Ruská centrální banka na sazby sahat nebude. NEMUSÍ ...

 
Proamerická média opět píší, že katastrofální situace v Rusku přinutila tamní vládu, aby zažádala banky o zpracování nabídek na koupi státních podílů v ropné společnosti Bašňěfť, těžaři diamantů Alrosa a bance VTB. Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/ekonomika/rusko-je-pod-tlakem-chce-privatizovat-statni-podily-za-148-miliard-1279955#utm_source=zpravy&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylinkA že prý je Rusko pod obrovským tlakem.
 

Nebylo by dobré, aby vám "nepolitické" servery předkládaly pouze strohé popisy skutečných stavů věcí a nikoliv balast, který se dá jakkoliv zneužít? Jenomže, které to dneska vlastně jsou?

 Nikdo netvrdí, že na tom je Rusko báječně. Ale neustálé předhazování, že už zítra, maximálně pozítří se Rukso zhroutí je vážně směšné. I my se hroutíme, když zvažujeme privatizaci Českých lesů či ČEZu?
 
Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
 

Ruská centrální banka na sazby sahat nebude. NEMUSÍ ...

 

Ruská centrální banka bude tento pátek rozhodovat o nastavení hlavních úrokových sazeb. Očekává se, že na rozdíl od ECB či BoJ, ponechá své sazby v klidu beze změn na úrovni 11%. Trh očekává, že do konce letošního září by mohla ruská centrální banka své sazby začít dokonce snižovat a to o cca 1%.


Podle analytiků Morgan Stanley má v současnosti ruský finanční systém díky několika krokům tamní vlády dostatečné zdroje likvidity odpovídající až 50 mld. USD, které umožňují dosahovat na nižší požadované výnosy na mezibankovním trhu oproti hlavním úrokovým sazbám. Pro srovnání v USA ani v eurozóně na tom banky tak dobře nejsou. Takový stav je sám o sobě stimulační a nenutí centrální banku k výraznějším akcím.
 
Tento článek podléhá licenci Creative Commons
 

 

A zpráva číslo 2

 Investice Ruska do amerických státních obligací činily v lednu 2016  4,8 miliard dolarů. Svědčí o tom údaje ministerstva financí a Federálního rezervního systému USA. Celkově se dostaly na úroveň 96,9 miliard dolarů.V současné době je státní dluh USA na úrovni 19,11 bilionu dolarů. Každou vteřinu se zvyšuje o několik tisíc. Každý Američan nyní dluží 59,1 tisíc dolarů

 

Rubriky: , ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Karel
před 7 měsíci

Nepochopil jsem tu druhou zprávu ... Rusko drží cca 5% amerického státního dluhu. No a?

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...