Armádní generál Ludvík Svoboda: Nikdy nezapomeňte, jak lehce jsme svobodu ztratili...

 

Armádní generál Ludvík Svoboda
Armádní generál Ludvík Svoboda

 

Naše generace od padesáti let výš slyšela hrdinné příběhy tolikrát od útlého dětství, že jsme slyšet nechtěli a naslouchat odmítali. Bylo toho moc. Nyní se nám to vrací.

A my, naše generace, jsme bohužel zapomněli.

Jaký je to obrovský rozdíl mezi těmito bojovníky a hrdiny, kteří nasazovali své životy. Naši rodiče, tátové od rodin, aby ubránili naši vlast a dnešními vojáky, kteří za peníze slouží kdesi pro kohosi. Přesto si máme více vážit dnešních vojáků, kteří kdesi pro kohosi slouží v daleké cizině, ale vůbec neznáme ty, kdo naši vlast pro nás, naše děti a vnoučata vybojovali zpět a vlast nám vrátili!

Při bojích na Dukle se Ludvík Svoboda dozvěděl, že jeho syn Miroslav byl ve svých necelých 18 letech zavražděn v koncentračním táboře Mauthausen. Tam byli popraveni i oba bratři Ireny Svobodové Jaroslav a Eduard a synovec Jan Doležal. V koncentračním táboře Ravensbrück byla zavražděna Anežka Stratilová, maminka Ireny Svobodové.

Irena Svobodová s dcerou Zoe unikly zatčení a od listopadu 1941 do května 1945 se skrývaly u statečných a obětavých lidí na Moravě (mimo jiné s jejich ukrýváním pomáhal katolický kněz Jan Dokulil, působící v Uhřínově – švagr katolického básníka a spisovatele Jana Zahradníčka), z toho v letech 1943–1945 v obci Džbánice (blízko Moravského Krumlova). Dalších 15 členů z obou rodin manželů Svobodových bylo tři roky vězněno v internačním táboře ve Svatobořicích na Moravě.

Proto je děsivé, že stále den co den musíme povinně absolvovat školení o židech v koncentračních táborech (což je samozřejmě strašné), ale vůbec nevíme, že naši lidé na tom byli stejně a naše propaganda o tom mlčí.

A to je zločin na našich předcích!

Že komunisté zneužili nadšení občanů ze svobody po válce a překlopili vše v ústavní vládu jedné strany, je jedna věc, ale proto nikdy nesmíme zapomenout, jak obyčejní lidé komunisti, nekomunisti, věřící v jakoukoliv víru či nevěřící bránili ruku v ruce naši vlast.

A šílené běsnění zločinných komunistů odnášeli nejen ti, co ostře toto odmítali, ale dokonce i samotní řadoví komunisté, kteří si dovolili zločinné vedení kritizovat. A i toto bychom neměli zapomenout!

Do války za osvobození se zapojilo velmi mnoho českých a slovenských občanů (a dalších národů z východu), ale toto je pouze z jednoho odboje z Buzuluku přes Duklu do Prahy:

 

Pokud národ dovolí, aby se toto zapomnělo, dokonce aby ve školách učili lidé, co přímo naše hrdiny uráží, národ si nezaslouží nic jiného, než aby byl rozpuštěn v prazvláštní dnešní společnosti arabsko - bruselsko - americké.

Nebo opět naše děti začneme učit pravdu a tyto zločince vyženeme. Ale dokážeme ještě vzdorovat, máme na to morální kredit a sílu, když jsme touto lidskou spodinou obsadili i výuku našich dětí či vnoučat? 25. 2. 2016

25. 2. 2016 zde Kam směřuje česká politika – k USA, nebo Rusku?

 

 

 

P.S. Návrat k objasnění nás přinutily strašné výroky učitelky Petry Štěpánové, která fanatismus zaměnila za fakta a plamenným projevem hlásala dětem lži, že Evropu osovodila americká armáda! Toto jsou fakta:

Počet lidských obětí ve druhé světové válce se blíží k číslu 60 milionů mrtvých,  20 milionů připadá na vojáky a přibližně 40 milionů na civilisty. Nejvíc obětí měl SSSR – 27 milionů, z toho třináct milionů byli vojáci Rudé armádyUS Army přišla o 500 tisíc vojáků, z nichž velká část padla z počátku války, kdy sem jeli na výlet a pak narazili na strašnou skutečnost! Teprve zmasakrovaní klucí, vracející se do USA ukázali pravou tvář války proti Německu a mhoho dalších už nechtělo jít bojovat. Válka proti Německu byla strašná!

My nezapomínáme!

Otřesné: Strabag a Praha 4 osvobození Prahy a masakry na Pankráci zakrývají TOI TOI



 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
buffalo
před 3 měsíci

antikomunisté všech zemí, spojte se...!!!

Dagmar
před 8 měsíci

Ne, my jsme ještě nezapomněli a to, jestli zapomenou naše děti záleží také na nás. Osobně si myslím, že čím dál více lidem se otevírají oči. A nejen u nás. ( viz volby na Slovensku) Pomalu, ale přece!!!!

Skolastikus25
před 8 měsíci

Ne mi jsme nezapomněli, ale dokud na školách budou vyučovat naše děti, vnoučata a pravnoučata takový učitelé jako paní učitelka z Brna (viz televizní pořad Máte slovo z 25.5.2016) tak nemůžete nic kladného čekat a budoucí generaci (bude li zde v budoucnu po obohacení evropy ještě nějaká) nic dobrého.

Skolastikus25
před 8 měsíci

Omlouvám se mělo tam být datum 25.2.2016, nějak jsem to přehlédl.

Pepan
před 8 měsíci

Bohužel po "sametu" jsme o svobodu opět přišli a to definitivně. Dokonce ani nikomu z nás nedali možnost se vyjádřit k rozdělení republiky ani ke vstupu do NATO

Doga malor
před 8 měsíci

Policejní stát horší jak za komoušů tenkrát se bál jeden druhého dnes drží pospolu . Fízl starostou to i za komoušů by bylo divné . Gratuluji bando skorumpovaná.

benda
před 8 měsíci

jo, to kdyby Svoboda viděl, jak si s ním otveřeně nacistická chátra vyplachuje tlamy mezi vytím o marxistických protinacionálních komplotech a zločinech americké židoplutokracie

počítám že pokorný cestou z konvičkovy přednášky o koncentrákách a rušení občanských práv se taky hubou otřel o Svobodu

vostok
před 8 měsíci

Bendo v tyhle souvislosti - sklapni!

benda
před 8 měsíci

samozřejmě že nesklapnu, ještě pořád nejsem v koncentráku. Že si pokorný vymývá svou hnědou hubu Svobodou je samozřejmě ukrutná drzost, takže váš předpoklad asi zní že by to tedy všichni měli mlčky spolknout?

benda
před 8 měsíci

nabízím pokornému jiné citáty, mnohem bližší jeho srdci a politickému směřování:

Na vrcholu boje proti nepřátelům Evropy roste poznání, že evropské národy u vědomí svých společných dějin a společné kultury musí státi při sobě, aby překonaly smrtonosné nebezpečí islamismu. Jsem pevně přesvědčen, že se to zdaří a že vznikne nová Evropa, která všem národům na základě svobodné součinnosti zaručí zachování jejich národní podstaty a nejvyšších hodnot. Tím bude také zaručena národní existence českého lidu a bude ušetřena chaosu, jemuž propadly vinou slabých vlád jiné národy evropské.

(z telegramu říšského kancléře státnímu prezidentovi k šestému výročí zřízení protektorátu)

?
před 8 měsíci

Že za 2. světové války bylo v Evropě muslimů... Přímo miliony se valily do Evropy a do toho úžasného mírumilovného Německa! Každý chtěl za 2. svět. války do Německa! Už to vážně přeháníte. Vaše urážky už jsou hodně přes čáru. Jestliže máte problém s jinými názory, běžte si ty své výlevy psát na propagandistické servery, kde budete mít spoustu stejně omezených kamarádů, jako jste vy. Svobodné fórum je přesně takový web, který píše stejné bláboly, jako vy tady, a všichni se tam společně rochní ve lžích.

benda
před 8 měsíci

Ten telegram si můžete snadno dohledat.

Jinak je zjevné, že máte velký problém s jinými názory. Vaše smrduté urážky samozřejmě nejsou nic proti tomu, co budete vyvádět až se vaše hnědá chasa dostane k lizu, takže by bylo nesprávné říkat že něco už teď přeháníte. Takže jen dál, a těšte se na tu sklizeň toho co sejete

?
před 8 měsíci

Mě nějaký telegram nezajímá. Já se ptám, jestli za 2. svět. války přišlo přes milion muslimů do Německa a další desítky miliony muslimů se valily do Evropy. Můžete mi odpovědět nebo budete opět překrucovat informace a urážet? Já mám problém s urážkami ne s jinými názory. To vy máte problém s jinými názory, proto tu každý den píšete urážky a nějaké nesmysly o nacistech. Vy jste taky nějaký muslim nebo co? Nebo jen pracujete pro nějakou neziskovku?

benda
před 8 měsíci

Nevím kde jste si zvyknul na to, že nacistickému chcípáctvu se odpovídá na otázky, v nějaké mučírně na Pečkárně možná? Pokud vás ten telegram nezajímá, tak je na místě sklapnout.

Jinak já jsem americký homosexuální marxistický žid a k tomu svobodný zednář, BUBUBU. Nemusím pracovat pro neziskovku, stačí mi odstřihovat dividendové kupony amerických zbrojovek a mnout si ruce nad rozvratem evropských národů

vostok
před 8 měsíci

Bendo bendo ty jsi buď Brettschneider anebo patříš do Bohnic

?
před 8 měsíci

Za 2. svět. války přišlo přes milion muslimů do Německa a další desítky miliony muslimů se valily do Evropy?

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...