Ruské devizové a zlaté rezervy ROSTOU! Jako jedny z mála! Fascinující!

 
Ta ruská krize, při které jí daly "světové americké agentury" přísně podřízené Washingtonu jako Standard & Poor's, Moody's znaménko "ještě pár dnů a zhroutí se jak banánová republika" si zase utírají nos... Chtělo by se říci: Pan prezident Putin poníženě za sankce děkuje: reformy se urychlily!
 
Přečtěte si "experty" z minulého roku, se kterými jsme zde: Rusko a rubl se hroutí. Má Putin na kahánku? Šokovaní experti nad rozhodnutím Bank Rossii ostře nesouhlasili. Stojí to za to. Samozřejmě v souvislosti s následujícím článkem Vladimíra Urbánka z Kurzy.cz

Rusko přišlo o investiční rating,

 ratingová agentura Standard & Poor's srazila hodnocení úvěrové spolehlivosti Ruska na BB+. Rusko se tak ocitlo ve spekulativním pásmu. Ruský rubl vůči americkému dolaru reagoval propadem o téměř 7 procent. V rámci zemí BRIC (Brazílie, Rusko, Indie a Čína) je Rusko první zemí jejíž rating spadl do spekulativního pásma. Situace v Rusku nenaznačuje, že by se měl rating v nejbližší době zlepšit, spíše naopak. Je možné, že by ratingová agentura mohla ruský rating ještě zhoršit. „Je těžké to (snížení ratingu) zpochybňovat, vzhledem k úrovni cen ropy a vzhledem k tomu, že Rusko se v podstatě nachází v bankovní krizi," uvedl analytik Lars Christensen ze společnosti Danske Bank.

 

 Jak je potom možné, že se děje opak?

Nezdá se vám, že se názvosloví zbláznilo? Nebo se zbláznily Evropské a americké hodnoty? Krize je, když máte víc a víc peněz v bance, naopak bohatnete, když uděláte dluhy jako stát USA...?  Musím poctivě říct, že raději budu chudý s milionem v bance, než být bohatý s milionem dluhu u banky. Ale každý má jiný názor...

 

Ruské devizové a zlaté rezervy ROSTOU! Jako jedny z mála!

Autor: Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
1.3.2016
Podle statistik ruské centrální banky k polovině února stouply devizové a zlaté rezervy největšího světového exportéra ropy oproti loňskému dubnovému minimu o 29 mld. USD na celkových 379 mld. USD. Žádná jiná z hlavních rozvíjejících se zemí toto ve zmíněném časovém rozpětí nedokázala.

Centrální banky většiny rozvíjejících se zemí v čele s Čínou a Saúdskou Arábií utrácejí miliardy dolarů ze svých rezerv na podporu svých měn. Ještě v roce 2014 bylo Rusko v obdobné pozici a centrální banka vynaložila celkem 67 mld. USD na obranu své měny. Od té doby neutratila v tomto ohledu ani dolar a místo toho je začala pomalu opět obnovovat. Ruská centrální banka nyní přijala strategii, že je schopna přijmout v podstatě jakékoli ztráty na straně rublu a nebude jim rezervy stavět do cesty. Slabinou této strategie je růst inflace, jež se vyšplhala do konce loňského roku na 12,9%.

Cílem vlády a centrální banky je navýšení rezerv na úroveň cca 500 mld. USD, což je zhruba dvojnásobek obvyklého "knižního" doporučovaného stavu v závislosti na současných podmínkách.

Rekordní výše 598 mld. USD rezervy dosáhly v krizovém roce 2008. Podle mnoha komentářů jen tak vysoká úroveň rezerv dokázala Rusko uchránit od katastrofálních důsledků finanční krize v letech 2008/9.
Lidi přesvědčíme!!! Po dobrém či...
Lidi přesvědčíme!!! Po dobrém či...

Tento článek podléhá licenci Creative Commons

A toto vyšlo na Pařátu dnes 

Teroristická mafie z New Yorku zkouší drtit Rusko ratingem ...

www.paratdnes.cz/.../Teroristicka-mafie-z-New-Yorku-zkousi-drtit-Rusk...
22. 2. 2015 - Jak je na tom Rusko doopravdy a kdo jsou ratingové společnosti, hodnotící ... S výše dvěma (nejen) ratingovými společnostmi z New Yorku.
 
Možná bychom měli dodat i čísla z turistiky: Rusové se začínají vracet a to značí, že ta strašná krize je jaksi více v médiích, než ve skutečnosti.
 

„Počet ruských klientů se oproti svátkům před rokem zdvojnásobil. Trend potvrzují také údaje aerolinek ČSA, které musely od 28. prosince do 13. ledna operativně doplnit letový řád do Ruska o 184 letů, což je dvakrát vyšší číslo než před rokem. Celkem na vložené lety připadá dvacet tisíc cestujících."

„Reagovali jsme na mimořádný zájem jednotlivců i cestovních kanceláří,“ uvedl mluvčí ČSA Daniel Šabík. Analytická firma Mag Consulting odhaduje, že za loňské poslední čtvrtletí přijelo téměř 200 tisíc ruských turistů, za celý rok by se tak jejich počet mohl vyšplhat o nevídaných 25 procent.   Zdroj E15

 

 

Zisky ruských firem vzrostly o polovinu, krizi pociťují hlavně spotřebitelé

Úhrnný zisk ruských podniků loni navzdory hospodářské recesi vzrostl o 53 procent a dosáhl 8,4 bilionu rublů (2,8 bilionu korun). Vyplývá to ze zprávy ruského statistického úřadu. Údaje podle analytiků ukazují, že ruské podniky jsou odolné vůči ekonomické krizi, kterou na svých bedrech nesou zejména ruští spotřebitelé.
A důvod?
  • Na růstu se podílel především zpracovatelský sektor a zemědělství.
  • Rusko si kvůli sankcím musí některé potraviny zajistit samo, což k pozitivním výsledkům také přispělo.

Výrazné zlepšení hospodářských výsledků loni zaznamenal zpracovatelský sektor, kde se zisky zvýšily o 65 procent. V zemědělství stouply o 45 procent, zatímco v odvětví rybolovu vzrostly šestinásobně.

Vzpomínáte, když USA a EU zavedly sankce a Putin říkal, že jim to pomůže, jak se stupidní Karasové, knížata, Štětinové a experti ze západu se smáli?

 Takže shrňme to: ta strašná krize opět Rusku zvedla vnitřní finanční rezervy. Na úkor koho?  Propaganda říkala, že to odnesly podniky. Jak vidíme, tak podniky to neodnesly, a tak se zase dnes píše, že to odnesly občané. Jenomže důchody se zvedají v Rusku o 20% (upřesnění má být tyto dny), Rusové začali zase jezdit do ciziny a platy šly nahoru, protože podniky mají zisky - viz výše.

A za tyto věcné důkazy nás chce Langšádlová, Gabal a Kalenský zlikvidovat: máme tvrdit, že jedině USA a USA a USA a nikdy jinak!

 
Mimochodem všimli jste si, že rating, který rozdávají americké ratingové agentury z New Yorku, zhoršily před časem i Brazílii, včera výhled Číně, a kdy dojde na Indii a Jihoafrickou republiku? Možná Brazílie má opravdu problémy a tam by snad ještě... Ale pokud se stát bez cizí pomoci dokáže vyhnout katastrofě, přes sankce a šílený propad ropy, znamená to, že je velmi silný a je to pouze zoufalá, politická snaha USA Rusko zničit. Válkou, zbrojením, sankcemi, prostě vším. A ta špína je do očí bijící. Pouze slepý a zaslepený nevidí. A sympatie musí jít stranou, i kdyby to byl vlastní syn: gauner zůstane gaunerem a opičí láska nic nezmění! Proto americké a evropské hodnoty vyhrožují a šílí!
 
P.S. Vysvětlení co se stalo se připravuje, není to tak složité, ale kdo četl zdejší pochvaly ruské centrální banky a změny ekonomického systému, musel tušit, že západní propaganda lže! Něco už bylo zde: http://www.paratdnes.cz/stitky/Rusko-ekonomika/ a současně je jasné, proč jsou západní a prozápadní fanatici rozpálení do běla!
Doplňující části napsal Petr Pokorný

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Bek
před 8 měsíci

Tak to je neskutečný, jak nám buší do hlav něco jinýho. To by mě ani ve snu nenapadlo. Pořád tvrdili opak. Díky.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...