Francouzský šok: morální lekce Le Penové nad špinavou hrou etablovaných stran!

 

Dnes morální vítěz, příště...?
Dnes morální vítěz, příště...?

 

Humbuk v titulcích, jak totální prohra Le Penové a Národní fronty se uskutečnila ve volbách ve Francii po prostudování výsledků odhaluje výrazně jinou tvář:

 

Morální vítězství Národní fronty nad stranami, které bezskrupulozní podlostí zahodily profily svých stran a dokonce odvolaly své kandidáty, aby jako " národní fronta" uhájily chabé vítězství nad Národní frontou Le Penové.

Co je tedy vlastně komedie nebo extremismus?

Karty se obrátily a až lidé pochopí, jakou boudu na ně zaběhnuté strany ušily, že údajně extremistická strana bojovala ve volbách poctivě, zatímco neextremistické strany se extremisticky uchýlily k podrazům, programy šly k čertu, dokonce odvolaly své kandidáty a...

Ve všech třech případech vítězí zástupci republikánů, přičemž v regionech, kde kandidovaly obě Le Penové, se vládní socialisté stáhli, aby usnadnili pravici vítězství. Deníky vybičovaly hrůzu z Le Penové k účasti více jak 60% voličů...

A přesto Národní Fronta ve druhém kole získala 28% hlasů a v absolutním počtu více jak v prvním kole.

V nejsledovanějším regionu Nord-Pas-de-Calais-Pikardie na severu země, kde kandidovala Le Penová proti představiteli republikánů Xavieru Bertrandovi, obdržela  FN 42,2 procenta hlasů. Bertrand 57,8 procenta.

Neteř Marion Maréchalová-Le Penová zase neuspěla v jihofrancouzském kraji Provence-Alpes-Côte d’Azur, kde dostala 45,2 procenta hlasů. V regionu Alsasko-Champagne-Ardeny-Lotrinsko na východě země má kandidát FN 36 procent hlasů.

V těchto krajích FN vyhrála s velkou převahou první kolo. Ve všech třech případech nakonec zvítězili zástupci republikánů, přičemž v regionech, kde kandidovaly obě Le Penové, se vládní socialisté stáhli, aby usnadnili situaci pravici. Ba co víc, začali používat slovník Le Penové a tím zmátli část voličů.

Sama předsedkyně Národní fronty svůj boj v regionu Nord-Pas-de-Calais-Picardie prohrála poté, co poražení socialisté bezprecedentně vyzvali své příznivce, aby ve druhém kole podpořili kandidáta republikánů Xaviera Bertranda. Cíl byl jediný, nenechat vyhrát Le Penovou. Podařilo se.

Tak kdo je pro budoucnost nejen morální vítěz těchto voleb ve Francii? A je to ukázkový příklad špíny europejských politiků bojující pod heslem " nás od vesla dostanou pouze nohama napřed"!


Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/politika/le-penova-zcela-propadla-ve-druhem-kole-krajskych-voleb-1254827#utm_source=rubrika-zahranicni&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...