Je výslech Langra zvaného Íčko Ištvanem na nátlak velvyslance USA Schapira?

 

Donátor?
Donátor?

Podobnost čistě náhodná: záhada. Dnes ve 13.15 bude (měl by být) znám rozsudek Ivan Langr versus Kmenta. (Tehdy pracoval pro Mf Dnes). Pak Langer napadl protektora Schapira a nakonec divného Ištvana za monstrproces s Nečasem.

Je to snad málo prohřešků proti Pražské kavárně a jejich nadřízenému orgánu z USA?

Jen pro úplnost vyjádření Kmenty u soudu o Íčkovi:

J. Kmenta: "Kniha je beletrie, převyprávěný příběh. Záznamy jsem trochu upravoval..."

A tak doplnění, že lidé knihu "Kmotr" brali čirou náhodou jako skutečný děj je jaksi bezpředmětné.

Samozřejmě to, co se děje za Ištvanovými dveřmi netuší ani lidé, kteří v justici pracují, protože hledání nestandardních metod nemajících konce bez podpory mocných nejde.

A tak: je pravdou, že šéfka Vitásková odhalila extrémní zlodějny. Je podezření, že Ištvan je propojen s velvyslancem USA Schapirem a odklad Temelína a aktivity USA byly značné.  Je pravdou, že metody Ištvana jsou nestandardní a prověření nemožné. Nejvyšší si kryjí ruce a záda. A je pravdou, že Langer se začal opět zajímat o politiku. Tak co je tím základem?

Zkusme jít pravdě naproti - buď je to jenom jméno pro zvýšení důležitosti Ištvanem a pak by měl následovat už nekompromisní a tvrdý trest (Miliony a kila zlata připočíst)

Nebo je to na podkladě regulačního úřadu a paní Vitáskové a v tom případě podklady budou věrohodné. (Machinace byly obrovské). Zda tam byl i Langer? Divné.

Nebo je to na další politické zadání jako Temelín, puč na Nečasovu vládu a další záhadná obvinění, mizející do ztracena, neb se nestaly, nebo to byly nesmysly.

Které je správné? A jenom na dokreslení, jak se manipuluje z veřejným míněním!

"Vrchní soud v Praze:
Langer vs MAFRA a.s.
Odročeno na 13.10. 2015
V 13.15 vynesení rozsudku"

(K tomu soudu se tedy nemůže dostavit, protože ho policie zadržuje u domovní prohlídky v Olomouci)

"7 let v ...

Je 19.září 2008 a v MfDNES vychází první z článků věnovaných propojení Ivana Langera na organizovaný zločin kolem zavražděného Františka Mrázka.

Následuje 6 týdnů trvající kampaň, v jejímž rámci tehdejší redakce MfDNES přináší další a další zprávy o „kontroverzním životě“ Ivana Langera:

„nejprve mě měla policie podezírat ve spisu Krakatice z propojení na organizovaný zločin, pak jsem měl porušit zákon o střetu zájmů, pak jsem měl tajit svoji půjčku, pak „moje“ firma měla dlužit peníze, pak …“

Dva měsíce (20.11. 2008) po prvním článku v MfDNES proběhl křest knihy Kmotr Mrázek II., od téhož autora…

Měsíc po posledním ze série článků (7.12.2008) byl zahájen volební 19. kongres ODS…

Je 13. října 2015 a Vrchní soud v Praze dnes rozhodne o odvolání proti rozsudku Městského soudu v Praze, který rozhodl, že se vydavatelství MAFRA a.s. musí omluvit Ivanu Langerovi za své nepravdivé tvrzení o policejním podezření z propojení na organizovaný zločin kolem zavražděného Františka Mrázka; že se vydavatelství MAFRA a.s. musí omluvit za své nepravdivé tvrzení, že Ivan Langer porušil zákon o střetu zájmů!

Mezi prvním článkem a pravomocným rozhodnutím soudu uplynulo 7 let a 24 dní.

Spis Krakatice, na jehož základě kniha, články a příběh vznikly, byl operativní spisem a zahrnoval všechno možné; od reálných faktů až po neověřené a neodzdrojované „informace“. Není známo, že by vedl k odsouzení jedné jediné osoby. Svého času měl několik tisíc stran a (po podivné skartaci) jich zůstalo jen několik stovek. Spis obsahoval stovky hodin odposlechů, které byly (nedopatřením) zničeny; tudíž nikdo nemohl a nemůže ověřit „pravdivost“ jejich přepisů, použitých v knize a článcích. Operativní spis zachycoval jména stovek osob, členěných do tří kategorií: a) osoby procházející spisem b) osoby zájmové c) osoby podezřelé; „slavné Íčko“ nebylo ani b) ani c).

Vlastně ani není důležité, jak dnes soud rozhodne. Absurdní příběh byl vytvořen; špína byla vržena; prostor pro lživé a pomlouvačné kampaně byl náležitě vyplněn: stačí si jen připomenout předvolební kampaň v roce 2010 a prohrábnout se internetovým smetištěm.

Vlastně ani není důležité, jak dnes soud rozhodne. Lež o propojení s člověkem, kterého jsem nikdy neviděl, nikdy se s ním nesetkal a nikdy s ním nemluvil (na rozdíl od mnoha jiných, včetně bývalých a aktivních politiků), žije a dál bude žít svým vlastním životem. Ti, kteří jí neuvěřili, (snad) neuvěří i nyní; ti, kteří uvěřili, jí budou (rádi) věřit dále.

Možná je důležité, jak dnes soud rozhodne. Ukáže, jak snadno lze vytvořit virtuální realitu, v níž si nikdo neklade otázku „qui bono?“, nikdo se neptá na fakta, nikoho nezajímají důkazy, neboť tomu „špatnému o druhých“ se tak snadno a rádo věří.

Možná je důležité, jak dnes soud rozhodne. Připomene jaká je „síla slova“, jakou moc média mají, co dokáže „dobrá“ mediální kampaň, jak lze manipulovat s veřejným míněním.

Možná je důležité, jak dnes soud rozhodne. Přispěje k vymezení hranice mezi svobodou slova a ochranou osobnosti, povzbudí přemýšlení o svobodě slova a odpovědnosti za slovo, probudí myšlení.

Dnes to: možná skončí, možná také ne…; možná dobře, možná také ne…

Co je skončí?

Co je dobře?"

 

"Pro masochisty a romanopisce (před zítřejším jednáním Vrchního soudu v Praze ve věci Ivan Langer vs MAFRA a.s.) k pochopení "metody práce" tehdejší redakce MfDNES přikládám znění celého závěrečného návrhu před rozhodnutím Městského soudu v Praze.

Těm, co se mají rádi a nehodlají se trápit čtením 30 stran, doporučuji pak vyjádření R. Čásenského a J. Kmenty:

R. Čásenský: "...slovo propojení bych chápal tak, že ve spise a ve stejném případě figuruje i žalobce (IL) nebo ve významu, že žalobce a Mrázek se ocitli na stejné straně obchodního sporu..."
J. Kmenta: "Kniha je beletrie, převyprávěný příběh. Záznamy jsem trochu upravoval..."

Dodávám, že policejní spis Krakatice (základ příběhu o "mafiánu Íčkovi":
- měl několik tisíc stran (po podivné skartaci) jich zůstalo jen několik stovek
- obsahoval stovky hodin odposlechů, které byly "nedopatřením" vymazány, tudíž nikdo nemůže ověřit "pravdivost" přepisů použitých v knize a článcích MfDNES
- operativní spis zachycoval jména stovek osob členěných do tří kategorií: a) osoby procházející spisem b) osoby zájmové c) osoby podezřelé (IL=a))"

Toto napsal Ivan Langer.

 

 


=

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Leon Tuzemák
před rokem

Proč nosí policejní prezident Tomáš Tuhý tak výstřední účes, podobný jak severokorejský vůdce Kim Čong-un?

FOTO TUHÝ
http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=domac...

FOTO KIM ČONG-UN
http://news.images.itv.com/image/file/36...

Leon Tuzemák
před rokem

Já mám takovou radost, aspoň jeden velký mafián za katrem.

Petr Pokorný
před rokem

No, nevím. Byl bych rád, kdyby to bylo kříšťálově čisté. Bohužel stále více indicií je, že je to sice křišťálově čisté, ale ve stylu bytu Standy Grosse. (Budiž mu ale země lehká, fyzický zločinec nebyl, naopak)

Leon Tuzemák
před rokem

Ou ou ou, to snad ne??? Nebo jo??? Íčko Langer sice v létě spílal Schapirovi na facebooku: „A pan Šapitó bojuje na své misi v Česku (při večeři v Čapím hnízdě) s korupcí,“ ale tohle bylo určitě dlouhodobější vyšetřování!

Cirkus
před rokem

Langr at to dopadne jakkoliv, nejvíce to indikuje eliminaci nezaoceánských a neutrálních, stejný scénář jako Nečas....

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...