kamínek do mozaiky, co se vlastně ve vztahu Rusko - USA děje. 

A opět otázka zní: skutečně ratingové agentury z USA pravdivě a seriozně snížily Rusku rating, protože je v šílené krizi?

Část převzata z

Jan Žák, Zlaťáky.cz

Rusko nakoupilo dalších 25 tun zlata

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Jakub
před rokem

Další záhada, kde na to Rusko bere?
http://zahranicni.eurozpravy.cz/evropa/1...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...