Proč odchází Hard disky? Může za to EU?

 

Hard disk
Hard disk

Ta ztráta dat je k zoufalství, občas k vzteku. Staré počítače se vyhazují funkční, nové nevydrží ani tři roky. Na jejich hraně odcházejí. Většinou po záruce. Ale proč?

 

Kdo to ví, ať odpoví....

Že tyto komponenty nevyrábí nikdo v "garáži", ale vysoce kvalitní technologické firmy jsme přesvědčeni všichni uživatelé i značkových počítačů. Ale jaké je vysvětlení od zástupců značkových počítačů, když na rozhraní tří let odchází mnoho Hard disků od zástupců značkových firem?

Na otázku, proč se tedy nyní u nových dává záruka tří let a nikoliv životnost tří let a zda jsou tam nějaké "omezovače", odpovědi zní:

Nikdo by ho prý nedokázal vytvořit na dobu životnosti. Ale prý EU vydala nařízení, že spoje a různé komponenty nesmí být z materiálů škodící životnímu prostředí a tak se to prý dělá z ekologických náhražek, které při záruce tří let vydrží právě ony tři léta plus - mínus...

Že to rozum nebere není důležité, ale kdo a kdy toto nařízení vydal a jak je možné, že to při koupi nevíme? Nebo je to fáma a ty omezovače i u hardisků existují?

 

Kdo to ví, ať odpoví....

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Není důležité
před rokem

Nechci poslat vzkaz přes malinkaté okénko, nechci řešit žádnou CAPTCHu ani jiné blbosti. Chtěl jsem posílat mail. Neunáhlil jsem se, mailový kontakt na vás jsem nenašel. Takže toto byl poslední můj příspěvek na tento web.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...