Spacák Ruml a ti druzí v roce 2000, aneb boj o svobodu slova v České televizi

 

 

Nejsvobodnější média v Evropě a možná na světě byla v České republice mezi léty 1990 až 2000. Že struktury EU to tak nemohly nechat se ukázalo až postupem doby. Petr Pokorný

 

Ukažme si jmenovitě aktéry tehdejší doby. S odstupem času lze lehce dokázat, o co tehdy skutečně šlo.

V roce 1999 dostali za úkol obsadit sdělovací prostředky a lidem předložit zářnou EU. Tehdejší Unie svobody či jakási Čtyřkoalice s Václavem Havlem a Rumlem v čele byla zárukou, že i s hrubým násilím vytlačí skutečnou svobodu a pluralitu z ústředních sdělovacích prostředků (dnes se používá mainstreamových) A Ruml si jako poslanec vzal spacák do České televize, protože věděl, že policie si proti poslancům  nedovolí zakročit. Nakonec se podařilo vytlačit z Čt každého s protiunijním názorem a cesta do Evropské unie byla volná.

Nikdo nebyl veřejně proti - v televizi prostor nedostal! Ale někdo (Biomasová - Pajerová, dnes Bursíková) si cestu našel...

Václav Havel

Jiří Ruml, Roithová, Halík, Buzková

Následovaly Monika Pajerová, Kateřina Pajerová alias Biomasová, Bursík, Svěrák, Mejstřík, Jan Kraus, Vladimír Mynář, Táňa Fischerová, Urban, Hana Marvanová, Pehe, Ivan Pilip, Wiewegh a další jména, z nichž některá upadla do zapomnění, někteří se protlačili do Bruselu.

Jistě, dnes je to známé jako spacáková fraška, či pravdoláskařská revoluce, ale o pozadí se stále mlčí. Občas můžeme nalézt docelá věcné popsání, ale když se ptáme PROČ, je před námi hradba mlčení, nebo jakási teorie o ceně poplatků, výroby, svobodě slova. Pojďme si popsat, co následovalo, abychom oklikou poznali skutečné zázemí tohoto neuvěřitelného chaosu a konec demokracie v České republice. Skutečný konec, nikoliv tu pseudodemokracii pod komandem USA, jakou známe dnes. A Jiří Hodač či Chmelíček byly jenom figurky na pozadí Evropského puče. Následovaly přímo seriály jak máme milovat Evropskou unii, přiživovaly se na tom celé klany Pajerů, Krausů, penízky se sypaly pro aktivisty jako byla  Boušková a Vydra následována celým procesím "vykasaných nohavic" a Česká televize dávala jednu zakázku za druhou pro vstup do EU, zatímco  názor opačné strany včetně Václava Klause byl vymazán z veřejného prostoru.

Halík, Roithová, Ruml
Halík, Roithová, Ruml
Takže se v televizi non stop producírovaly sestry Pajerovy, které se nepřetržitě střídaly s Vydrou a Boužkovou a tento rodinný kšeft byl super náramně Evropskou unií proplácen z Evropských fondů!

 

A pak na druhé straně stála skupina občanů, jejichž akce se protýkala v divadle Ta Fantastika podpisovou peticí proti "Jednotné svobodě slova za Evropskou unii a nikdy jinak". Samozřejmě tento názor nesměl být publikován, protože hovořit svobodně o záporech Evropské unie se nejen neslušelo, ale přímo bylo zakázáno a každý, kdo ji kritizoval, byl demokraticky umlčen.

 

Ta Fantastika - protesty nám nepomohly! Pokorný, Hodač.
Ta Fantastika - protesty nám nepomohly! Pokorný, Antonín Zelenka

 

A referendum potvrdilo
A referendum potvrdilo
13 - 14. 06. 2003 Česká republika

55,21

77,33

22,67

Následovala doba temna, která je v masmédiích dodnes, dokonce bruselskými zákony ložená. Vstupem do EU jsme přestali mít nárok na vlastní názor a vše, co není pod patronací Bruselu je prostě rozvratné, xenofobní, máme nárok opět pouze kupředu levá a zpátky ni krok. Ten, kdo byl přímým aktérem tohoto sporu věděl a viděl velmi dobře zmatenost zahraničních televizních společností.

Jedna skupina dávala rozhovory, že bojuje za svobodu slova. A druhá skupina? Dávala rozhovory, že bojuje za... Svobodu slova. Zahraniční redakce tehdy byly na kolaps. Pochopit se nedalo.

A až teprve poslední dva roky si lidé začínají uvědomovat ten rozdíl: zatímco my kolem divadla Ta Fantastika jsme peticí žádali skutečnou svobodu slova pro všechny, ta mainstreamová v čele s Rumlem, Halíkem, Havlem, rodinným klanem Pajerových a dalšími žádala svobodu slova - tu správnou, jedinou, unijní a proamerickou, posvěcenou Bruselem a nikdy jinak. Karta se obrátila: totalita přešla na západ a my se začali obracet na východ s prosbou o svobodu slova. Svět se zbláznil a zvrátil.

Všechna jména jako Bobošíková, Hodač a další jsou sice výrazná, ale v tomto procesu naprosto bezvýznamná: ten boj za skutečnou svobodu slova jsme prohráli a zvítězila ta jediná správná svoboda slova - mainstreamová a úžasně americká. Už 21. prosince později začala podpisová akce iniciativy Česká televize - věc veřejná, jejímž mluvčím se stal Jan Kraus. K 2. lednu 2001 ji podepsalo přes 120 tisíc lidí. Naopak pod výzvu Občanská podpora legálního vedení ČT, kterou organizovalo Divadlo Ta Fantastika, se ke stejnému datu podepsalo 3 500 lidí. I zde je vidět, jakou měli zpočátku převahu "Rumlové a spol". Česká televize v roce 2015 a stále větší odpor k jejímu dnešnímu prolhanému zpravodajství lze předložit jako překrásnou ukázku, zda vždy musí mít velká většina pravdu. A i zvětšující se odpor k Evropské unii je tomu důkazem!

Doba temna trvá dodnes. Pouze malé servry a redakční stránky se pokouší nahradit disent a předkládat i jiný pohled, než ten zaručeně správný, bruselský.  A k nim patří i Pařát dnes, který v současné době oslavil patnáctileté výročí - založený právě na protestu proti jedinému názoru v pražské restauraci "U Rudolfína" - kdy veřejnoprávní masmédia ovládla parta kolem Havla, Halíka, Rumla a dalších křivých charakterů podporovaná ze zahraničí, především z amerického velvyslanectví a přilepená na evropské dotace, tudíž papouškující ten jediný, správný a neomylný názor!

 

Dnes je vidět naprosto dělící čáru: ti, co byli a jsou fanaticky pro jednotnou socialistickou Evropu a obsadili se spacáky Českou televizi z jedné strany, druzí, co jsou za svobodu občanů, národní státy a svobodu jednotlivce stáli na druhé. Jiné dělítko neexistuje a můžete se každý dnes a denně přesvědčit!

 A neuvěřitelná drzost Krause, který dostával dotace z České televize - z koncesionářských poplatků? To byl ten pravý moralista...

Mimochodem generální ředitel Petr Hodač nebyl členem ODS. Naopak žil v Anglii a pracoval v BBC. Což špína Kraus jaksi neměl snahu tehdy příliš veřejnosti sdělovat!

 

Kdy skončí tato doba temna  nikdo slušný nedokáže odhadnout! Doufejme že brzy: svoboda slova musí být skutečná, pluralitní, nikoliv nařízená z hora jak za bolševika. Vyhnali jsme ji dveřmi, aby se nám sem přes Brusel vrátila oknem?

Možná není od věci na závěr ukázat, jak na vzpomínku o České televizi reagují v diskuzi čtenáři v iDNES a tím udělat pomyslnou tečku:

 

Takže chápu-li dobře, před Hodačem ji ubránili, ale nezávislost nezachovali. To co dnes vidím v ČT je podle mě mnohem horší než nějaký Hlodač. Rv

https://www.youtube.com/watch?v=DHUZ4R47ZdU

 

+79/−2
 
 

 

Libor Dokoupil 25497

15 let od události, kdy si jedna názorová skupina uzurpovala ČT a my jim od té doby ještě posíláme nedobrovolně "sponzorské dary".

+80/−3
 
 

 

Bronislav Haken 28566

nevim, na kom a na cem je dnes CT nezavisla.. ale za tech 7 mld koncesionarske dane je ta multikulti propaganda hodne, hodne draha... ;-D

+79/−3
 
 

 

Jaroslav Kadlec 51921

Nezávislá ČT;-D;-D;-D

+65/−2
 
 

 

Jan Sedláček 4411

Po těch 15 letech to dopadlo tak, že pravda začíná tam, kde končí signál ČT !!

+68/−3
 
 

 

Marian Kechlibar 3039

ČT je zajímavá kombinace feudalismu a komunismu v jednom.

Feudalismu v tom smyslu, že leckteré pozice se dědí a jiné jsou evidentně nadbytečné, asi jako když ve Versailles v 18.století existoval "vrchní zapalovač svící", samozřejmě s vévodským titulem. Komerční televize si vystačí se zlomkem zaměstnanců - nejen celkově, ale i v rámci jednoho konkrétního pořadu či reportáže.

Komunismu v tom smyslu, že žije z cizích peněz, vybraných nuceně, a následně v ní kvetou různé zvláštní ideologie, jimž se dařívá právě a jen v tomto typu "neziskového" sektoru taženého daňovým poplatníkem.

V dnešní době, kdy si může televizi založit i Máňa a syn, s.r.o., považuju celý koncept státní televize za přežitek z doby terestrického vysílání, kdy kmitočtů bylo málo. Stát si taky neudržuje flotilu vycíděných parních lokomotiv pro případ, že jednou za 10 let vypadne elektřina.

+80/−5
 
 

 

Adam Bernard 34736

Tady vůbec nešlo o demokracii, ale o prachy.

+55/−2
 
 

 

Martin Vasina 71316

Srdceryvné, opravdu. Dnes a denně nám naše televize ukazuje, jak moc je nezávislá a důvěryhodná, až bych skoro řekl, že před 15 lety nevyhrála ta správná parta ...

+103/−8
 
 

 

Martin Mikolášek 7003

Jak to tenkrát všechno začalo"?

Rada ČT tehdy zvolila Petra Hodače, generálním ředitelem ČT, člověka, který žil v anglii a pracoval v BBC, měl tedy velké zkušenosti, jak se vede státní - veřejnoprávní televize a zároveň nebyl navázán na zdejší klientelistickou kavčí rodinu skřetů, a to byl právě kámen úrazu. Tomuto jednolitému molochu, kde se ti lidé znali tehdy mnohdy 40 let a pravdoláska se tomu okamžitě v rámci kšeftu přizbůsobila došlo, že tento nový šéf není z jejich stáje a tudíž na něj a jeho rozhodování nebudou mít žádný vliv. Lámat hlavu s tím, jak na to zareagují komedianti - herci, režiséři, dramaturgové a spol. si nemuseli, těm šlo také o jejich kšefty v rámci balíku miliard, které ČT každoročně svým vyvoleným rozděluje. Jak to, ale udělat, aby se na jejich podporu přidala veřejnost? Je potřeba vymyslet příběh o zlých politicích, kteří chtějí z ČT udělat jejich hlásnou troubu (z dnešního pohledu to zní přímo komicky). A tak vznikla televizní krize a spacáková revoluce... A kým, že je privatizována?

Především jejími zaměstnanci - jde vlastně o socialistický korporátní systém, kde zaměstnanec je zároveň "akcionář", ovšem bez rizika krachu, neboť finance mu přiděluje zákonem stát, tím, že vybírá "výpalné" v podobě koncesionářských poplatků.

+70/−5
 
 

 

David Peca 15416

Bránili se heslem konec poslední nezávislé české televize a přitom bránili kšeft pro jednu zájmovou skupinu. Skupinu politiků a zaměstnanců a ještě se na to všichni každý měsíc skládáme.

+45/−2
 
 

 

Foto

Jiří Svoboda 23993

Před patnácti roky jsem podporoval televizní vzpouru. Ale netušil jsem, že tito paraziti už v České televizi zůstanou až do smrti. Sypu si popel na hlavu. Česká televize vytvořila stát ve státě, stejně jako exekutoři. Mea culpa. ;-(

+57/−4
 
 

 

Foto

Mojmír Skála 34838

;-D jo, moc dobře si na ty "čegevary" pamatuju - dodnes si tam za výpalné lebedí...:-P

+73/−7
 
 

 

Foto

Karel Riesner 31195

Z pohledu dneška bych byl určitě pro to, aby vzbouřenci, kteří bojovali proti tehdejšímu vedení ČT byli z televize odstraněni bezezbytku. Neboť nezávislost, kterou nám servírují dnes, nemá vůbec nic společného s tím, za co tenkrát tak vehementně bojovali. Byla to fraška za účelem se udržet na dobře placených místech. V normálně fungující společnosti by si nikdo nikdy nemohl dovolit to, co oni, kdy zablokovali techniku a zpravodajský sál nutný k řádnému vysílání. Dnes by možná tyto lidi vyvedlo nějaké komando.

+90/−10
 
 

 

Marcel Dvorak 95518

Dodneska když si zapnu CT zprávy tak vidim plody této pravdolaskarske "privatizace" České Televize. Neomarxisticka multikulturni propaganda Goeblsovskeho typu. :-) a to se vyplati :-))))

+50/−4
 
 

 

Radek Jahn 86755

A jak to celé dopadlo, vidíme a slyšíme každý den. Od reality odtržené zpravodajství (výjímky prominou) nebo čistá a nefalšovaná propaganda.

+72/−8
 
 

 

Tomáš Pícl 36317

Jo, také jsem se tehdy nechal oblafnout a byl "velkým ochráncem nezávislosti", jejíž důsledky můžeme dnes vidět... Dnes bych hnal bičem obě dvě strany, ale tu vzbouřeneckou pakáž ještě o něco dříve.

+55/−5
 
 

 

Martin Hocek 59547

hlavně ten Kraus by za peníze dělal mluvčího i satanovi. to je tak odpornej člověk, že ty králičí uši na něm pořád vidím ;-DR^

+31/−1
 
 

 

Petr Skokan 39939

Ale uprimne - nebyt soukromych stanic a internetu a byt odkazany jen a pouze na CT tak hodne lidi ma zkreslene informace. Nastesti dnes uz je doba ze si kazdy muze najit objektivni informace - porovnat si ruzne zdroje atd. Uz nemusi verit pohadkam ktere obcas siri CT, bohuzel i BBC apod. stanice. Multikulturni neomarxisticka fronta ma sice silne zazemi, ale najit si rozumne a objektivni informace stale jeste jde - prestoze z jedne strany se vali kremelska propaganda a z druhe strany bruselska eurolevicova.

+29/−1
 
 

 

Zdeněk A. Urban 77002

Když kamarád nastoupil do Novy, řekl jsem něco v tom smyslu, že není kam postupovat, vyvedl mne z omylu. To nej, je ČT, to je podnik odborů a jak neuděláš extra botu, jsi nevyhoditelný...

+23/0
 
 

 

Rostislav Meisner 6194

...zato dnešní česká televize je absolutní ostudou této země,,--co se týká zpravodajství....takovou manipulaci nesvedli snad ani komouši v nejlepších letech ;-€

+44/−5
 
 

 

Marek Kalina 39458

Tohle byla jedna z největších ostud v naší novodobé historii. Odboráři si začali diktovat, kdo bude nebo nebude v managementu společnosti a protiprávně okupovali protory, které jim nepatří, požívali zařízení, které jim nepatřilo, a to v rozporu s pokyny legálně jmenovaného ředitele Hodače. Btw, Hodač před tím pracoval v BBC, etalonu veřejnopřávní TV... DOdnes vidím jako velkou chybu, že management ČT nenechal prostory vyklidit policií a neobnovil řádné vysílání...

+43/−5
 
 

 

Jiří Inczédy 24519

Neuveritelne co si nechalo legitimne zvolene vedeni libit. Ta situace by dnes nevznikla. Hodnoty, ktere vyprodukuje kazdy rok Ceska televize jsou slabsi a slabsi. Jsem zvedav kde televize jako medium za 10 let. :-)

+21/0
 
 

 

Daniel Miller 84000

A výsledek tehdejšího převratu vidíme dnes na ČT24. Kdo ty pučisty ještě podporoval, měl by si dát pár facek.

+33/−3
 
 

 

Ladislav Mika 11944

Takhle funguje dle pravdoláskařů demokracie, jakmile není po jejich, tak běda......to vidíme dodnes neustále na příkladu EU i u nás, opakovaná referenda dokud není po jejich, pologramot Schultz vyřvává o převratu v Polsku, protože není dle jejich notiček, atd.atd.

+34/−4
 
 

 

Robert Pražák 48650

Vzpomínám, když jsme dělal


 
 

Ta FantastikaTa Fantastika1krize

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
?
před 10 měsíci

Všechna česká hlavní média jsou v rukou kleptooligarchů.

Jsou sice ztrátová, ale kleptooligarchům to vůbec nevadí, hlavně že o nich novináři přestali kriticky psát a čtenáři se proti tomuto příšernému režimu nemohou spolčovat v diskuzích.

Česká televize - Kellnerův dlouholetý zaměstnanec z PPF Petr Dvořák

Lidové noviny a Mladá fronta DNES, METRO, televize Óčko, rádio Impuls, internetové servery idnes.cz, lidovky.cz, expres.cz, tiskárny Mafraprint v Praze a Olomouci (mediální koncern MAFRA), slovenské Hospodárské noviny, Zdravotnícke noviny, časopisy Stratégie a Investor, Obchod, Sestra, Diabetik, Student Life, (nakladatelství Ecopress) - Andrej Babiš

Hospodářské noviny, Respekt, časopisy Ekonom, Marketing & Media a Obchodní věstník (Economia), server Aktuálně.cz, internetové portály Centrum a Atlas (Centrum Holdings) - Zdeněk Bakala

Blesk, Aha!, Sport, časopisy Reflex, ABC, GEO, Blesk pro ženy, Blesk Hobby , Svět motorů, servery blesk.cz, ahaonline.cz (Ringier Axel Springer CZ) - Daniel Křetínský alias bílý kůň Martina Romana a Patrik Tkáč

Regionální Deník, server denik.cz (Vltava-Labe-Press) - Marek Dospiva a Jaroslav Haščák alias GORILA PENTA

Za 25 let s Havlem, Klausem a Zemanem Česko nedohnalo Rakousko, ale naopak padlo na úroveň Ukrajiny.

Je čas jim říct, že už nejsme na jejich haličské manýry zvědaví.

Jak říká odborník na Ukrajinu: "Skutečně důležitých oligarchů, co mají politický vliv, je na Ukrajině cca 10, nějakých 70 procent majetku se v rukou oligarchů ocitlo ne úplně čistě, minimálně politickou protekcí. Jejich vliv na média je zásadní. Jejich média jsou většinou ztrátová, drží je, protože potřebují uplatnit vliv, když se blíží volby, nebo aby ochránili své investice před útoky vlády nebo konkurentů."

http://echo24.cz/a/iCKdh/nejbohatsi-cech...

anabel
před 10 měsíci

Hodač a Bobošíková byli úplně stejní gauneři a nečeského původu, tak si to tak neberte, záležitost stará 15 let. :-)

Raději by se občané měli zajímat, kdo momentálně usiluje o funkci generálního ředitele Českého rozhlasu s ročním rozpočtem 2,2 miliardy korun. Do dalšího kola konkurzu na generálního ředitele ČRo totiž postoupili pánové Končelík, Němeček, Zavoral, Kralert a Skřivánek. Znáte je?

Např. Tomáš Němeček, původně redaktor Respektu, pak Bakalových Hospodářských novin, pak Babišových Lidových novin, pak si ještě dodělal práva a odešel do Bohnic. :-) Myslím, že docela se snažil tepat zlořády, ovšem na druhé straně spíš "umírněně".

Současné zpravodajství ČRo lže stejně jako ČT, děsný Radiožurnál s šéfredaktorem Janem Pokorným a hloupými moderátorkami, vykopnutými ze soukromé rozhlasové stanice Frekvence 1 Lucií Výbornou, Michaelou van Erne a Hankou Shánělovou, k tomu gay moderátor Jiří Chum, ten byl pro změnu vyhozen z TV Prima, další moderátor a hudební dramaturg Radiožurnálu Petr Král: 1991-2009 soukromé rozhlasové stanice (Bonton, Evropa 2, AZ Rádio, Rádio Alfa, City, Blaník, Oldies Radio)...

Veřejnoprávní Český rozhlas by rozhodně neměl být nadále zaopatřovnou pro šmíru bez vzdělání a se špatnou výslovností, kterou vyhodili i z komerčních médií!

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

S chutí si přihřeji polévku. S Petrem Pokorným jsme v pořádné zimě asistovali při oné podpisové akci ve foajé divadla Ta Fantastica. Prohráli jsme. Ale. díky tomu, jsem získal kamaráda a Petr od té doby odpracoval tisíce hodin na jeho Pařátu. Ode dneška se Pařát dnes objevil i na FB. Blahopřeji!!! Držím palce, aby v roce 2016 návštěvníci ještě po tisících přibyli. Bunga bunga!

Veronika
před 10 měsíci

Pane Pokorný, děkuji za váš článek, znovu jsem si
vzpoměla, i když musím říci, že jsem nikdy nezapomněla na tuto, pro náš národ ostudnou událost, která, nejen že změnila náš naivní pohled na demokracii, ale ta tehdejší lež,
vydávaná později za pravdu také ukázala, jakým směrem se budeme ubírat nadále. Vidíme to dnes a denně. Lež se stává samozřejmostí, lidé již ničemu nevěří...Takto dopadla
naše touha po demokracii a svobodě.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...