Strategie USA - další fáze po ropě: rozmlácení ekonomik, se kterými obchodoval bývalý východní blok!

 

 

Poslední data, která se silně odráží v trajektorii ekonomických kontaktů prezidentů Václava Klause a Miloše Zemana mají jasné kontury, zveřejněné ministrem Mládkem.

 

Je důležitá proexportní politika státu?

Poslední dobou máme trochu problémy s exporty mimo Evropskou unii. Místo aby se zvedal, reálně klesá, zatímco podíl k Evropské unii roste. Je to jednak objektivně, neboť tradiční české trhy jsou totálně rozvrácené jako Irák, Syrie a Libye, (neboli přesně státy, kde Rusko a bývalý východní blok dramaticky USA konkuroval - dodatek) a z těchto zemí máme spíše utečence, než obchodní výměnu.To byl jeden šok.

Další šok byl export na Ukrajinu, kdy se dramaticky propadl už minulý rok a další šok bylo Rusko, kde se trh propadl tento rok!

Perspektiva může být v Iránu, ale je to o geopolitické budoucnosti, (neboli přeloženo, zda nám USA dovolí tento obchod dělat).

 

Ano, je to přesně o tom, jak se USA zavázaly, že rozvrátí ekonomiku bývalé východní Evropy, pokud nepojede dle not Pentagonu a USA! A proč Evropa mlčí?

USA připravují sankce, které je skoro nic nestojí, zato Evropa úpí. Divné. Má něco Obama a Pentagon tak závažného proti Merkelové a Německu, že to se podřídí kdejakému vydírání, jenom proboha aby USA mlčely?

Rubriky: ,

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...