Dostal se Gabal (KDU-ČSL) na roveň zvrácené inkvizice 12. stol. a každý protinázor je kacířský?

 

Upálení M.Jana Husa rukopis z roku 1587
Upálení M.Jana Husa rukopis z roku 1587

 

Křesťanská inkvizice ukázala, v jak velkém může být inkvizitor pokušení svůj úřad zneužít. Právní proces inquisitio totiž spojoval do jedné osoby úřad vyšetřovatele a soudce. Ten navíc měl být i duchovním pastýřem obžalovaného. Procesy bývaly utajené a soudce měl velmi široké pravomoci. Vedení spravedlivého procesu pak záviselo pouze na charakteru inkvizitora.

 

Porovnejte si výroky fráterníka Gabala se středověkou inkvizicí!

 Shromážděnému duchovenstvu a lidu z celého okolí přednesli kázání, v němž všechny zavazovali, aby ohlásili jim známé kacíře. Zároveň vyhlásili tzv. "období milosti", během něhož se mohli kacíři sami dobrovolně přiznat a činit pokání, a tak se vyhnout jakýmkoli právním postihům. Kromě dobrovolných doznání byla během této doby shromažďována i udání, podle nichž byl vyhotovován seznam podezřelých. Po uplynutí stanovéné doby pak začaly výslechy. Podkladem pro vyšetřování byla udání nebo výpověď vyšetřovaného proti třetí osobě. Většinou už toto udání bylo pro inkvizici důkazem o vině obžalovaného. Zatčený byl umístěn ve vězení, kde byl v naprosté izolaci od okolního světa. Inkvizitoři mohli věznit obžalovaného rok nebo deset let, nebo dokonce celý život, protože vyšetřování bylo časově neomezeno.


Ivan Gabal: Nemůžeme tady nechat volně řádit ruskou propagandu

Lidé najatí na špinavou práci bývají v podstatě zbabělci, mám s nimi své zkušenosti, říká v rozhovoru poslanec za KDU-ČSL. Každý protinázor musíme za jakoukoliv cenu zastavit, vyhrožuje a na nedávném semináři v Poslanecké sněmovně vyzval k mazání a blokování webů šířících ruskou propagandu. Prezident Zeman ho za to dokonce nazval nesvéprávným blbcem. Gabal ale také na semináři pronesl i další temné varování: „Pokud jde o sankce, existuje scénář na shození současné vlády v Praze, nastolení vlády ochotné sehrát roli proruského koně a nabourat v sankcích Evropskou unii,“ prohlásil.

První projevy jsme zažili už v době debaty o americkém radaru. Souvisí s tím i vehementní vstup peněz do přímé volby hlavy státu. (Jako v USA, kde volby vyhraje ten, kdo má nejvíc, by měl vědět tento inkvizitor.) A agresivní propaganda se pak stupňuje v souvislosti s událostmi na Ukrajině. Příkladem úspěšné propagandistické agresivity je i sám český prezident. Třeba když na summitu NATO ve Walesu udělal mimořádnou ostudu, když vykládal, co mu nakukali Rusové – že na Ukrajině nejsou žádní ruští vojáci.

(Samozřejmě fráterník Gabal ví, že na Ukrajině je nejmodernější armáda Ruska, které čelí hrdinné ukrajinské železné maringotky - Bože, to je vůl, chtělo by se zvolat)

A za druhé: my, co odmítáme tuto špínu, nejsme najati nikým, ale odmítáme, aby ti, co zabíjejí po celém světě, udělali totéž u nás! Aby do očí bijící obklíčení Ruska bylo interpretováno jako rozpínavost Ruska! Tyto zločiny, byť v obráceném gardu jsme zde měli od roku 1948 a odmítáme jejich návrat, byť pod rouškou NATO a inkviziční svobody.

Svoboda buď je, nebo není a nic mezi tím není!

Pokud se někdo systematicky snaží destruovat naše ústavní poměry, oslabovat naší suverenitu, (kritikou, tvrdí Gabal) tak je to důvod pro podání žaloby. Přitom už podání žaloby na některé z nejagresivnějších proruských webů šířících lži, denunciace, pomluvy a různé formy xenofobie by mohlo mít odstrašující charakter.

Nedávali bychom ale - byť soudně vypínaným - webům punc šiřitelů potlačované pravdy?

Pro někoho to tak může vyznít. Určitě by taková kritika přicházela z Ruska. Ale to by byl jen další důkaz, že se musíme bránit. My je prostě nemůžeme tady nechat volně řádit.

Bože, to je magor. Horší je, že je to nebezpečný magor, protože se stále opírá o armádu, která si porobila půlku světa a snaží se podřídit celý svět! Prý je v Číně totalita, ale co dělá tento inkvizitor jiného, než že zastrašuje každého s jiným názorem, temně mu vyhrožuje a policie nekoná?


Mimochodem, stejně jako za bolševika, i dnes ČT tají, co se děje na Václavském náměstí: Václav Havel také chodil za každou větu do Bartolomějské. Doba se po čtvrt století vrátila! Rozdíl je v tom, že tyto věty může Gabal říkat, ale Bartoš ne!

Prostě hostinský Palivec a c.k. tajný agent Brettschneider...


Proto je důležité stále opakovat projev Viktora Orbána

"Dámy a pánové, Evropa není svobodná. Protože svoboda začíná s možností říkat pravdu. V dnešní Evropě říkat pravdu je zakázáno. Ač hedvábný, náhubek je stále náhubek. Je zakázáno říkat, že ti, co sem přijíždějí, nejsou uprchlíci a varovat před ohrožujícími riziky současné migrační vlny. Je zakázáno říkat, že další desítky milionů imigrantů jsou připraveny vyrazit směrem k nám... Je zakázáno říkat, že Brusel se snaží nenápadně užírat více a více plátků naší národní suverenity a že mnozí tam nyní připravují plán na kompletně federalizované Spojené Státy Evropské - pro což jim nikdo nedal autorizaci... Dnes do nás pomocí mezinárodních médií pálí salvy hrozeb, zkreslování, manipulace, ovlivňování, což jim bohatě stačí - respektive, stačilo jim to do teď. Lidé Evropy se pomalu probouzí, organizují se a brzy začnou požadovat svou zemi zpět. Trámy Evropské unie, jejichž základy stojí na potírání pravdy, vrzají a praskají... Evropa je společenství křesťanských, svobodných a nezávislých národů; muži a ženy jsou si rovny... Nedovolíme jiným, aby určovali, koho máme vpustit do naší země, vedle koho máme žít a s kým máme chtít sdílet naší zem... Nastal čas pro vyslyšení varovného zvonu. Nastal čas, abychom se postavili na odpor. Nastal čas hledat spojence našeho stanoviska. Nastal čas, aby hrdé národy vztyčily vlajky. Nastal čas zabránit destrukci Evropy, a zachránit její budoucnost. Za tímto účelem vyzýváme všechny občany Maďarska, bez ohledu na názor či stranické sympatie, aby se spojili. A vyzýváme i občany ostatních eropských národů. Evropské elity a lid nesmí žít ve dvou oddělených dimenzích... Spojíme-li naše síly, možná uspějeme... Dohromady znamenáme sílu, nejednotní slabost. Buď dohromady, nebo vůbec - to je zákon dneška... Dnes je psáno v knize osudu, že skryté, anonymní světové síly odstraní vše, co je jedinečné, nezávislé, tradiční a národní... Úkol, který čeká Maďary a národy střední Evropy, i ostatní Evropské národy, které ještě neztratily zdravý selský rozum, je porazit, přepsat a změnit osud, který je pro nás nachystaný. My Maďaři a Poláci víme jak to udělat. Naučili jsme se, že nebezpečí se dá úspěšně čelit jedině statečně a bojovně...

"Budeme otroci nebo svobodni? - To je ta otázka, odpovězte mi!"

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
lubajs
před 7 měsíci

KDUČSL není křesťanská strana. https://abbartos.wordpress.com/2013/10/2... Od Gabala to není první "židovina".https://cechycechum.wordpress.com/2013/1...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...