Rusko drtí těžbou ropy USA, i když samo těžce krvácí a struny jsou napnuty k prasknutí!

 

Excelentní dvojice: dokáží to?
Excelentní dvojice: dokáží to?

 

Je úžasné sledovat neuvěřitelně tvrdý souboj tandemu Putin - Nabiullinová se všemi západními soupeři, kteří používají všech prostředků od ekonomických po zločinné, až z toho běhá mráz po zádech.

 

A není možné v tomto souboji nestát na straně Putina, Nabiulinové a Ruska (čert vem osobní antipatie k Rusům), kdy USA už využily všechny zbraně od klasických po podpásové a čeká se, která struna se přetrne.

 Americká, nebo ruská?

Americká podpora břidlicím byla obrovská, propagace obrovská, ale zadlužení už je naprosto na hraně. A totální zhroucení se čeká každým měsícem. Do toho využily USA arsenál podpásových zbraní jako například ratingu, kdy všechny agentury jsou v New Yorku a především pracují pro vládu USA.  Rusové se ani jednou nepokusili o podraz (upřímně možná i proto, že páky drží USA, protože těžko se dá věřit, že by to nevyužili, kdyby mohli.) A ač USA zabíjely a okupovaly kde koho, od Vietnamu po Grenadu nebo Sýrii, na příkaz USA musí proti Rusku sankce dodržovat skoro celý svět. Přesto ani sankce Rusko nezlomily! I když normální lidé ví, že Krym je zástupný problém, protože zabíjení začal Kyjev na podkladě smlouvy Ukrajina - EU a opět na příkaz USA. A na Krymu jsou nejen Rusové, ale i jediná ruská základna na ochranu před USA.

 

Neuvěřitelné, co se děje

Nabiullinová totálně nechala padnout kurz, aby obyčejní Rusové doma ztrátu životní úrovně moc nepocítili a starosti mají pouze ruští turisté a dovozci drahého zboží, těžební firmy zvyšují na maximum těžbu a svojí nízkou cenou drasticky ničí cenu ropy. Ropné společnosti USA  krvácejí, Kanadě už se hroutí i rozpočet, americké těžařské firmy čeká defaut  každým dnem, každým týdnem. Předlužení je šílené. Kdo z koho? Mají ještě USA něco ve svém arsenálu mimo chřastění zbraní? I americké firmy těžbu zvyšují, ale pouze ze stávajících vrtů a další neotvírají. Mimo Kanady už se hroutí Norsko, Saudská Arábie jede finančně nadoraz, Venezuela je na tom dramaticky špatně a paradox: Rusové sahají do fondů, které nechal Putin založit na horší časy!

Samozřejmě průmysl celého světa z toho těží, ale co se stane potom?

Je to ropná šachová partie, která nemá obdoby a dá se srovnat s legendárním bojem Robert James „Bobby“ Fischer versus  Boris Vasilijevič Spasskij. A tahle bitva nemůže skončit patem, ale totálním vítězstvím jedné strany. Kdo to nakonec bude? Nezvrhne se poražený ke zbraním? Doufejme a věřící modleme se.

 

Levná ropa srazila zisk BP. Firma omezí investice

Čistý zisk britské ropné společnosti BP se ve třetím čtvrtletí propadl na 46 milionů dolarů (1,1 miliardy korun), zatímco o rok dříve činil 1,29 miliardy dolarů. Firma uvedla, že příčinou je levná ropa a dodala, že ještě více omezí své investiční plány. Celkové tržby firmy se snížily na 55,9 miliardy dolarů z 94,8 miliardy před rokem.

 

 A to, co maistream nechtěl přiznat, se už prostě utajit nedá

Rusové při nízkých cenách těží ropu jako o závod, nejvíce od rozpadu SSSR, píše například 15

Těžba ropy v Rusku v říjnu pokračovala v růstu na nové postsovětské maximum. Ve srovnání s předchozím měsícem stoupla těžba o dalších 0,4 procenta na 10,78 milionu barelů denně. Rusko je největším těžařem ropy na světě.

Rusko zvyšuje těžbu navzdory nízkým cenám ropy. Negativní vliv cen ropy pomáhá ruským firmám částečně vyrovnat slabý rubl. Rusko se také snaží ochránit si svůj podíl na trhu před svými konkurenty, hlavně zeměmi z Perského zálivu, které začaly dodávat na tradiční trhy Ruska.

Celková těžba dosáhla 45,572 milionu tun. Stoupla tak ze zářijových 43,961 milionu tun. Průměrná denní těžba v září činila 10,74 milionu barelů denně, což byl předtím nový postsovětský rekord. Saúdská Arábie, která je největším světovým vývozcem ropy, vytěžila podle průzkumu agentury Reuters v říjnu 10,1 milionu barelů denně.

 

A pohroma USA už se ukazuje i na US Treasuries


V posledních několika letech zahraniční investoři více jak zdvojnásobili své nákupy amerických státních dluhopisů známých také jako US Treasuries. V poslední době se ale trend začíná obracet. Hlavní slovo v tomto scénáři má především Čína, která byla v posledních několika letech hlavním odběratelem US Treasuries. Čína snížila držení US Treasuries jen v tomto roce již o cca 200 mld dolarů. Takové tempo poklesu vzbuzuje obavy o vývoj ceny a úročení nově nabízených dluhopisů. Oproti všem předpokladům (menší zájem Číny by měl tlačit na růst výnosů) se děje přesný opak a výnosy jsou na velmi nízkých úrovních.
  Tento stav také naznačuje, že americká ekonomika není dostatečně silná a připravená na to, aby ustála růst dolarových sazeb.

Lži a špínu od USA dostáváme přímo na zlatém podnose. Jak dlouho ještě budeme naivní?

Rubriky: ~ Štítky: , ,

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...