Je kandidatura Donalda Trumpa náhoda, nebo to krystalizovalo dlouho?

 

Donald Trump
Donald Trump

 

Mnoho lidí si neuvědomuje, že nespokojenost lidí v USA s vedením systému je stále silnější a Donald Trump není výkřik jakéhosi "blázna", ale vývoj nespokojenosti v USA!

 Počátek je v devadesátých létech minulého století, kdy Reagan sice za pomoci nespokojených ve východní Evropě porazil ekonomicky SSSR, ale na tomto procesu záhadně zbohatli bohatí a závod ve zbrojení zaplatili chudí!

Tenkrát se říkalo, že byli nakaženi socialismem a komunismem. Nebyl internet, takže se bohatství nedalo ověřit a média patřila bohatým korporacím či stranám.

 A to vedlo ke kandidatuře lidí, kteří tuto budoucnost chápali a byť byli bohatí, politickému establishmentu se snažili postavit. Ross Perot jako první silný kandidát dvakrát (v roce 1992 a 1996) neúspěšně kandidoval na amerického prezidenta za

Ross Perot
Ross Perot

Reformní stranu - jako nezávislý v roce 1992 získal 18,9% hlasů, což byl tenkrát šok. Různou dehonestující kampaní bez zázemí sice v následném volebním období dostal pouze 8,4% hlasů, ale i tak zanechal v Američanech velkou stopu: dvě strany si nikdo nedovolil předtím ohrozit a najednou Američani slyšeli něco jiného než klišé o své nadřazenosti.

 

Ohýnek byl zažehnut a ze spodu se už připravovala další formace: Occupy Wall Street (OWS), protest, který začal v sobotu 17. září 2011 ve finanční čtvrti v New Yorku, jehož základem byl protest proti zločinu, kdy v obrovské krizi bohatí zbohatli a miliony chudáků skončilo na dlažbě. Že to bylo i jinde a ne zrovna malinké, například v Los Angeles muselo zasahovat 1700 policistů, zatčeno bylo více jak 200 osob, bylo mnoho zraněných, někteří těžce - prostě demokratické protesty a la USA, kteří kážou vodu a pijí víno...

Následovaly ostré výpady proti dalším, zatýkání nabíralo obrátky, množily se brutální zákroky, ale hnutí se rozšiřovalo do více měst. Nakonec vláda USA začala totální blokádu, část pozatýkala, část fyzicky likvidovala a nakonec z důvodu, že nemohou otevírat veřejná WC apod., brutálně Ocuupy Wall Sreet rozprášila v červnu 2013 stejně, jako to činily totalitní státy .

 

 

To už se hlásí o slovo Donald Trump za posměchu opět "Rockefellerů",  Pentagonu a představitelů dvou nejsilnějších stran. Nikoho nenapadlo, že Trump dá dohromady miliony nespokojených obyčejných lidí, kteří už nenávidí americké vydírání nejbohatší kastou a ta vyhrává všechny soudy diky neomezeným výdajům, zatímco 90% Američanů chudne! Jistě, opět je to bohatý, navíc částečně podřízený straně, přesto je to opět vlk samotář  - nezávislý, neřízený.

Upřímně těžko říct co dál, protože Donald Trump je sám velmi bohat a jeho názory neznáme. Minimálně neznáme dobře, protože volební hesla nelze brát vážně. Ale jak je z malinké chronologie vidět, kandidát Donald Trump není zjevení a náhoda, ale krystalizuje se to už dlouho. Ani Američané už nechtějí stále válčit, i oni mají podobné názory jako my, ale establishment má zatím v rukách moc a prostředky! A z výše popsaného, což se dá věrohodně dohledat, lze jednoznačně dokázat, že to není konspirační příběh, ale děsivý odpor vůči nenažraným miliardářům, zatímco miliony v USA hladoví.

A právě to jedno procento v USA má vydírací potencionál na 90% Američanů, zatímco těch 9% se s nimi částečně veze a současně ještě oněch 10% bohatých drží půlku světa pod krkem.

A na závěr, z čeho mají hrůzu ti, kteří mají neujvětší bohatství v USA? Blíží se krize a pokud bude stejně velká, jako v roce 2008, Spojené státy se svým šíleným zadlužením 100% jako celek nevydrží a začnou se trhat na kusy. Bohužel jaderný potencionál a nesmírné množství zbraní v Pentagonu může mít obrovský dopad na celou planetu Zemi a najít východisko, byť teoretické, si nikdo netroufne. A že ta krize může vypuknout každým dnem, slyšíme už nejen ve finančních kruzích, ale dokonce i v mainstreamu českých medií a to už je co říct.

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...