Tak jak na tom Čína skutečně je? Podívejte se...


Čínská lidová republika
Čínská lidová republika

Růst HDP Číny v prvním čtvrtletí zpomalil o 6,7 procent. Jde o nejpomalejší růst za 17 let, píší v nadpisu Hospodářské noviny. Čínská ekonomika se delší dobu potýká se zpomalením, tyto výsledky jsou ale nejpomalejší od roku 2009.

 

Růst čínské ekonomiky už není, co býval: Zpomalil na 6,7 procenta a je nejnižší za sedm let je nadpis Aktuálně.cz

Ekonomika Číny rostla nejpomaleji od roku 2009, píše ekonomický server Roklen 24. Růst hrubého domácího produktu (HDP) Číny letošním v prvním čtvrtletí meziročně zpomalil na 6,7 procenta.

Čínská ekonomika roste nejpomaleji za sedm let, v nadpisu píší EuroZprávy.cz.

Čínská ekonomika roste nejpomaleji za sedm let. Růst čínské ekonomiky v letošním prvním čtvrtletí opět zpomalil, píší Novinky.cz. Růst druhé největší ekonomiky světa je ostře sledovaný, Čína je důležitým trhem i pro evropský průmysl, například automobilky.


A tak bychom mohli pokračovat. Mnoho lidí u ekonomických článků přečte nadpis, maximálně první dvě, tři věty. A v diskuzích na internetu je jasno. Komunistická Čína se hroutí a my se s ní paktujeme. Ti Rusáci jsou tupci a je vidět, koho si vybírají za partnera. A naopak. A pak jsou lidé, co čtou i čtvrtou, pátou i šestou větu a ti se s nimi handrkují. Proč?

 

 

Všimněte si

Na zhruba tříměsíční maximum vystoupily akciové trhy v Číně. Pomohly k tomu středeční údaje čínského celního úřadu, které ukázaly, že vývoz z Číny se v březnu zvýšil o 11,5 procenta. Analytici v anketě agentury Reuters předpokládali, že export se zvýší pouze o 2,5 procenta.

Čínský statistický úřad dnes oznámil, že míra nezaměstnanosti je zhruba 5,2 procenta. Průmyslová produkce v březnu meziročně rostla o 6,8 procenta, zatímco trh počítal s růstem jen 5,9 procenta. Maloobchodní tržby se v březnu zvýšily meziročně o 10,5 procenta při očekávání 10,4 procenta. Růst investic do budov, strojů a dalších fixních aktiv v prvním čtvrtletí meziročně zrychlil na 10,7 procenta. Trh počítal s růstem o 10,3 procenta. Výroba v průmyslovém sektoru stoupla o 6,8 procenta. Analytici počítali s růstem o 5,9 procenta.

 

A najednou jsme někde jinde. Říká se, že statistika je přesný součet nepřesných čísel. Zde by platilo jiné pravidlo: výklad čísel lze manipulovat dle toho, kdo jak manipulovat chce. Měřeno vůči nejlepším časům se Čína zhoršila, což je pravda. A tím žonglují Kalouskové a parta kolem Biomasové rodiny Jau Jau Káti od knížecí společnosti a Štětinů.

Ale poctivé vyjádření je, že po poklesu čínská data svým vzestupem překvapila a trend je velice optimistický, na což okamžitě zareagoval akciový trh.

 

Rubriky: ~ Štítky: ,

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Franta
před 6 měsíci

Cína je navonená bída. Cína je, krome vychodního pobrezí, porád prevázne rozvojovou zemí, vnitrozemí je zemedelské, 30% cínanu ziví zemedelství. Vychodní pobrezí je laciná montovna. Cínská strední trída je jen 5% čínské populace, (definovaných jako ti, kdo vydělávají více než 20 000 amerických dolarů ročně). 600 milionů Číňanů žije v domácnostech, které vydělávají méně než 1 000 USD za rok, nebo méně než 3 USD za den pro celou rodinu. Dalších 440 milionů čínských obyvatel žije v domácnostech vydělávajících 1 000 až 2 000 USD za rok, čili 3 až 6 USD za den.
Friedman uvádí, že 80 procent Číňanů žije v podmínkách, které jsou srovnatelné s chudobou v subsaharské Africe. Cínani nejsou Japonci takze nejsou vynalézaví a s patenty si hlavu nelámou. Mají jinou mentalitu, takze kdyby nekdo u nás zkopíroval v Cíne vynalezeny vyrobek, brali by to jako poctu. Jsou prílis orientovaní na export, jestli príjde krize, coz je na 100%, export to nejvíc odnese. I podle tvého horoskopu pro Cínu jim koncí vysoké rocní prírustky HDP nad 7% a pretransformují se na vnitrní trh. Cínské ekonomické statistiky jsou zmanipulované. Souc. rust HDP je ve skutecnosti kolem 2,2% a do roku 2030 jim pribude 150 milionu duchodcu. Boháci ze zeme utíkají do ciziny kvuli vysoké kriminalite. Profesor Larry Lang tvrdí, ze kazdá Cínská provincie je Recko.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...