Ondřej Kundra, který je jednou z hlavních tváří a spolutvůrce propagandy o ruské propagandě, byl už v roce 2012 BIS prohlášen za lháře a bezpečnostní riziko pro ČR!

Jak je možné, že si Česká televize a Český rozhlas zve do svých pořadů člověka, o kterém BIS prohlásila, že je lhář a dokonce představuje svými rádoby senzačními články o ruských špionech určité bezpečnostní riziko pro Českou republiku? Jak je možné, že tento člověk nejen že dostává čím dál víc prostoru v médiích, ale dokonce s ním i Česká televize spolupracuje na jeho lžích o ruské propagandě? Ondřej Kundra rád vypráví pohádky, ze kterých se skupina kolem České televize snaží mermo mocí udělat pravdu. Pravda se ale vytvářet nedá. Buď něco pravdou je a nebo není. A novináři ji mají pouze hledat a psát o ní.


Ondřej Kundra v ČT
Ondřej Kundra v ČT

 

Ondřej Kundra je český novinář, který od roku 1999 spolupracuje s časopisem Respekt, od roku 2002 je stálým členem redakce. Od května 2008 vede domácí rubriku Respektu, od září 2009 pak rubriky Politika a Společnost a od března 2011 rubriku Politika respektive Fokus. V roce 2011 získal za politické analýzy a investigativní texty novinářskou Křepelku. A zároveň Novinářskou cenu (financovanou nadací OSF George Sorose) v kategorii investigativní žurnalistika za text rozkrývající sepětí justice s politikou s cílem nevyšetřovat klíčové korupční případy. V roce 2014 vydal u nakladatelství Akademie knihu o známé mecenášce umění Meda Mládková Můj úžasný život.V roce 2016 pak knihu s názvem Putinovi Agenti.

 

Zpráva BIS

Jak jsme výše zmínili, BIS v roce 2012 na svých stránkách vydala zprávu o novinářských praktikách Ondřeje Kundry (a také jeho kolegy Jaroslava Spurného z týdeníku Respekt). Jedná se o článek Ondřeje Kundry Dvojí agent na útěku

Ve zprávě BIS stojí: "Představa, že naše kontrašpionáž bude na stránkách Respektu říkat, zda se snažila toho či onoho špióna přemlouvat, aby pracoval jako dvojitý agent a bude veřejně oznamovat, jak byl špión úspěšný, s kým se stýkal a jak jsme spolupracovali s jinou zpravodajskou službou, je naprosto nepředstavitelná a šílená. A je v plném slova smyslu skandální, používají-li J. Spurný a O. Kundra ve svém textu lživé, zcela vymyšlené a účelové spekulace přisuzující službě jakési zákulisní, špinavé politické hry."

Odpověď mířená přímo Kundrovi: "Váš pseudokritický a zcela nekvalifikovaný úhel pohledu, kterým do případu vstupujete, nás velmi překvapuje. Jen velmi obtížně se vyrovnáváme s představou, že novinář Respektu svým požadavkem veřejně diskutovat státem chráněné, přísně utajované fáze, postupy a úkony kontrašpionážní operace, není schopen dohlédnout, že jedná a pracuje – byť třeba nevědomky – v zájmu, nebo možná i na popud, ruské zpravodajské služby. Adresně a detailně odpovídat na Vaše dotazy by znamenalo jediné: prozrazovat ruské zpravodajské službě formy, metody a hlavně konkrétní a zcela unikátní výsledky práce české kontrašpionáže. Opravdu to chcete? A navíc – rádobysenzační, primitivní mediální otevírání tohoto případu, s používáním spekulací, nepravdivých a zavádějících informací, je vhodnou municí pro znevěrohodnění a skandalizaci České republiky."

Celé znění zprávy si můžete přečíst zde: Spekulace, výmysly a lži týdeníku RESPEKT

 

Nicméně kariéra Ondřeje Kundry i přes to začíná nabírat na obrátkách, vzrůstá poptávka po čemkoliv, co by prokazovalo přítomnost ruské propagandy a ruských agentů na našem území. A tak se postupně začnou občané naší republiky seznamovat s existencí ruské propagandy. Ondřej Kundra se stává hlavní tváří protiruské propagandy.

 

Spolupráce s neziskovkou Člověk v tísni

V roce 2015 se podílí na koncepci projektu neziskovky Člověk v tísni (financovanou nadací OSF George Sorose) Jak odhalit současnou propagandu? Člověk v tísni připravil pro učitele sadu k mediálnímu vzdělávání Vzdělávací sada se zaměřuje na téma současné ruské propagandy, která míří i do České republiky. Jednotlivé lekce hledají odpovědi na otázky, co je jejím cílem, jaké používá nástroje a jak ji odhalit. Sada je prakticky využitelná a dostupná on-line, učitelům pomůže při výuce mediální gramotnosti. „Posilování mediální gramotnosti mladých lidí se věnujeme řadu let. Kvůli masivní ruské propagandě, které jsme vystaveni i my v České republice, jsme se rozhodli naše stávající tematické okruhy mediálního vzdělávání rozšířit právě o současnou propagandu řízenou z Kremlu,“ vysvětluje Karel Strachota „Lekce jsou především pro středoškolské pedagogy a měli by jim pomoci učit žáky kriticky posuzovat mediální sdělení. Vzhledem k tomu, že takto ucelený materiál zřejmě nemají učitelé v současné době k dispozici, očekáváme velký zájem z jejich strany,“ říká Strachota.

Koncepci sestavil Karel Strachota a na přípravě sady se podíleli dále Ludmila Součková z Jednoho světa na školách a renomovaní novináři a odborníci – Ondřej Soukup, Josef Pazderka, Ondřej Kundra, Jan Urban nebo Jaroslav Valůch. Všechny výukové aktivity důkladně otestovali ve třídách sami pedagogové a připojili k nim své postřehy a doporučení.

 

Ondřej Kundra je dlouhodobě pravidelným účastníkem nejrůznějších debat a pořadů v České televizi a v Českém rozhlase na témata spojená s Putinem. Zároveň píše nespočet článků o údajné ruské propagandě a ruských agentech, které jsou přebírány dalšími médii.

 

 Putinovi agenti

Putinovi agenti

V březnu 2016 potom vydává svou druhou knihu s názvem Putinovi agenti, která je mocně propagována ve všech médiích včetně ČT: Putinovi agenti říkají znepokojující fakta o světě  "Četba knihy Ondřeje Kundry Putinovi agenti není zrovna povznášející, není to však jejím zpracováním, tomu není co vytknout. Nepříjemná je totiž zpráva, již nám zkušený publicista nabízí, a vše, co z ní vyplývá – právě proto bychom ji měli nejen číst, ale také o ní přemýšlet - a hlavně jednat."

Nebo v Lidovkách: Klidné varování: Kniha Putinovi agenti mapuje působení ruských špionů

 

 

 

 


Po vydání této knihy se tak z chronického lháře o Rusku toužícího po senzaci stal definitivně náš přední odborník na Rusko

 

Uveďme si jeden příklad jeho práce předního českého investigativního novináře. V článku Kdo tu píše pro Putina (30.4.2016) se zaměřuje na české servery, které mají hlásat ruskou propagandu. Dle jeho slov na odhalování financování těchto zpravodajských serverů pracuje už rok. Prý se ale zaměřil hlavně na jeden server, který je podle něho ten "nejštvavější". A tím je údajně aeronet.cz. Na základě tohoto článku dostal pozvání do Českého rozhlasu, aby nám mohl udělat další osvětu o ruské propagandě: Ondřej Kundra o propagandě a anonymních webech: Nejde se schovávat za svobodu slova. Policie může být aktivnější

Celý jeho rozhovor si můžete poslechnout zde a rozhodně za poslech stojí:

 

 

Pan Kundra v rozhovoru říká, že za rok se mu podařilo odhalit 1 člověka z Havířova, pracujícího v dělnické profesi, na kterého jsou napsány dva účty Aeronetu. Čemuž se i sama moderátorka podivila, vstoupila mu do řeči a ptá se ho: "Jediná identifikovaná stopa, člověk u kterého znáte identitu, jméno, napovídá něco o jeho vazbách na Rusko, na Kreml?" A Ondřej Kundra odpovídá, že ví ještě o dvou přispěvatelích do Aeoronetu, ale nezná jejich identitu (nebo možná zná, ale nechce jí zase prozradit). Tak se moderátorka opět ptá, odkud pocházejí peníze na účtech Aeronetu, jestli se dá nějak vystopovat pouto na Rusko. A pan Kundra odpovídá: "No já nemám doložené, že by tam bylo nějaké konkrétní propojení z Ruska..." A v tomto duchu probíhá celý rozhovor. Jinými slovy po roce hledání nenašel žádné propojení Aeronetu nebo jiných serverů které podle něho hlásají ruskou propagandu. Po roce hledání našel jednoho člověka spojeného s Aeronetem, který sice nemá žádné vazby na Rusko, ale zato není spokojený se svou životní situací (prý je smolař). Tak to máte štěstí, pane Kundro, že ten pán z Havířova nemá štěstí, a můžete alespoň něco po tom roce hledání napsat! To však Kundrovi nebrání v tom, aby o ruském propojení na tyto servery psal články dál, vyprávěl o tom v rádiu nebo v České televizi. V tomto rozhovoru nám poskytl ještě jednu nepříjemnou informaci. A to, že na tomto pátrání a vymýšlení pohádek spolupracuje s Českou televizí.

 

Odřej Kundra prohlašuje, že tyto servery se vyznačují tím, že jejich články většinou čerpají informace z neznámých zdrojů. Ze zdrojů, které se nadají ověřit nebo dohledat. A přitom sám chodí a vypráví o těchto serverech, že jsou propojené na Rusko na základě jeho domněnek a spekulací, na základě zdrojů, které se nedají ověřit nebo dohledat. Pan Kundra tedy dělá přesně to, co podle něj dělají tyto servery: hlásá propagandu!

 

Další pěkný rozhovor udělal pro DVTV, kde už po pár prvních větách poznáte, že opět veřejnosti předkládá jen své domněnky, spekulace, zkrátka vypráví pohádky. Shlédnout celé video můžete zde:

 

Ačkoliv téměř žádné jeho tvrzení nemá podložené (snad kromě toho, že Vladimir Putin skutečně existuje a ta velká země v Asii je opravdu Rusko), přesto jeho slova přebírají skoro všechna média včele s Českou televizí, které je posléze interpretují jako jedinou a navždy neměnnou pravdu. Na každou ruskou aféru je přední odborník, pokud zrovna žádná nová ten den není, tak si ji alespoň vymyslí. Oplývá takovými informacemi o Rusku nebo Putinovi, jaké nikdo jiný nemá. Když vypukla aféra "Panama papers", všichni novináři psali, že v seznamech jsou lidé, kteří mají vazby na Putina. Jen odborník Kundra v rozhlase říkal, že Panama papers dokazují korupční prostředí v Rusku, které za Putina jen vzkvétá, když si Putin tajně ukládá tyto peníze do daňových rájů. Všichni mluvili o lidech blízcích Putinovi, jen odborník na nepodložené informace jmenoval v Českém rozhlasu přímo Putina.

 

Nevím, jestli je to jen jeho paranoia nebo opravdu je za tím touha po senzaci (jak píše BIS), když říká, že na každém rohu číhá Putinův agent. Na mě žádný Putinův agent nikde nečíhá. Na mě všude číhají jen slova Ondřeje Kundry o Putinových agentech.

 

 

Na závěr bych chtěl doporučit panu Kundrovi a všem z České televize, aby si přečetli Etický kodex novinářů, o kterém doposud zřejmě nikdy neslyšeli: ETICKÝ KODEX


SP

 

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

opus111
před 5 měsíci

Jestli já někde budu nebo nebudu chodit vůbec neřeší problém, který tam existuje.

Netvrdil jsem, že Aeronet má monopol, to mi nepodsouvejte. Aeronet šíří subjektivní pohled na realitu a účelovou manipulací skrze moderace příspěvků utvrzuje návštěvníky v tom, že právě tam se dočtou tu správnou realitu, "vždyť vidíte, jak všichni kladně reagují, ne?"

Stejná manipulační technika se používá i v obchodě. Na netu si najdete zboží a tam pod nabídkou je spousta souhlasných recenzí, jak je to skvělý výrobek. Samozřejmě, že ti co napsali, že to nestojí za nic, tam otištění nejsou.

Na Aeronetu nebo jeho přidruženém webu "Spolek svobodné rádio" doslova fabrikují kauzy, které vůbec neexistují a nemají reálný základ, jen aby mohli očernit vládu ČR.

Před několika měsící Kapal tvrdil, že ČR je jedna z posledních dvou zemí, které mají akcie na doručitele a samozřejmě hned spustil jedovaté sliny na současnou vládu.

Když jsem mu napsal, že akcie na doručitele byly v ČR zrušeny dávno před nástupem této vlády, tak co myslíte že udělal? No samozřejmě smazal příspěvek a dokonce nedávno tento nesmysl opět opakoval.

Vy asi nechápete závažnost toho problému! To je protivládní propaganda, která je účelově řízena s cílem poškodit vládu ČR.

A dokonce se VK v předposledním pořadu prokecl, že to je právě záměrem nasouvačů NWO, rozklížit současné vládní struktury.

Když jsem mu to napsal, samozřejmě můj příspěvk okamžitě vymazal.

Pane vy vůbec nechápete oč tu běží. V ČR pracuje spousta zahraničních rozvědek, které tady nasunuly různé FIAT alternativy, které mají za úkol masírovat veřejné mínění. Tak se totiž dnes řídí sociální supersystémy.

Já mysím, že už asi chápate o co mi jde. A rozhodně to nemohu zařadit do kategorie "samoúdržby".

A pokud k tomu většina lidí mlčí a neověřuje si skutečnosti, tak se nedivte, že si mocní tohoto světa dělají co chtějí doslova s celými národy.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...