Americký masakr s ropou: hraje se nyní každý den s ropou vabank?

 

 

 Přestože to za žádnou cenu nechtějí USA přiznat a vůdcové amerických ambasád drží mainstreamy pod krkem, den ode dne je stále více jasno, že režie je v rukách Ruska a Putina a USA šílí!

 

Není jasný vítěz,

ale je jasný ten, kdo drží opratě v rukách. Zatímco Putin a ruská diplomacie objíždí celý svět, Američani zuří. Zanechme však divadelních výrazů a přejděme k faktům.

Stále výrazněji se ukazuje, kdo za dramatem kolem ropy stojí. Byl to sice neuvěřitelně šílený risk, byl to tah Putina (časem zjistíme, kdo je stratég), ale dnes je už jasné, kdo tahá za delší konec! A Rusové vždy byli šachoví velmistři, byť se tam občas vklínil Bobby Fischer...

Rusové drtí USA a 8 bilionů dolarů zadlužení  pouze za vlády Obamy jsou důkazem! Americké impérium se nyní otřásá v základech a Rusko tlačí na pilu stále víc! Na druhou stranu Rusko pustilo opratě kurzu a ten vylétl až k 80 rublům za dolar. Kdo s koho, ale Putinovy ocelové nervy a obrovská podpora v zádech dává tušit...

 

 

A nyní fakta, co je za oním masakrem bez přehánění:

Přes americké zpravodajské hrátky jak se vše v Rusku hroutí a těžba je na konci s dechem, Rusové na konci roku dramaticky přitlačili na pilu a vytěžili (a pozor, prodali, byť za nízkou cenu) totální rekord ropy, jak v prosinci 10,80 milionu, tak v lednu nové postsovětské maximum 10,88 milionu barelů denně!

Co to udělá s futures (neboli prodejem ceny ropy v dubnu) nedokáže už odhadnout nikdo na světě a na Wall Street je obrovská panika, což se ukazuje s přískoky nejen ceny Brent, ale především lehké WTI, mající dramatický dopad na "břidlice". Tam je zadlužení už tak obrovské, že se americká vláda připravuje to "nějak řešit"!

A ti skvělí (dle propagandy) z USA?

Podle vyjádření texaského FEDu zkrachovalo v posledním čtvrtletí 9 těžařských společností, které mají dluh vyšší než 2 miliardy dolarů. V tomto sektoru bylo možno zpozorovat takové množství bankrotů naposledy během finanční krize. A leden je pro Kanadu a USA šílený! (Neplést se zpracováním)

Co tedy skutečně Rusové dělají?

 1. února jednal ruský ministr energetiky Novak s ministrem dolů a ropy z Venezuely Eulogio Del Piněm. Jak víme, Venezuela je na tom velice špatně a Rusové se rozhodli jí pomoct, pokud společně zatlačí na státy OPEC. Ještě před tím byl ministr obrany království Saudské Arábie Mohamed bin Salmán v Moskvě a nabídl dohodu v průmyslu a obchodu (o podmínkách se spekuluje - zbraně také?), pokud Rusové sníží těžbu. Nabídka asi musela být lukrativní, neboť USA vzápětí jednaly s Tureckem a začalo další kolo Erdoganových bicepsů směrem k Moskvě za podpory NATO (opět víme, že tam vyhrožují pouze USA, komici z Ukrajiny a Poláci, zatímco ostatní od toho dávají ruce pryč).

Vzápětí na to Rusko poslalo nejmodernější bombardéry Su-34 do Sýrie a vyloženě natvrdo oznámilo, že v příštích dnech (?) začne chránit syrsko-tureckou hranici. Šokovaní Američané pod záštitou NATO přesunuli do Turecka znovu naváděcí AWACS a jakoby chtějí pomoct Turecku, protože je to údajně náš spolehlivý přítel Evropy a NATO...

 Komedie, když víme, co Turecko provádí.

Neuškodí podívat se do minulosti: na poslední chvíli se odvrátila jaderná válka, kdy SSSR chtělo napadnout USA, protože Turecko přijalo na svém území americké rakety a namířilo je na SSSR: A to by nemělo zapadnout!

Karibská krize – Wikipedie

 

Nejvyšší šéf "Transněfťu" Nikolay Tokarev oznámil novinářům, že Saúdská Arábie přišla s iniciativou uspořádat schůzi států těžících ropu. Zároveň ale tiskový mluvčí "Rosněfťu" Michail Leontiev v rozhovoru pro rozhlasovou stanici RSN řekl, že žádné návrhy na únor nejsou. Zmatené? Nikoliv, Rusové čekají, že Saudi příjdou s prosíkem a ti vzhlíží k Moskvě. (Jenomže současně stále kličkují s USA a Rusové nedovolí žádný podraz, který se mnohokrát stal)

I podle Reuters se měli vyjádřit dva zástupci OPEC, že "Nyní je vše v ruských rukách", a že setkání by se mohlo konat v únoru nebo v březnu.

Všimněte si prosím perličky: zatímco zástupci - vysocí experti a spojenci USA a Velká Británie tvrdí, že Putin je "nečitelný", vše krásně zapadá "selským rozumem" báječně do sebe. Pouze s tím rozdílem, že ruská diplomacie američanům naprosto nevěří a od Saudské Arábie chce jasné záruky. Co je na tom k nepochopení?

Prodej ropy a zemního plynu zajišťuje v Rusku více než polovinu příjmů státního rozpočtu. Světové ceny ropy se od poloviny roku 2014 kvůli převisu nabídky nad poptávkou propadly o více než dvě třetiny. Minulý měsíc sestoupily až na dvanáctiletá minima pod 30 dolarů za barel, díky spekulacím o omezování těžby se však vrátily nad tuto hranici. Ale přitom Rusko každý měsíc trhá rekordy těžby. Má to logiku?


Na závěr dnes: má!

Vynechme nyní spotřebitele a soustřeďme se na těžaře a prodejce. Víme, že nejdražší ropa a plyn je z břidlic, následuje Venezuela, zatímco ruská patří relativně mezi levnější. A nyní to hlavní: všimli jste si, jak nám USA a pak mainstream s proamerickými "trolly" předhazují s posměchem chudáky Rusáky s rublem za 80:1 k dolaru? A za to vážně žijí? Obraťme to: takže Rusové těžaři a prodejci se uživí v přepočtu za pár dolarů měsíčně. A co honorace ze Saudské Arábie s jejich auťáky "Bentley" a rozdávající lidem luxusní domy a sociální dávky, nebo američtí těžaři a prodejci včetně burziánů na Wall Street? Vážně budou žít za pár kopějek pro příští měsíce? Už je jasné, proč nejdřív Putin vyhnal ze své země provokatéry - neziskové organizace, které by lidem zatemnily mozky?

Schválně, kdo se dřív bude bouřit? Jak je to: kdo se směje naposled, ten se směje nejvíc...

 

A druhá perlička na závěr na odlehčení: dlouhá léta jsme se smáli, jak Rusky nosí křusky. Nějak jsme si nevšimli, že Rusky si sundaly křusky a stavájí se z nich lehkonohé slovanské žínky, zatímco z USA nám sem pochodují těžké okované boty tupých zabijáckých žen, doprovázené úchylnými teplouši v růžovoučkých botičkách, roznášejích po celém světě AIDS.

Pak si podívejme na klip výše očima tohoto článku...

----------------------------------------------------------

A bleskově pod čarou, což potvrzuje výše napsané: 2.2.2016

Investoři prchají z dluhopisů a neženou se do akcií. Podle zprávy Bank of America Merrill Lynch (BoAML) z fondů dokonce odešlo 46 miliard dolarů a přelili je do hotovosti. Na peněžní trhy od loňského července přiteklo 208 miliard dolarů!! A následně:  Připravuje Rusko cenu ropy v tichosti se Saudy a OPEC na 50 dolarů?

Takže ani nepřekvapí, že:
„Turecké síly nejsou součástí mezinárodní koalice a Spojené státy jim nedaly "zelenou" vypořádat se s IS," prohlásil mluvčí americké koalice Stephen Warren. Podle něj je turecká armáda v Iráku na „vlastní misi". Dochází tak k velmi zvláštní změně názoru vedení USA. Ještě v polovině prosince totiž viceprezident Spojených Států Joe Biden pochválil turecké vojáky, že "přinášejí mír do Iráku".

Vtip?

 

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Asklepios
před 9 měsíci

Teď z jiného soudku k úvaze - zdraví lidstva.
Jim Stone - nezávislý americký novinář - 3 prapodivné viry na 3 kontinentech během několika let. Ptačí chřipka v Asii , Ebola v Africe a ZIKA v hispánské Latinské Americe.
Na každou rasu jeden virus....v podstatě se o něčem podobném zmiňuje i Pjakin: je třeba odlidnit kontinenty kde ještě zbývají surovinové zdroje k rabování. Elity míní a nám nezbývá než doufat, že Bůh mění

Peter
před 9 měsíci

Dobrý článok. Čína a Rusko chcú pochovať dolár a takto sa najprv skvele za dobrú cenu a hlavne nenápadne zbavujú dolárových rezerv aj dolárových dlhopisov a nakupujú zlato - minulý rok v tom prekonali všetky historické svetové rekordy.
Rusko je najväčší exportér ropy a keby zastavilo transport na jediný deň, dostali by hneď ropu aj rubeľ na dvojnásobok, ale to nechcú. Tam je iný zámer... A pre Západ to bude veľká katastrofa.

treba je to jinak
před 9 měsíci
treba je to jinak
před 9 měsíci

skokove pohyby na ropnem trhu jsou dane spekulaci/famou o snizovani tezby OPECem bez predchoziho oznameni.

treba je to jinak
před 9 měsíci

to co se deje aktualne je energeticka bezpecnostni politika USA zainvestovala alternativni ropne zdroje z bitumenovych pisku a ropnych bridlic. banky v tom naji obrovske prachy a se tlaci na ochranu investice vsemy zpusoby. arabske jaro, islamsky stat s vybombardovanymi rafineriemi a snaha dotlacit evropskou unii k embargu na ruskou ropu, aby trzni podile EU obsluhovaly prave tyhle alternativni ropne zdroje nez se vrati investice.

krize 2007-8 srazila vyrobu a dojizdeni. propad ale byl stale na hodnoty prilis vysoke. proto nastoupilo 2010 arabske jaro soucasne za podpory rozvoje alternativnich ropnych zdroju. https://en.wikipedia.org/wiki/File:US_Ne...

http://www.energyglobal.com/upstream/spe...

OPEC, Rusko i USA by si meli sednout dohromady a dohodnout se, protoze bezpecnost a to nejenom ta energeticka je v zajmu vsech a udelat z toho globalni kartel, kdy se budou proste domlouvat na tom v jakem pomeru budou mit rafinerie povinnost odebirat kterou ropu podle technologickeho puvodu.

..
před 9 měsíci

Saudská Arábie – v případě potřeby můžeme zvýšit těžbu o 25% (20.3.2012)
"Ropný ministr Saudské Arábie oznámil, že v případě potřeby je země schopná zvýšit těžbu ropy o 25 procent. Svým prohlášením se snaží zmírnit obavy týkající se dostatečného množství černého zlata na trhu. Ujistil, že trh je v současnosti dobře zásoben. OPEC údajně uspokojuje své zákazníky. Dále řekl, že rezervní kapacita země je 2,5 milionu barelů ropy denně. V listopadu těžila Saudská Arábie 10,047 milionu barelů denně, což bylo nejvíce za 30 let. Celková produkční kapacita se údajně pohybuje na úrovni 12,5 milionu barelů denně."

ZdroJ:
http://www.kurzy.cz/zpravy/314332-saudsk...

Takže tak. V roce 2012 dosahovaly ceny ropy historických maxim, Brent se obchodoval průměrně za 111 USD za barel.

..
před 9 měsíci

Rusko má velkou výhodu ve floatingu - plovoucím kurzu, tj. při klesající ceně ropy (obchoduje se v $) zároveň oslabuje rubl vůči $, což podporuje i ruská centrální banka. Takže rublové příjmy z ropy do státního rozpočtu jim neklesly tak výrazně.

Jenže Saúdská Arábie má svou měnu rijál zavěšenou (pegged) na dolaru, to je vlastně druh fixního kurzu (1 U.S. dollar = 3.75 SAR). Ti jsou fakt na kolenou, vyprodávají aktiva, všechno, co pracně roky budovali... Měli taky přejít na floating, chyba. :-P

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 9 měsíci

Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá! Tečka cé zet.
Sorosovi, Janečkovi a mnohým dalším "kapitalistům", vyhovoval by návrat ke zlatému standardu?
http://www.usdebtclock.org/

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 9 měsíci

Dluh americké federální vlády oficiálně přesáhl částku 19 bilionů dolarů, oznámil The Washington Times. Tato hranice byla překročena už koncem ledna. Jedná se zhruba o 103 % HDP.

Více: http://cz.sputniknews.com/byznys/2016020...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 9 měsíci

Veřejný dluh RF 15,6 % HDP (2015) WIKI

Gogo
před 9 měsíci

Neni to ta co zpiva "Putin, muj Putin"

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...