Co skutečně řekl ruský ministr financí? Fakta, prognóza a naše mediální zpracování...

 

ministr financí Anton Siluanov
ministr financí Anton Siluanov

 

Jak je na tom ruská ekonomika skutečně v dubnu 2016? Aby bylo jasné, co je autentický úřední text MMF, ruské centrální banky, ruského ministerstva financí, bude následný výklad všude odlišen barevně.

A raději hned v úvodu vysvětlím proč.

 

Možná jste si všimli, že dodatečný rozpočet Ruska se dělal na cenu 50 dolarů za barel, který na konci roku pozbyl platnosti. Nyní MMF má prognózy opět ze statistického ukazatele, ale nedokáže do tohoto systému zakomponovat aktuální ceny a ani dokonce predikovat vývoj. Nuže, pusťme se do toho my a opět uvidíme, zda se bude mýlit excelentní MMF, nebo my. A na dovršení zde vidíte ukázku, jak z vás média dělají totální blbce. Promiňte ten výraz, ale důkazy jsou jasné. Čtěte dál.  Petr Pokorný

 

 Dnes MMF zveřejnil dubnové vydání "World Economic Outlook" (WEO). Z toho vyplývá, že v roce 2016 se podle odhadů odborníků HDP Ruska bude i nadále snižovat o 1,8%, a ukáže mírný růst v rozsahu 0,8% v roce 2017. Světová banka snížila svou předpověď na rok 2016: ruský HDP klesne o 1,9% proti dřívějšímu odhadu 0,7%.

Nechme desetinky stranou, my to spočítat neumíme a MMF mění své odhady každý měsíc, či půl roku. My pracujeme se strategií a trendem, což je pro běžného občana daleko přehlednější a pravdivější.

Co MMF a Světová banka před půlrokem nevěděla

1) Defauty či děsivé zpomalení těžby z břidlic

2) Zvednutí těžby v Rusku a donucení k partnerskému jednání

3) Změna rozpočtových pravidel ruského ministerstva financí

4) A to vše dává výslednici ceny ropy a následně plynu, které poslední dny zaznamenáváme.

 

A nyní si držte klobouky, jedeme z kopce. Zažijete šok!

Včera  vyšlo na E15 toto:

Ruský rozpočtový schodek by letos měl dosáhnout čtyř procent HDP

Rozpočtový deficit Ruska by mohl letos dosáhnout až 4% HDP, pokud ceny ropy zůstanou na současné úrovni. Uvedl to dnes ruský ministr financí Anton Siluanov. Původně vláda očekávala, že dosáhne 3%. Siluanov dodal, že ministerstvo financí bude muset zvýšit v nejbližší budoucnosti objem svých úvěrů, aby bylo možné pokrýt díru v rozpočtuVíce na: http://zpravy.e15.cz/burzy-a-trhy/makroekonomicka-data/rusky-rozpoctovy-schodek-by-letos-mel-dosahnout-ctyr-procent-hdp-1287555#utm_source=rubrika-zahranicni&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink.

napsáno 12.4.2016 17:09  

 

A pozor, porovnejte datum, když je text skoro  totožný!

 

Napsáno: 26. prosince 2014  14:10, idnes.cz

Pokud nezdraží ropa, ekonomika klesne o čtyři procenta, řekl ruský ministr

Ruská ekonomika by v příštím roce mohla klesnout o 4% HDP. V pátek to řekl ruský ministr financí Anton Siluanov, jehož resort přepočítal rozpočtový výhled, aby zohlednil propad cen ropy. Pokud ceny v průměru zůstanou kolem 60 dolarů za barel, mohl by rozpočtový deficit Ruska překročit 3% HDP, řekl podle agentury Reuters Siluanov.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/vyvoj-ruske-ekonomiky-0bm-/eko-zahranicni.aspx?c=A141226_141059_eko-zahranicni_hro

 

Jak je možné, že z nás čtk, která je pod oběma články podepsaná a vybírá za to peníze, dělá naprosté idioty? Takže dramatický článek z roku 2014 "obšlehne", nasadí fasádu a ekonomický E15 to se slávou opět zveřejní? Jak je možné, že v E15 pracují totální primitivové, že vůbec nevědí, která bije? Nenastal čas E15, Britské listy a další prostě vyřadit z informačních toků? A stejně tak autory jako je Petra Procházková a jí podobní? Soudruzi kapitalisti, lhát se nemá a za tuto západní špínu jsme klíči nezvonili! Každý má být za svou práci zodpovědný, když i my se snažíme o co největší přesnost a plat za to nebereme!

  

A co skutečně řekl ruský ministr financí Anton Siluanov?

Dnes, 12.dubna 2016 jsem pro vás připravil překvapení. Ministerstvo financí přišlo na způsob, jak zabránit posílení rublu. Nová verze rozpočtových pravidel bude bránit rubl při výkyvech cen ropy, uvedl ministr financí Anton Siluanov. Podle jeho názoru tento "růst rublu vůči surovině nyní nepotřebujeme". "Současně jsme připravili dárek na počest mých narozenin - novou verzi rozpočtových pravidel, podle kterých zrušíme veškeré dodatečné příjmy, pokud se zvedne cena ropy a založíme z nich rezervní fond," - řekl ministr financí Anton Siluanov na Fóru Exchange konaném dne 12. dubena 2016 . "Tento růst surovina - rubl nyní nepotřebujeme."  "Hlavním důsledkem nárůstu cen ropy se stává silnější rubl a ten sníží konkurenceschopnost našich průmyslových odvětví", vysvětlil Siluanov. Podle něj by měly směrovat do rezervy příjmy od cen ropy nad 50 $ za barel. "Nejdůležitějším faktorem ovlivňujícím hospodářský růst nyní  je, samozřejmě, cena ropy. Rostoucí ceny ropy o 10 $ za barel zvedne ruskou ekonomiku 0,8-0,9% . My především potřebujeme restruktualizovat ekonomiku a udržitelnost růstu z roku na rok, kdežto nárůst cen ropy poskytuje pouze jednorázový skok ", dodal ministr financí. V roce 2015 ještě byly zisky velké, ale šly do dividend místo do ziskovosti průmyslu. Rusko potřebuje především růst investic, uvedl Siluanov. "Musíme dát ty správné signály, které budou platit na ekonomickou moc. Signál je jasný: nemůžeme zvyšovat daně, protože to vede k odrazování od růstu, nemůžeme zvyšovat deficit rozpočtu, protože to bude mít negativní dopad na celkovou situaci financí a měnovou politikou. V důsledku toho je třeba pracovat s náklady" říká.  Jinými slovy je to fiskální pravidlo zakazující zvýšení celkových výdajů přebytkem petrodolarů.

Kde tedy vzala naše média ty žvásty? Z čtk povinně?

 

 Co je jisté: inflace Ruska klesá dost výrazným tempem. Skutečná ruská data bez ohledu na výklad západních médií za první kvartál. Přepočet byl udělán na ceně ropy 30 dolarů za barel, ale jak si nyní vede, je vidět na Kurzy.cz nebo zde vpravo nahoře. Bombastické nadpisy, jak se Rusko hroutí, mají udělat dojem, ale je to sprostá lež! Navíc je to vše konsultováno s guvernérkou Nabiullinovou. Opatření Ruska jsou pro západní odborníky šokující, ale český selský rozum to pochopit umí. Že cenu ropy má v rukách Rusko a nikoliv USA už je dnes zřejmé a že dalo na frak USA také. Že USA zuří a vyhrožují za to vojensky, prokoukne dnes už malé dítě. Pomalá restruktualizace ruského hospodářství teprve nyní nabírá obrátky a vláda se rozhodla, že peníze raději ušetří, než aby je rozhazovala a příště dělala dluhy jako USA. Co je na tom netržního a socialistického, je úplnou záhadou. Samozřejmě že totální zvrat může nastat, ale je to velice, velice nepravděpodobné.

Tak proto sem přijíždějí americké tanky a děla?

 

Ale i když je důraz na Rusko, tak co svět?

 Mezinárodní měnový fond (MMF) zhoršil výhled světové ekonomiky na letošní i příští rok...

Proti poslednímu odhadu fond zhoršil výhled růstu ve vyspělém světě. Americká ekonomika si letos udrží tempo 2,4 procenta, zatímco eurozóna mírně zpomalí na 1,5 procenta a růst v Británii sestoupí pod dvě procenta. Japonsko bude letos dál růst velmi slabě, příští rok u něj čeká fond dokonce mírný pokles.

Ke světovému růstu budou nadále nejvíce přispívat rozvíjející se ekonomiky, i jejich výhled je však celkově horší.

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

„Je pravda, že Putinovo Rusko i EU momentálně
před 7 měsíci

závodí s časem: Otázka je, kdo se zhroutí jako první,“ míní 85letý Soros, který dále předpovídá i další ekonomické problémy Ruska. Podle něj stát ZBANKROTUJE V ROCE 2017 kvůli množství zahraničních pohledávek, západním sankcím i neustále klesající ceně ropy.

http://echo24.cz/a/ivqLk/miliardar-soros...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...