Krize v Rusku ke dni 7.3.2016: propaganda a fakta Čt24, Reuters a dalších.

 

 Moody's Investors Service 5.3.2016 oznamuje: umístili jsme rating Ruska do režimu pozorování s možností jeho dalšího snížení.

Jako důvod uvádí

rozsah dopadu dalšího prudkého poklesu cen ropy na výkon ruské ekonomiky a rozpočet, včetně možností financování deficitu v nadcházejících letech. (Poznatek red. Rusko má prakticky nejmenší dluh na světě, nezaměstnanost velice nízká a propad se už skoro zastavil)  Ze tří hlavních ratingových agentur, kterými jsou Moody's, Standard & Poor's a Fitch Ratings, má Rusko známku v investičním pásmu jen u agentury Fitch.

 

 Ruská krize se prohlubuje, přesto tupí Rusové Putinovi věří!

7.3.2016  hlásí Čt24: Propad ruské ekonomiky došel už i do kasáren.

Škrty v obraně mohou být také reakcí na sobotní varování mezinárodní ratingové agentury Moody's Investors Services, která upozornila na to, že se Rusko může propadnout hlouběji do spekulativního pásma.

7.3.2016  hlásí londýnský  The Globe and Mail -  Mark MacKinnon

že prázdné ledničky svědčí o něčem jiném, než tvrdí Putin. Kdo chce, může si najít další vyjádření ke strašné krizi v Rusku, kterou jsme popsali nejenom my zde:  Ruské devizové a zlaté rezervy ROSTOU! Jako jedny z mála! Fascinující! A Andrej Kolesnikov z think-tanku Carnegie Moscow Center tvrdí, že náklonnost ruského obyvatelstva k Putinovu režimu i přes zjevné potíže, se kterými se země potýká, připomíná stockholmský syndrom.

 

Protože další slova jsou už jen mlácením prázdné slámy, ukažme si, co ke stejnému dni ukazují grafy světových agentur včetně Bloombergu. Ty snad ještě "Putin nezmanipuloval"...

 

"Putin" nakupoval zlato. Všichni se smáli. A...?

Najednou slyšíme, že Deutsche Bank má ve zlatě velkou dlouhou pozici na vysoké ceně. Že kromě pojistky je zlato považováno za klasickou ochranu proti inflaci. Určitě pak lze zlato považovat za pojistku proti nepředvídatelným událostem (černým labutím), které mohou mít na finanční svět devastující vliv. Rizika a  nejistota vládnou ve financích i geopolitice stále, takže zlato je vhodné pro ty, kteří se chtějí připravit na neočekávatelné.

A zde je tabulka ke dni 7.3.2016.     Zdroj: ValueValk, The Irrelevant Investor

 

A Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/ekonomika/agentura-moody-s-varovala-ze-muze-rusku-opet-snizit-rating-1276930#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Rubl se proti dolaru hroutí:  kurz   rubl - dolar.

Ukažme graf - poslední měsíc z agentury Bloomberg. Zde je důkaz, že rubl posiluje, ale newyorská americká agentura Moody's Investors tvrdí opak. A od ní to přebírají jiní. Smějí toto dělat renomované (údajně) servry a média?


agentura Bloomberg
agentura Bloomberg

 A o víkendu byla jednání o ropě mezi Ruskem, Ázerbájdžánem. Ruský ministr energetiky Alexandr Novak v pátek uvedl, že bývalé sovětské republiky Ázerbájdžán a Kazachstán se připojí k rozhovorům s OPEC o stabilizaci trhu s ropou. Více na: http://zpravy.e15.cz/burzy-a-trhy/komodity/zmrazeni-tezby-ropy-ziskalo-podporu-azerbajdzanske-statni-firmy-socar-1277088#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink Výsledek?

Opět 7.3.2016

 

 

Všechny tyto ukazatele za poslední měsíc rozhoupaly americké agentury k oznámení, jak se Rusko hroutí. Ale agentury a média přece musely vědět, že opak je pravdou! A včera přišel plný zásah. Ve stručnosti, co se stalo: jak výše je napsáno, dohoda iniciovaná Ruskem začíná nabývat jistoty. Protože je ruská měna  přímo navázaná na ropu, zdánlivě zoufalý propad rublu nijak občanům Ruska neublížil. Odnesly to dramaticky Saudové a Venezuela, zatímco Rusko místo aby snížilo těžbu, zvyšovalo pro USA a Saudskou Arábii v rekordním množství a částečně nahrazovalo cenový výpadek. A současně s tím padala těžba v USA už jedenáctý týden za sebou a bylo jasné, že Rusko je král.

A pozor, dohoda je na slovíčku!

Když Saudové zjistili v prosinci, že na Rusko nemají, najednou se s ním začali paktovat. (To bylo to překvapení, o kterém nikdo z nás nevěděl, napsáno poctivě). PROČ? Protože rubl byl připraven strategicky na devalvaci, ale Saudi nikoliv. Aby se tam lidé nebouřili, dotují vše a ještě od USA nakupovali zbraně. Ale cesta do Moskvy ministra Saudské Arábie byla prvním šokem. A ač strategie Ruska byla málem průzračná, nadutí Američané odmítali uvěřit, že je Rusko začíná porážet. Podrobný rozbor necháme na jindy, ale nyní je důležité:

 Rusko nesníží těžbu, ale zmrazí na lednové produkci!

 Slovíčkaření má tentokrát fatální význam: zatímco pseudoexperti s těmito termíny žonglují (a možná ani nechápou rozdíl),cenová mapa je jasná. Kdyby Rusko snížilo produkci a ropa by vyskočila, nadechli by se těžaři z břidlic (USA + Kanada) a tento kolotoč by se opakoval. Avšak zmražením na lednové produkci bodou krachovat další americké a kanadské těžařské firmy sice pomalu, ale jistě, jak jim budou docházet vrty a nové nezakládají. Nemají na to. Analytici se předhánějí, co za tím vězí. Nic, prostě lidé v Rusku pracují za míň peněz a to je celé. A že je ropy na trhu stále přebytek? Samozřejmě, zoufalé USA napěchovaly všechny díry, co se do nich vešlo. Tak levná ropa dlouho nebude. A USA opět dováží stále víc.

 

Není to náhodou tak, že experti z USA už nevědí kudy kam, žádají naše slouhy (jako jsou Langšádlová, Kalenský, Gabal, Štětina, ale i zkorumpované velvyslance jako je Schapiro a další ), aby zde uzavřeli všechny informační kanály a kdo toto zveřejní, má být nazván vlastizrádcem USA? A v době, kdy evidentně několik týdnů Rusko nabírá dech, předlužené USA vyhrožují a snaží se srazit Rusko stůj co stůj? Tato zločinná hra končí a co je fascinující: morálně vítězí Rusko, ne USA, bývalá výspa demokracie a svobody!

P.S. Vůbec to neznamená, že pokles ještě nemůže být, ale trend je jasný a nezpochybnitelný. USA už mají v záloze pouze přepadení Ruska. Nic víc!

 

Předešlé z listopadu

Rusko drtí těžbou ropy USA, i když samo těžce krvácí a struny jsou napnuty k prasknutí!

 

Po dokončení tohoto textu byla vydána data, která vše potvrzují (nebyla k dispozici, nejsou zapracována, ale nevadí)

BH Securities a.s. 7.3 ve 21:18

Nízké ceny ropy stlačily počet vrtů na 14letá minima

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

antibenda
před 8 měsíci

Jinými slovy nevíte nic, jen máte potřebu někoho urážet na to, že není politicky korektní a nehlásá protiruskou propagandu. Jestli nic na tomto článku není pravdivé, jak tvrdíte, kdy podle vás tedy to Rusko zbankrotuje? Zítra? Za měsíc? Za rok? Řekněte kdy a pak snadno všichni posoudíme, jak jsou ta slova pravdivá. Resp. pak příjdete i sám na to, jaké nesmysly plácáte.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...