Zakuklenci nejsou demonstranti! Aneb lživá mediální kampaň proti demonstracím.

Již třetí den po sobotních demonstracích běží masivní mediální masáž, která má za cíl zdiskreditovat poklidné demonstrace na Václavském náměstí a především na Hradčanském náměstí. A jelikož jsem byl přímým účastníkem obou těchto demonstrací, chtěl bych se ohradit proti lžím a manipulací veřejnosti naší veřejnoprávní Českou televizí, Babišovým Idnes, Lidovkami a dalšími médii.

 

Zakuklenci; zdroj: youtube
Zakuklenci; zdroj: youtube

 

Především bych chtěl upozornit na to, jak partu 20-30 zakuklenců všechna média za pomocí politiků a "neziskových" organizací  spojují přímo nebo nepřímo s demonstranty. Tato parta zakuklenců, kterou vidíme ve všech médiích, se ani jedné z těchto dvou demonstrací nezúčastnila, tudíž je nikdo nemůže nazývat demonstranty. Mají s demonstrací společného asi tolik, jako sluníčkáři nebo policisté, kteří se v ten den pohybovali blízko Hradu.

Podle všech indicií, které vyplouvají na povrch, se jednalo o fotbalové chuligány (ultras). A jelikož jsem je viděl osobně, musím s nimi souhlasit.  Těmto chuligánům nejde o žádnou demonstraci. Stejně jako pro ně na fotbale není na prvním místě fotbal (občas si říkám, jestli některým z nich aspoň trochu o ten fotbal jde, když opakovaně jen poškozují svůj vlastní tým). Těmto partám lidí (polovina z nich jsou děti), jde jen o to se poprat nebo udělat bordel za tím účelem, aby byli vidět, aby se o nich psalo a získali si tak "respekt" před jinými partami chuligánů. A tak, jako zneužívají pro tyto své zvrácené zábavy fotbal, zneužívají i poklidné demonstrace, jako byly ty sobotní. Díky médiím a politikům, kteří je využívají pro svá účelová prohlášení, k šíření bruselských názorů a potvrzení správnosti jejich kroků, se jim to více než povedlo.

 

Chtěl bych se důrazně ohradit vůči záměrně klamným až lživým prohlášením některých našich politiků:

 

Do sobotního dění se ostře pustil i místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek. „Dvě včerejší události nám ukazují nepříjemnou pravdu. Odsouzeníhodný útok na pražskou Kliniku i chování Policie ČR, která údajně odmítla pomoci redaktorovi Českého rozhlasu během včerejších střetů na Hradčanech, mají jedno společné. Ukazují, k čemu vede nenávist a tupost, pokud se včas neodsoudí a nezastaví. Pánové Konvičkové, Okamurové, ale i hlava státu, ti všichni by měli zpytovat svědomí,“ rozeslal do médií své prohlášení.

Pane Ženíšku, jak můžete partu fotbalových chuligánů srovnávat s panem Konvičkou nebo Okamurou, když se ani jedné demonstrace nezúčastnili? Pan Konvička, pan Okamura a dalších 10000 demonstrantů se od nich distancuje a jejich chování odsuzuje stejně, jako třeba sluníčkáři. Jak víte, že za jejich akci mohou zrovna tito pánové a ne pochybné aktivity této Kliniky?

 

„Hodit zapálenou láhev do objektu, kde žijí lidé, nemůže udělat normální člověk, ale zlá a zbabělá kreatura. Praha je otevřené, mezinárodní město, které nesnese podlé projevy rasové, národnostní a náboženské nesnášenlivosti,“ prohlásila Krnáčová.

Ano, hodit zápalnou láhev do objektu, kde žijí lidé, nemůže udělat normální člověk. Ale zápalnou lahev do objektu Klinika nikdo nehodil paní Krnáčová. Byla to běžně používaná pyrotechnika na fotbalových stadionech - světlice. A víte proč použili pyrotechniku běžně používanou na fotbalových stadionech paní Krnáčová? Protože to byli fotbaloví chuligáni, kteří nemají s demonstracemi nic společného.

 

Starostka Prahy 3 Vladislava Hujová (TOP 09) svolala na pondělí bezpečnostní grémium. „Polarizace společnosti podporovaná mimo jiné i postojem prezidenta republiky je, jak se včera ukázalo v Jeseniově ulici, velmi nebezpečná. Násilné trestné činy do civilizované společnosti nepatří a je třeba je co nejostřeji odsoudit.“ napsala na svém facebookovém profilu.

Paní Hujová, proč nesvoláte bezpečnostní grémium a neobviníte prezidenta republiky, když takové excesy provádějí fotbaloví chuligáni téměř každý týden na stadionech a mimo nich?

 

Centrum zdůraznilo spojitost útoku se sobotními demonstracemi proti islámu. „Vyzývá také lidi, kteří se účastní islamofobních demonstrací, aby si uvědomili, koho tímto způsobem podporují,“ dodalo. Podle Kliniky vše nasvědčuje tomu, že útočila stejná skupina, která předtím na Malé Straně napadla dlažebními kostkami a tyčemi průvod sympatizantů s uprchlíky Solidarita bez hranic.

Vyjádření lidí z Kliniky není třeba komentovat...

 

„Zákeřný žhářský útok na Kliniku ukázal, kam vede zloba a nenávist. Takové činy jsou v demokratické společnosti naprosto nepřijatelné. Včera večer šel v televizi Schindlerův seznam a z možných asociací mi ještě teď běhá mráz po zádech,“ dodal ministr Dienstbier. 

A podle Dientsbiera jde už pomalu o Holocaust, jehož slova podtrhne vyjádření pražské židovské obce:

 

Útok odsoudila také Židovská obec v Praze, která podle nedělního prohlášení se znepokojením sleduje nárůst extremistického chování v zemi. Předseda obce Jan Munk vyzval všechny demokraticky smýšlející strany i občany, aby se od takových projevů nesnášenlivosti a nenávisti distancovali. "Agrese, kterou tyto extremistické skupiny páchají a podněcují, může ohrozit charakter celé naší společnosti a samu podstatu demokracie," tvrdí pražská židovská obec.

 

A ve výčtu prohlášení bych mohl pokračovat dále. Jde jasně o účelová prohlášení. Nejhorší na tom ale je, že média, která mají být nestranná, jdou naopak příkladem. Moc není v rukou politiků, ta je v rukou médií, která jejich slova interpretují. Výše uvedená prohlášení lze najít ve všech mainstreamových médiích. A najdete v nich i prohlášení i lidí, kteří mají opačný názor? Najdete v těchto článcích výroky organizátorů demonstrací včetně pana Konvičky a Okamury? Ne.

 

A co je vlastně zač ta Klinika?

V prosinci 2014 budovu Kliniky, kde přebývali bezdomovci a narkomani, aktivisté nelegálně obsadili a vyklidili od odpadků. Centrum začalo provizorně fungovat, než je vyvedla policie. Budova bývalé polikliniky měla být převedena na Generální inspekci bezpečnostních sborů, která tam chtěla přestěhovat své sídlo. Loni prázdný objekt iniciativě Klinika propůjčil Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Bezplatná výpůjčka končí letos v březnu. Klinika nabízí koncerty, výuku cizích jazyků, promítání či přednášky. Organizuje se tam také sbírka na pomoc uprchlíkům.

 

Dovolím si vypůjčit slova Ivana Langera který vtipně dodává:

Není nad příležitost obohatit si slovník "politického korektismu":

Squatter = aktivista
Squattery obsazený prostor = komunitní centrum


6.2. měl být dnem, kdy se spojila města v celé Evropě i v Autrálii v jednotný protest proti migrační politice EU (islamizaci). Desítky tisíc lidí vyšly do ulic vyjádřit svůj názor na poklidných demonstracích a vyslechnout si řečníky. Jenže poslední slovo mají média. A média u nás jsou všechno možné, jen ne nestranná a objektivní. Tak se už třetí den dočítám o jednom pomatenci s poplašnou pistolí, který se nezúčastnil ani jedné ze dvou zmíněných demonstrací, což média téměř nezajímá. Dočítám se o nějakém chlápkovi se sekyrou. Dočítám se údajném napadení reportéra Českého rozhlasu. Samozřejmě v každém druhém článku se dočítám něco o partě fotbalových chuligánů, kteří si krátí čas během zimní fotbalové přestávky, a názory na ně od kohokoliv, kdo obhajuje bruselskou nebo imigrační politiku. Už se ale nedočtu názory nikoho z 10000 demonstrantů ani organizátorů demonstrace. Nedočtu se ani přesný údaj o počtu demonstrantů, který se v českých médiích pohybuje od pár stovek ke 3000. Vidím stále na titulních fotkách zkřivené grimasy uřvaných lidí, ale nevidím davy pokojných demonstrantů všech věkových skupin. Všude vidím partu 20-30 fotbalových chuligánů, kteří jsou napůl dětmi, o kterých ta demonstrace nebyla, ale nevidím 10000 slušných lidí vyjadřujících svůj názor, o kterých ta demonstrace byla.

A jak vím, že demonstrantů na Hradčanském náměstí bylo kolem 10 tis? Chodím totiž na fotbal, a tak můžu dav na Letné po skončení zápasu Sparty porovnat s davem před Hradem. A na Spartě mají na rozdíl od ČT čísla přesná.

Jaká je má rada na závěr? Nevěřte tomu, co se píše. Raději běžte na fotbal. I tam se toho dozvíte víc.

 

SP

 

 

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 9 měsíci
*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...