Vážně Rusko nic nevědělo a zlato ukládalo jen tak náhodně? (Vážně tandem Rusko - Čína - Indie neexistuje, že se o něm nepíše?)

 

 

V úterý spustila Shanghai Gold Exchange, jedna z největších burz na světě s fyzickým zlatem, nový benchmark – Shanghai Gold Fix. Od úterý tak dvakrát denně stanovuje v čínských juanech cenu zlata za gram. Cíl je jasný – vytvořit regionální měřítko a posílit svůj vliv na světovém trhu, píše ekonomický server Roklen. 

 

Budíček, chtělo by se zvolat!

 

 

Tento krok je „nesmírně důležitý,“ poznamenal pro Marketwatch Julian Phillips, zakladatel a přispěvatel GoldForecaster.com. Je to krok směrem k „čínskému ovládnutí ceny zlata.“

Shanghai Gold Exchange má zalistovaných 18 institucí, včetně Bank of China a China Construction Bank jako market makery. Phillips také poukázal na to, že zde jsou „další strukturální změny, které Čína provedla, aby nevyhnutelně převzala kontrolu nad tvorbou ceny zlata.“ V červnu minulého roku se stala Bank of China první čínskou bankou, která se připojila ke skupině věřitelů, které ovlivňují benchmark ceny zlata v London Bullion Market Association. „Čínské trhy mají navíc velkou likviditu fyzického zlata, na světě největší,“ dodává Phillips.

Závěrem možno dodat, že Čína není jen největším světovým producentem zlata, ale také jedním z největších odběratelů. Ve spotřebě jí konkuruje převážně Indie.

 

Takže když Rusko začalo ukládat zlato, pan Američan Bloomberg se svojí americkou ekonomickou ekipou "Bloomberg" a přáteli z Wall Street v New Yorku Rusku posmíval, že jsou Rusové trapní a zlato nemá žádnou hodnotu. Pak začalo Německo stahovat zlato z USA a jsou s tím komplikace. Náš sveřepý bojovník proti východu Kalousek urážel Čínu a Rusko střídavě. Že by o tom nic nevěděl? Nebo právě proto, že ten obrovský tah východu narozdíl od prezidenta Zemana a Václava Klause nechce vidět? Není to šílené vojenské řádění USA z důvodu, že západ stále více upadá, my se snažíme diverzifikovat a USA si to v čele s NATO nechce připustit?

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Václav Klaus bude v neděli dne 24. dubna 2016
před 6 měsíci

od 17.00 hodin hostem moderátora Luboše Xavera Veselého v pořadu Pressklub, který je pravidelně vysílán na vlnách rádia Frekvence 1.

Franta
před 6 měsíci

Cína má neoficialne pres 10 000 tun zlata. Rusko ho má neoficiálne taky nekolikanásobne víc, nez oficiálne deklaruje. Podle Jima Willieho mají oba dohromady az 40 000 tun zlata.

Královské příjmy s nulovou odpovědností !
před 6 měsíci

"Za 600 tisíc korun měsíčně (plus ještě cca 120 000 takzvaných náhrad), které z daní evropských poplatníků naše „rudá komisařka“ bere, to není tak zlý výkon. Ostatně ví, že i když z „Komise“ jednou odejde, bude po tři roky dostávat ještě polovinu toho všeho a od šedesáti let se jí totéž změní na doživotní penzi. No aby pro to něco nekvákla!"
PROTIPROUD

/Patří pod Odkazy a připomínky./

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...