Jak nás Řecko pozvalo v roce 2003 do rozkvetlé Evropské unie!

Na základě vyjádření Ústavního soudu musel potvrdit v červenci 2003 platnost referenda prezident Václav Klaus. Smlouva vstoupila v platnost o rok později 1. května 2004!

Smrt nastala okamžitě!

Nikdy nezapomeneme!
Nikdy nezapomeneme!

Ale co tomu předcházelo?

Takto nás zvali do Evropské unie Řekové - masáž na českého občana!

Přijďte do Evropské unie na ouzo a budou vám padat pečení holubi do hu... (úst)

A diváci Novy zažívali překvapení. Dosud ve své televizi slýchávali spíše některé (údajně - dnes víme, že je to pravda) nepravdivé mýty o tom, jaké nepříjemnosti nás čekají po vstupu do Evropské unie. A pak? Nova, známá svým rezervovaným postojem ke vstupu do unie, začala vysílat šoty, ve kterých diváky upozorňovala především na výhody členství.

 

Moderátor Novy telefonuje občanům v roce 2013

Dřívější nezaměstnaný se raduje, jak mu jde v Evropě odbyt slivovice, vězeň si zoufá, že "začala fungovat policie a soudy". Mladí manželé zase vzkazují, že jejich babička je na důchodovém odpočinku v Portugalsku. To vše se odehrávalo v roce 2013, kdy moderátor Novy Rey Koranteng v minutových šotech obvolával občany a ptal se jich na život v unii. 

 Dnes naši důchodci jezdí na Seychely? Tu špínu nezapomeneme, ale Rey Koranteng vesele vysílá dál...

 

A Česká televize nezůstávala pozadu, někteří herci měli žně a doživotní práci na dalších projektech:

Bylo to především "Evropské referendum" s herci Janou Bouškovou a Václavem Vydrou, či "U nás v Evropě", které pojednávalo o životě v jednotlivých kandidátských zemích. "Jsou to pořady, které jsme platili z vlastního rozpočtu. Například Evropské referendum stálo televizi 2,2 miliónu korun," podotkl tiskový mluvčí České televize Richard Klatovský.

A bruselské slunce nikdy nezhasne!
A bruselské slunce nikdy nezhasne!

Vlastní pořady připravoval i Český rozhlas. "Všechny stanice Českého rozhlasu věnují Evropské unii více než dvanáct hodin týdně," uvedl  mluvčí rozhlasu René Zavoral.

 

Rozdělení peněz daňových polatníků pouze příznivcům vstupu

Na kampaň bylo přiděleno bez schválení parlamentem 200 miliónů korun z rozpočtové kapitoly Ministrestva zahraničí ČR. Tyto peníze měly být podle všech demokratických zvyklostí rozděleny rovným dílem mezi zástupce i odpůrce vstupu. Nejen že se tak nestalo, vláda sáhla dokonce k „nulové variantě“. Organizacím, které odmítaly vstup, nedala žádné prostředky. Jednalo se o flagrantní porušení všech demokratických principů. Ministerstvo zahraničí ČR, které mělo tuto agendu na starosti, nejprve vyčlenilo pro organizace z určených 200 milionů pouze 7 milionů. Zbylých 193 milionů rozdělila komise MZV bez výběrového řízení jednotlivým reklamním agenturám, které z našich daní i z daní odpůrců EU zadávaly televizní šoty a vytvářely billboardy z propagandistickým obsahem ANO pro vstup. Pro odpůrce vstupu se tak „smrskly“ státní peníze na pouhých 7 milionů.

A jak to bylo s oněmi 7 miliony?

Po poctivém podání projektů, které počítaly s alternativou vládní kampaně a pohybovaly se v řádu milionů, bylo všem organizacím odmítajícím vstup do EU sděleno, že bohužel nebyly jejich projekty schváleny a nedostaly nic. Těchto sedm milionů, komise MZV přidělila organizacím podporujícím vstup. Tímto byla pro stát otázka rozdělení peněz vyřízena. Občané neměli možnost se proti tomuto výroku odvolat a kampaň spěla ke svému vyrcholení.

Lze dohledat, Ištvan se Šlachtou nezatkli nikoho...

3) Veřejnoprávní prostředky šířily pouze propagandu pro vstup do EU

 

Evropské referendum — Česká televize odvysílala 102 pokračování cyklu, ve kterém se diváci dovídali odpovědi na nejčastěji kladené otázky kolem našeho vstupu do EU.
Evropské referendum — Česká televize odvysílala 102 pokračování cyklu, ve kterém se diváci dovídali odpovědi na nejčastěji kladené otázky kolem našeho vstupu do EU.

A co bojovnice proti komunistům a Rusku Monika Pajerová, starší sestřička Jau Jau Biomasové Žákové?

Jako reprezentantka SSM připravovala Monika Pajerová studentskou demonstraci 17. listopadu na Albertově. Budoucí kádr a záštita komunistické strany najednou pochopila, že finanční zdroj ze západu pro vybrané se otevírá a mezi prvními byla u lizu partička kolem Pajerové. A i když to zapírá, i když tvrdí, že skoro nedostala žádné peníze chudinka, vše je poctivě všude vymazáno a skoro se nedá dohledat, jaké penězovody pluly přes MacDonagh, manžela Pajerové, přesto:

Evropa pro začátečníky i pokročilé

„Rozumíte tomu, co vám o evropských problémech politici říkají?“ Ptá se v úvodu nového publicistického cyklu Monika MacDonagh-Pajerová. Evropský manuál nehledá „jediné správné řešení“, nenabízí jednoznačné odpovědi, ale překládá divákům evropská témata do srozumitelné podoby, přičemž dává vyvážený prostor argumentům představitelů různých názorových směrů tak, aby si odpověď mohl každý formulovat sám. Co vedlo bývalou diplomatku a aktivní členku sdružení ANO pro Evropu k přípravě tak rozsáhlého projektu?

Sestřičky Pajerovy
Sestřičky Pajerovy

Klikněte pro větší obrázek„Působila jsem v 90. letech jako kulturní atašé v Paříži a potom jako administrátorka kulturního výboru v Radě Evropy ve Štrasburku. Když jsem se asi před deseti lety vrátila z Francie, měla jsem pocit, že jeden z hlavních úkolů naší republiky, totiž vstup do Evropské unie, tedy onen faktický návrat do Evropy, který si naši političtí představitelé po listopadu 1989 předsevzali, je tak trochu ohrožen. Že je veřejné mínění rozpolcené a občanská informovanost o evropské problematice malá. Některé aktivity jsem tedy začala vyvíjet už na Ministerstvu zahraničních věcí ČR, například v rámci časopisu Srdce Evropy. Zdálo se mi ale, že veřejné mínění před referendem o vstupu mohu zásadněji ovlivnit jedině prostřednictvím televize a rozhlasu. Tak vznikly první pořady o Evropě. V České televizi cyklus Naskočíme?, v Českém rozhlasu – Radiožurnálu Studio Evropa. Tehdy se jednalo o základní informovanost, co je to Evropská unie a proč by bylo dobré stát se jejím členem. Odtud byl jen krůček k založení občanského sdružení ANO pro Evropu, které dnes připravuje cyklus Evropský manuál.

Nejzajímavější je, že všechny "penězovody" dříve dostupné se prostě vymazaly a kdyby nebylo těchto vyjádření, dalo by se popřít, jak se desítky miliónů vyvoleným rozdalo. 

 

A tak je prý dnes naprosto jasné:

Průzkum napříč Evropou odhalil závažnou věc: 28 000 lidí vidí Českou republiku na úrovni Řecka, průzkum veřejného mínění v Evropské unii, který vypracoval Lord Ashcroft  protože prý 28 000 lidí (což je z 742 500 000  obyvatel Evropy 0.00003771043%)  nový průzkum veřejného mínění  ukazuje Českou republiku na úrovni Řecka a máme jít prý více do sebe, jak tvrdí Vít Beneš, výzkumník Ústavu mezinárodních vztahů. Obyvatelé starých členských států (přesněji řečeno státy eurozóny) prý hodnotí členství v EU kladně a zároveň pozitivně vnímají ostatní staré členské státy.

Děkujeme, ještě se zeptejte těch respondentů, zda vědí, kde je Praha, Olomouc, Brno...

Je velice smutné, že lidé se nesnaží zjistit pravdu a namáhat se, kdo je skutečně kdo. Pajerová, generál Petr Pavel, Štětina, Rychetský a další jsou dnes v čele bojů proti komunistům. Podívejte se, jak žili dřív a především: jejich vysoké platy, odměny či granty ukazují jejich celoživotní morální bezúhonnost. Ale je to tak skutečně?

Česká veřejnoprávní média jedou už dnes do Evropské ...

strategie.e15.cz ›

Český rozhlas 6 (archivováno)

m.rozhlas.cz › ZPRÁVY › Domácí

4. 6. 2003 - Moderátorka (Jana Šmídová): Paní Pajerová, vaše sdružení Ano pro

 

Příště se zaměříme na ekonomický vzestup a přeorientování vývozu na západ před vstupem do EU a ekonomický vzestup po vstupu do EU. Prounijní experti tvrdí, že nám obrovsky pomohl vstup. Pařát dnes toto zpochybňuje. Domníváme se, že největší skok byl před vstupem. Vytáhneme tvrdá data a bude jasno.

 

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
koumes
před 8 měsíci

Sračka

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...