Sluníčkáři, vykasané nohavice, neboli parta bláznů a Kaplického blob

 

Ani soudu už se nelíbily podvody sluníčkářů a potvrdil to, co slušní lidé dávno věděli: Kaplického lejno nejen do komorní Prahy nepatří, ale navíc to byl podvod.

 

Národní knihovna prohrála spor se studiem HŠH architekti kvůli soutěži na novou budovu knihovny. Odvolací soud v pondělí pravomocně potvrdil, že instituce měla vyřadit vítězný návrh Jana Kaplického, protože nesplnil soutěžní podmínky. Studiu, které skončilo třetí, proto knihovna musí vyplatit 1,6 milionu korun jako rozdíl ve finanční odměně za třetí a druhé místo. Celková vysouzená částka činí i s úroky a náklady řízení zhruba tři miliony korun.

 

Jak pěst na oko
Jak pěst na oko

A ještě k tomu Kaplického lejno

A pozor - šalamounské zadání na závěr

Chobotnice neměla fond nad zemí

Kaplického návrh zvítězil v architektonické soutěži v březnu 2007, realizován nikdy nebyl. Studio podalo žalobu na podzim téhož roku.

Argumentovalo například tím, že jedna z podmínek určených před prvním kolem soutěže ukládala umístit Národní konzervační fond nad zem, což Kaplický se svou takzvanou chobotnicí nesplnil.

Národní knihovna se hájila mimo jiné tím, že i kdyby byl Kaplického návrh vyřazen, neznamenalo by to prý žádné automatické změny ve výši rozdělených cen.

Soutěžní podmínky totiž obsahovaly i větu, že "na doporučení poroty mohou být ceny rozděleny i jinak" - speciál ušitý na sluníčkáře Kaplického - neboli Havlistán - absurdistán!

 Podle knihovny (bývalého ředitele Ježka) tedy neexistuje příčinná souvislost mezi připuštěním Kaplického návrhu do soutěže a údajnou škodou vzniklou studiu HŠH. Počkáme na písemné odůvodnění rozsudku, poté s našimi právníky zvážíme další kroky," reagovala mluvčí knihovny Irena Maňáková.

Podle ní se sice soutěžní podmínky změnily, ale pro všechny stejně. Na další poradu s právníky mluvčí odkázala i na dotaz ČTK, zda bude knihovna zvažovat i případné zpětné vymáhání vyplacené odměny za první místo po dědicích Kaplického.

Tak to svět neviděl a pes nežral: vlastně v Havlistánu viděl: vypíše se soutěž, ale do ní se vloží věta, že "výsledek stejně za peníze občanů rozhodne kámoš Václava Havla, protože druhý kámoš Václava Havla udělal projekt."

P.S. Jenom není jasné, proč by ten podvod měl být zaplacen z našich peněz (Národní knihovny) a nikoliv prátel Václava Havla, kteří tu boudu ušili?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...