Václav Klaus: Protiruským agitátorům už skutečně kape na karbid

 

Jiří Hermánek
Jiří Hermánek

Pokud někdo to úsloví nezná, tak "kapati na karbid" znamená, že dotyčný či dotyční blbnou a to hodně. Na kvadrát nebo dokonce na kubík, což, jak každý vzdělaný člověk ví, je třetí mocnina dané hodnoty.


Václav Klaus samozřejmě nikdy doslova neřekl to, co je uvedeno v titulku článku, na druhou stranu ale všechny jeho postoje za posledních 26 let tomu 100% nasvědčují. Nikdy se neuchýlil k nějaké paušalizaci a pokud někdy kritizoval USA, tak pouze za jejich chyby či manipulace.

Vědět nyní, zda ty ZHN (zbraně hromadného ničení) v Iráku byl omyl nebo úmyslná manipulace, věděl bych víc než 99,99% světové populace. Ale Václav Klaus to již v roce 2003 tušil a na rozdíl od válečného jestřába Havla amerického prezidenta od invaze zrazoval.

Jinými slovy, VK, na rozdíl od VH jedná vždy uvážlivě, bez emocí a po zhodnocení všech okolností. A nejinak tomu bylo i v současné ukrajinsko - ruské krizi, která je založena na naprosto falešných premisách, tedy předpokladech.

Celou dobu zde jsme krmeni báchorkami o "násilném připojení Krymu" k RF, krátce řečeno tzv. "anexi". NK tomu lze dát krásný a o všem vypovídající příklad mladého, méně schopného muže, kterému žena uteče k jinému, ve všech směrech schopnějšímu.

Což v případě Krymu je ještě umocněno sounáležitostí národní. Ale do rodinných vztahů už bych to netahal. Prostě Krym, zástupně ona mladá žena, se rozhodl/rozhodla žít s jiným, tedy s RF. A měli k tomu celkem rozumné a i závažné důvody.

Nejen stejný jazyk, ukrajinština je stejně taková zpotvořenina, kterou nikdo pořádně neumí, ani ukrajinská vláda a všichni se domlouvají rusky - no, teď si možná hrají na národní buditele a oprašují tu ukrajinštinu.

Nejen jazyk, ale i prosperita daného mateřského státu hrají obrovskou roli. A i když se zde pravidelně objevují bajky o krachu ruského hospodářství, myslím si, že je jedno z nejstabilnějších na světě s velkými rezervami.

Rezervami jak v přírodních zdrojích, tak v lidech, kteří nejsou tak rozmazlení a rozmrňouchaní, jako lidé v Západní Evropě nebo USA a když si budou muset utrhnout trochu od huby, nevzbouří se. To ale asi vůbec nebude nutné.

A Východ Ukrajiny? To je typické schéma podle vzoru: Co dělám já, je správné, ale co dělá soused je špatné, i když to je v podstatě totéž. Nikdo nikdy neřekne: To jsem udělal špatně. Opravdu nikdy nikdo a v politice obzvlášť.

Takže, když šlo o to destabilizovat Viktora Janukovyče, legálně zvoleného prezidenta Ukrajiny, tak bylo všechno dobré. Separatistická Lvovská republika? Jásot a střílení petard do vzduchu. Protože to pomáhalo naší věci.

Takže bylo správné, že se někdo tímto způsobem snažil destabilizovat nějaký režim, ale není správné, ež se někdo identickým způsobem snaží destabilizovat jiný režim. Vždyť proboha, nejde ani tak o povstalce proruské, ale protimajdanské.

Takže takto se to "mydlí" na Ukrajině a vůbec se není čemu divit. Jen se prostě zdá, že USA a jejich spojenci, u nás třeba Schwarzenberg a Štětina "lehce" přecenili svoje síly a "homosexualistická mašinka" se jim zadřela.

Prostě a jednoduše, naprosto podcenili náladu ukrajinského obyvatelstva a naběhli si na vidle. Ta válka Ukrajinu ruinuje, kdyby měla řádně splatit své závazky, tak zkrachuje a možná, ale to je asi marná naděje, administrativa USA usoudí, že není všemocná.

Takže, bez jakékoli příčinné souvislosti, protože vše o uprchlících již bylo řečeno, zde je link na tu

Klausovu petici

Proti imigraci

Článek zveřejněn se svolením autora.

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...