Martin Konvička - mnohé je za hranou, ale poslední vyjádření...

 

Mnoho lidí, jak se dnes módně říká, Martina Konvičku nemusí, ale vyjádření v "Měli jsme rádi USA... obdivovali jsme Německo" vystihuje to, co si mnozí a je jich stále víc, myslí!

 

Měli jsme rádi USA... obdivovali jsme Německo

Oběma těm zemím se podařil husarský kousek vůči "středovýchodní Evropě", oné Mitteleruopa, o které, z různých důvodů politicky snili kancléř Bismarck, císař Vilém, kretén Hitler, havlistia T. G. Ash i Václav Havel osobně.

V posledních dvaceti letech je zdejší národy milovaly. Nebyl to nic samozřejmého: Američané jsou už dávno nejnenáviděnějším národem na Planetě, nemusí je v podstatě nikdo - ale v Česku, Polsku či Uhrách byli po pádu Železné opony vnímáni s nefalšovanou, a taky nezištnou, láskou. Němcům málokterý evropský národ odpustil druhou světovou (jakož i nabubřelost, pedantství a prosperitu). Byla o opět středovýchodní Evropa, která to přešla, dílem právě pro tu prosperitu, dílem pro německou pomoc antikomunistům z bývalého Ost-bloku, dílem i pro společnou zkušenost přinejmenším části Německa z komunismem. Nepotkal jsem - až na pár komoušů či jiných magorů - za posledních 25 let jediného Čecha, Poláka či Slováka pod 40, který by nadával na Američany či neměl rád Američany či "nemusel" Němce. 

Dnes je vše jinak, a stačilo vlastně málo. 

Stačilo, aby ty dvě země, či národy, či jejich elity, opustily principy, na kterých vznikly. 

Ameriku vnímali jsme co baštu a sučasně (skrze vojenskou sílu) pěst demokracie, svobody, lidských práv, fair-play ... ale též specificky zednářské tolerance až sekularismu, ve smyslu žít a nechat žít. Prostě svobodnou a férovou zemi, vždy ochotnou zastat se slabších. Ta Amerika je dnes spojencem radikálního islámu. Šlape po principech, které tak dlouho hlásala, a pořád je hlásá, jen je to hlásání falešné, křivé. Všichni víme o spojenectví se Saudy a Katarem, o klaunovsky zpozdilé hře na studenou válku s Ruskem, o prezidentovi, který se zavázal "chránit muslimy" - ale to vše jsme jim odpouštěli, omlouvali to naivitou, příliš dobrým srdcem. 

Toto je zpráva ze včerejška. Ten jejich prezident a šéf exekutivy, o kterém kdekdo ví to-co-se-nesmí-říkat, se do země snaží dovézt 200 000 "Syřanů", údajně utlačovaných zlým Assadovým režimem. Víme, s kým válčí zlý Assadův režim (pro pomalejší: s islámisty všeho druhu). V tutéž dobu je z USA deportováno 12, slovy dvanáct, syrských křesťanů, kteří se do země dostali "přes kopečky", z Mexika, protože prý neměli v pořádku dokumenty. 
http://www.barenakedislam.com/2015/09/17/muslim-president-of-the-united-states-decides-to-deport-12-iraqi-chaldean-christians-seeking-asylum-here-after-they-fled-the-islamic-state-isis/

Německo, na rozdíl od USA, vzniklo a definovalo se jinak. Bylo přinejmenším od svého sjednocení roku 1871, národním státem Němců - se vším dobrým i zlým, co to s sebou neslo. To zlé - šovinismus občas vyhřeznuvší do rasismu nejhoršího zrna - známe. To dobré je už těžší pojmenovat, všichni to spíš cítíme. Starosvětská spořádanost a serioznost, sebekázeň, bezpečí skoro domácké, preciznost, nadýchané dortíky. křupavě propečená vepřová a nadýchané knedlíky, to vše zapíjeno na klidné zahrádce pivem... 

Německé elity rozhodly se to vše zničit - i za cenu toho, že zničí mnohem méně spořádaná, seriozní a precizní, přesto však snaživá a vcelku přizpůsobivá, "malá nepodařená Německa" na východ od svých hranic. Čechy. Maďary. Poláky. Chorvaty. Slovince. Co zničí - v posledních dnech se němečtí politici a publicisté předháněli, kdo ta "malá Německa" hlasitěji obviní z xenofibie, sprostěji urazí za "neevropanství", drsněji jim pohrozí "přiškrcením financí", nebo dokonce "silou". Tady je jeden příklad za všechny - takových sprosťáren jsou dnes média plná http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/380939-radeji-dvojnasobek-syranu-nez-vychodoevropany-nebral-si-servitky-nemecky-starosta.html

Zde se však Konvička mýlí, to nebylo myšleno na Slovany a právě proto se s ním nedá ve všem ztotožnit.(Doplnění)

Celé zde:


Martin Konvička
Měli jsme rádi USA... obdivovali jsme Německo

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Carole Elizabeth Goldsmith Middleton
před rokem

Tchyně prince Williama se jmenuje Carole Elizabeth Middleton, dívčím jménem Goldsmith. Hlásí se sice k anglikánské církvi, ale její předkové jsou chudí asimilovaní sefardští Židé Goldsmith a Myers.

Tak to je skandál a na britský trůn nepatří "hebrejská královská rodina" Windsorové, takové následnictví je zcela nepřijatelné! Hlavně že média dělala tolik povyku okolo Williamovy svatby, Džordžíka a Čarlotky, pchááááááá.

Dohráli jste.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/arch...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...