Izrael importuje kurdskou naftu

 

Eretz.cz
Eretz.cz

V posledních měsících Izrael dováží 75 procent spotřeby své nafty z nalezišť, která se nacházejí v autonomních kurdských oblastech na severu Iráku.

 

Informoval o tom britský list „The Financial Times“. Podle listu peníze, které Izrael platí Kurdům za naftu, jdou na financování boje proti tzv. Islámskému státu. (Připomeňme, že Kurdové v Iráku a Sýrii jsou jediní, kteří efektivně bojují proti barbarské teroristické organizaci ISIL). Kromě Izraele kurdskou naftu nakupují také Itálie, Francie a Řecko. Podle údajů vyhodnocených z družicového sledování tankerů vyplývá, že izraelské firmy od počátku května do 11. srpna koupily 19 milionů barelů kurdské nafty. Obchodní transakce se uskutečnily prostřednictvím mezinárodních obchodních firem Trafigura a Vitol. Prodej kurdské nafty Izraeli ukazuje na určité ochlazení vztahů mezi Kurdy a ústřední iráckou vládou v Bagdádu, která je pod íránským vlivem a tím pádem má negativní postoj k obchodním a diplomatickým stykům s Izraelem.

Dodatek

Opět jakoby záhada. Takže tam, kde je vše relativně v pořádku, družice potvrdí pohyb z družicového sledování. Ale Islámský stát, který údajně ničí celý svět, není sledován družicemi USA a svět se o financování (prodeje ropy, nafty a nákupy zbraní) Islámského státu nedozví? Komedie?

Co s námi stále hrají USA za hru?

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

ror
před rokem

V pravém horním rohu je přece video amerického konzervativního myslitele Davida Dukea, který tu hru jasně identifikuje. Je to hra amerických židů rozeštvávajících evropské i jiné národy, aby jejich fabriky na smrt měly větší zisky. Tato hra byla odhalena již před osmdesáti lety: http://www.bytwerk.com/gpa/posters/derju...

Tentokrát však kremelský vůdce těmto machinacím zakroutí krkem. Zdar Putinu!

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...