Tak dlouho zase budou Poláci vojensky vyhrožovat, než opět zaslouženě dostanou přes čenich!

 

Je až s neuvěřením, že Polsko ještě někdo ze slušných bere jako seriozní občanskou společnost. Pořád provokuje, vyhrožuje, nedodržuje dohody a pak když dostane tvrdou lekci, desítky let pláče!

Americké tanky do Polska dorazí v polovině příštího roku Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/americke-tanky-do-polska-dorazi-v-polovine-pristiho-roku-1235061#utm_source=zpravy&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Výzbroj a další vybavení pro americký tankový prapor se má v Polsku objevit v polovině příštího roku, aby v případě potřeby posloužily předsunutým silám Severoatlantické aliance. Uvedl to polský list Gazeta Wyborcza s odvoláním na polské ministerstvo obrany. Na polských základnách by mělo působit "několik stovek" amerických vojáků, kteří budou mít sklady zbraní, munice, paliv a náhradních dílů na starosti.

Zpřístupní i letiště

Desítka těchto tanků spolu s bojovými vozidly pěchoty Bradley tam cvičila už na jaře. Tentokrát by v Polsku měly zůstat!

Další okupace východní Evropy - sovětská vojska vystřídají americká

Ve střední a východní Evropě by mělo být vybavení pro americkou obrněnou brigádu o síle až 4700 vojáků, s přibližně 60 tanky a 250 dalšími vozidly. Toto vybavení poslouží při cvičeních v rámci „stálé přítomnosti“ rotujících amerických jednotek v regionu. Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/americke-tanky-do-polska-dorazi-v-polovine-pristiho-roku-1235061#utm_source=zpravy&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

 

Maďaři se rozmýšlejí

Definitivní uspořádání bude ale následovat až po rozhodnutí Maďarska, zda si americkou základnu přeje, nebo nikoliv. Podle dohody, kterou ministři obrany obou zemí podepsali v květnu, by v Polsku mělo být vybavení pro americký prapor (o síle 750 mužů). Vybavení pro další prapory má být v Bulharsku a Rumunsku, po rotě (o síle 150 mužů) pak v Estonsku, Litvě a Lotyšsku. Definitivní uspořádání bude ale následovat až po rozhodnutí Maďarska, zda si americkou základnu přeje, nebo nikoliv.

Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/americke-tanky-do-polska-dorazi-v-polovine-pristiho-roku-1235061#utm_source=zpravy&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink"Základny amerického vybavení na svém území nechtěli Slováci a Češi," podotkl deník.

Ve střední a východní Evropě by mělo být vybavení pro americkou obrněnou brigádu o síle až 4700 vojáků, s přibližně 60 tanky a 250 dalšími vozidly. Toto vybavení poslouží při cvičeních v rámci "stálé přítomnosti" rotujících amerických jednotek v regionu. Formálně se tak podle listu neporuší dohoda z roku 1997 mezi NATO a Ruskem, která nepočítala s rozmístěním větších aliančních sil v nových členských státech.

Američané snížili počet svých vojáků z 213 000 v roce 1989 na 27 000 v roce 2013," připomíná Gazeta Wyborcza a  jenom zapomněla dodat, že z obrovské sovětské armády zde nezůstal ani jeden voják.

Prostě jak říkají západní specialisté: Rusko jako hegemon ohrožuje celý svět. Na svém území má zbraně a chce se bránit. Jo a vrátil se ruský Krym...

 

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Brabec
před rokem

Polsko se nezměnilo ! Všem doporučuji se zajímat o dějiny. Jinak pro info : Polsko začalo okupaci Československa po Mnichovu o 24 hodin dřív - tak byli natěšení. Polák jde do kostela a cestou z něj vás okrade! Na Polsko nikdy není spolehnutí - v minulosti i teď.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...