Proč se tají, že dramatům v Palestině předchází zločiny Izraele?

 

Okupace území, nic víc
Okupace území, nic víc

Že se násilí stupňuje slyšíme každý den. A stále také jsou nám podsouvány zprávy, že Palestinci útočí kameny a vždy jsou zastřeleni. (Občas noži)

 

Co je však pravým důvodem eskalace?

Izraelská Civilní správa se zpětnou platnosti schválila územní plány židovských obcí Sansana (סנסנה), Jakir (Yakir, יקיר), Šilo (Shiloh, שילה) a Itamar (איתמר) v Judeji a Samaří, čímž legalizovala již existující domy v těchto úředně povolených obcích.

Obce Jakir a Itamar leží v obvodu Regionální rady Samaří (Šomron, מועצה אזורית שומרון), Sansana v oblasti Regionální rady hory Hebron (מועצה אזורית הר חברון) a Šilo v Oblastní radě Mate Binjamin (מועצה אזורית מטה בנימין). O legalizaci domů usilovat od svého zvolení do čely Samařské regionální rady letos v létě její předseda Josi Dagan (Yossi Dagan). Zejména po vraždě Eitama a Naamy Henkinových 1. října Dagan vyzval izraelskou vládu, aby na arabský teror reagovala povolením další židovské výstavby (Prý je to území Izraele)

Jak reágovali lidé, když Hitler zabíral Sudety

s tím, že prý jsou územím Německa a Češi mají padat do vnitrozemí?

 

Schválení územních plánů židovských obcí je nezbytností, která dává vlastníkům domů právní jistotu, že o své domy nepřijdou. Byť se domy nacházejí v řádně povolených obcích a jsou vystavěny na soukromých pozemcích, absence veřejnoprávního souhlasu by v budoucnu mohla vést až k jejich zboření.

Zatímco Josi Dagan vnímá schválení územního plánu jako nastolení spravedlnosti vůči těm, kdo žijí v Judeji a Samaří a „dávají se cele státu Izrael a zasluhují proto stejná práva“ jako ti, kdo žijí v Tel Avivu či Ranana, izraelská krajní levice vidí věc zcela jinak. Jaariv Oppenheimer, předseda zahraničím financované organizace Mír ihned (Peace Now, Šalom achšav) bojující proti židovské přítomnosti v Judeji a Samaří, označil schválení územních plánů za „kapitulaci před osadníky“ s tím, že premiér dává přednost osadníkům před mírem.

ERETZ.CZ

 

A pak se dočítáme farizejský výsměch Palestincům

Západní břeh, Gaza, ale i Jordánsko, Libanon, Sýrie, Palestina. Právě ze zdejších uprchlických táborů pochází frustrovaní mladí Palestinci. Ti, kteří se zapojili do střetů s izraelskou policií, při nichž se ozbrojené síly musely krýt před letícími kameny. A dopustili se i útoků nožem.

Střety mezi Izraelci a Palestinci totiž trvají již měsíc. Doposud při nich přišlo o život asi 50 Palestinců a 10 Izraelců. Například v pátek zemřeli dva Palestinci. Jeden z nich byl zabit při útoku na izraelskou hlídku na Západním břehu Jordánu a další zemřel poté, co nožem zaútočil na izraelské studenty náboženské školy.

Dle nejnovějších zpráv navíc izraelská vláda povolila výstavbu 800 bytů postavených v několika židovských osadách na Západním břehu. Právě to je velmi často předmětem sporu a rostoucích tenzí. Podle Palestinců jsou totiž tyto osady nelegální.

V regionu se nachází 58 uprchlických táborů. Dle Úřad OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě žije třetina z pěti milionů palestinských uprchlíků právě v nich.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/podhoubi-nenavisti-utocici-palestinci-jsou-frustrovani-zivotem-v-uprchlickych-taborech-gv4-/zpravy-svet.aspx?c=A151030_153419_ln_zahranici_ele#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_zahranici&utm_content=main

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...