Brexit: dnes a o víkendu žvanění. Ale hned v pondělí...

Ve zkratce:

Nechme hlubokomyslné úvahy jak koho, víc, nebo míň. Není to k ničemu.

Premiér Sobotka by hned v pondělí měl vybrat někoho nekontroverzního, dát mu do ruky veškeré podklady (za pomoci všech stran včetně těch, kteří mají nějakou sílu jako Úsvit, Svobodní  a pod.) k nabídce, jaké vzájemné vztahy, výhody a přátelství bychom rádi zachovali. To by nemuselo být příliš kontroverzní a osoba vybraná by byla jako sondáž, nikoliv na následné tvrdé vyjednávání. Ty podklady nemusí být "do hodiny", protože i Velká Británie si bude hledat cestu. Ale nemá cenu čekat - my chceme být nadále dobří přátelé a vstřícné návrhy včasně odkryté (ne vlezlé) dělají následně i oboustrannou vstřícnost.

A čekat na "Brusel", když to je žába na prameni, by nám vzalo vítr z plachet. Snad lavírování Sobotky první hodiny po šoku nebude mít dlouhé trvání. My nejsme poddaní Bruselu a konečně se tak chovejme!

www.paratdnes.cz

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Lomcovák
před 4 měsíci

jako vždy brilantní Stribog odpovídal dnes velmi zajímavě na Parlamentních listech na otázku, co budeme dělat:

"Staneme se součástí nové východořímské říše. Když se podíváte v jakém formátu se začala scházet V4, spolu s Chorvatskem, Bulharskem a Slovinskem, mohli bychom mluvit o počátcích východoevropské unie. Nejspíš i s brzy exitujícím Rakouskem, Maďarskem a zeměmi bývalé Jugoslávie, Albánií a Řeckem. Napojeno na ruskou celní unii by to mohlo stvořit akceschopný celek. Jakousi novodobou říši Východořímskou. Dokonce v tom bude hrát roli pravoslaví. Viz ta ceremonie na Athosu. Západ je tak jako tak příliš postmoderně úchylný, zdegenerovaný a vymytý léty multikulti brainwashingu a nejspíš už jej evropský chalífát nemine. V podstatě bych to viděl na návrat k Jaltě. Je mi to opravdu líto. Když si třeba představím, že Louvre dopadne jako Palmyra, je to moc smutné. Ale my tolik zasaženi nejsme. Můžeme přežít a život půjde dál..."

"HDP je neoliberální kuchyně. Mě zajímá i to, že Rusko představuje největší surovinovou základnu na světě. Tedy jistou chabost ekonomiky, způsobenou zejména neoliberální rozkrádačkou za různých Čubajsů a Gajdarů, americkou studenou okupací i historicky známou západní politikou zdržování, která dnes probíhá třeba v podobě sankcí vyrovnává. Krom toho sankce pomohly Rusku nastartovat reformy. Není to ideální, ale také nebeznadějné. Je to naopak Západ, který je beznadějně bankrot. Mohli bychom třeba sčítat také dluhy jednotlivých zemí a tady už to vychází podstatně lépe. Raději bych viděl Evropu od Atlantiku po Vladivostok spolupracující a prosperující. Tenhle de Gaullův sen je ale zatím neproveditelný. A bude neproveditelný dokud západní věrchuška bude považovat ruské zdroje za kořist."

pokračování
před 4 měsíci

"Řešíme problém, který má mnoho úrovní. Zaprvé máme systém liberálního kapitalismu, který je založen na extenzívním modelu a vnější expanzi... A z toho vyplývají politické aplikace. I my jsme z této podstaty kořist a kolonie jádra systému. To je jeden problém, ale zároveň limit vyšší centralizace, neboť evropský systém vlastně expanduje dovnitř EU na úkor nových členů. Vyšší centralizace by smazala rozdíly. Z toho plyne také válka o zdroje. Ale protože nám začíná být globální vesnice těsná, je potřeba přijít s řešením systémovým. jinak to skončí jadernou katastrofou. V krátkodobém horizontu tady máme problém apriori politický. Tím je centralizovaný moloch jménem EU. Při téhle míře centralizace a absence plné funkce řízení (EU je řízena plně víceméně za oponou jednotlivými zájmovými skupinami) je prakticky neřiditelná a velmi nepružná v reakcích na zrychlující se krize. Decentralizace je tedy logickým řešením (i.e. návrat k evropské hospodářské spolupráci). O východoevropské unii možno uvažovat jako o krizovém řízení pro nás, když selžou reformy EU nebo dojde k její dezintegraci, či půjde cestou k evropskému chalífátu. Ideální řešení to samozřejmě není. Ale cesta k k suverenitě ano. Možná větší než v případě návratu k EHS."

"Nevím jestli je to otázka volby. Spíš otázka krizového řízení. Rovnice je to složitá a spočítat si jí netroufám. Jedna věc je jistá. Kdyby globálové nechtěli Brexit, nebyl by. Myslím si to proto, že Windsorové jsou mluvčími globálních elit a stáli za Brexitem. Z toho plyne, že možná někdo chce buď celkový dezintegrační proces nebo tvrdé reformy veden obavou z jaderné války při současném kurzu Bruselu z velké části ovládaného americkými neocons - lokální americkou elitou, která se utrhla z řetězu. Jinými slovy také se může stát, že tu alternativu prostě budeme muset hledat. Pro mne by byla nejideálnější varianta stát mezi oběma systémy a nechat si od nich vzájemně garantovat určitou míru suverenity. Otázka ovšem zní, kdo nakonec bude ten druhý..."

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

pokračování
před 4 měsíci

"Mimochodem ty obchodní dohody spadaly pod čistě ekonomickou EHS. EU jako její politická nadstavba je z hospodářského hlediska zbytečná a spíše v této podobě byrokratůry ničící kreativitu a rozvoj škodlivá a zbytečná. V tomto ohledu jsem se bavil debilitou redaktorky v ČT, která už neumí rozlišovat mezi EU a EHS. Tedy Británii napočítala členství v EU za celou dobu existence EU i EHS. Není tak hloupá husa, aby neuměla vygooglit správná data. Jen další manipulace..."

"S czexitem nic nenadělají. Stejně tak, jako s hedvábnou stezkou. Německo se nejspíš stejně rozpadne. A EU tak jako tak nejspíš nepřežije příští velikonoce. Projekt je mrtev. Ti kdo zareagují na tuto skutečnost nejdříve, budou ve výhodě. A přes politickou rétoriku si to naše věrchuška z velké části uvědomuje a já vidím řadu kroků tímto směrem."

"Mimochodem zánik EU, jako politiko-byrokratického molochu automaticky neznamená zánik evropské spolupráce. Jestli to půjde cestou reforem, tak jediná představitelná reforma EU je návrat k EHS. Tedy zrušení Lisabonu, Maastrichtu a revize Římských smluv. Na této bázi si umím představit fungujíci Evropu přímo sluníčkově. Problémem zůstává evropský chalífát, ale to je v rámci jednotlivých zemí legislativně i vojensky řešitelné. Neřešitelné je to s celou tou čtvrtou socialistickou internacionálou v Bruseli."

pokračování
před 4 měsíci

"Proč ode zdi ke zdi? Zaprvé Německo je součást Euroasie stejně jako Rusko. Byla to historicky zejména britská geopolitika, která se tomuto spojení snažila zabránit. Také stojí podstatným dílem viny za dvěma světovými válkami. Německá preciznost spojená s ruskými zdroji je od nepaměti noční můrou Anglosasů. A byl to sir Winston Churchill, který se tak krásně prořekl, že nebojují proti Hitlerovi ani nacionálnímu socialismu, ale proti duchu velkého národa Friedricha von Schillera. Nemusím vysvětlovat rozdíl mezi Kantem a Schillerem a jejich pojetím povinnosti, když Schiller tvrdí, že ušlechtilá duše pozná, co je dobré? Potom Rusko i Německo prošlo určitou cestu. Německo bylo zlomeno na duchu. Zatímco Ruská orlice zvedá hlavu a vstala z popela jak bájný Fénix. Dnes představuje sovětský model EU. Rusko je naopak konzervativním valem proti neomarxismu a postmoderním úchylkám. Nabízí multipolaritu bloku zemí, na rozdíl od unipolární EU nabízející korporátní konglomerát. Tedy Ruska se v tomto ohledu bojím méně. A paradoxně je to právě Rusko, které by mohlo restartovat Německo. Ideální stav je abychom my dokázali žít mezi oběma světy, které budou vzájemně garantovat naší suverenitu. Chápu, že to zní krkolomně a chápu, že tohoto pochopení česká věrchuška není schopna. Ale kdo ví? Třeba jí to procesy kolem nás naučí."

"Putinových tanků se nebojím. Spíš bláznů z NATO, kteří zas posílají jednotky Bundeswehru na dostřel od Petrohradu. Když to někdo posere, už se to taky možná dovíme jen z jaderného záblesku. A bojím se bláznů věřících, že první jaderný úder na Rusko je možný. Ruská vojenská doktrína je postavena na obraně. Spíš je problém takzvané protiraketové obrany NATO. To je jednoznačně útočný systém. Včetně systému Aegis. Jenže Rusové mají kalibry. Prostě možnost vzájemného zničení existuje a to je garance. To ježdění tanky před ruským dvorkem v Pobaltí neberu až tak vážně. Má to čistě psychologický účel. Přesvědčit ruskou elitu, že je lepší prodat Rusko a odstranit Putina, než se postavit síle NATO. Kalkulace je to chybná. Ovšem západní hlavinky mají jiný navazující plán. Omezený jaderný úder na Rusko ve spolupráci vojenských elit Ruska, které zradí a nebudou útok opětovat. Analogická situace s druhou světovou válkou, kdy sovětská generalita byla ochotna prodat Rusko. Stalin ovšem provedl protiopatření. Ale jistota byla až v roce 1943. Věrní zlámali Wehrmachtu hřbet u Kurska a teprve od té doby, kdy zbylá vlastizrádná generalita zjistila, že už Rusko není komu prodat, se válka rychle hnula. Blitzkrieg byla iluzí. Zejména v Evropě fungovala také díky zradě generality."

opus111
před 4 měsíci

Úsvit, že prý má nějakou sílu. :)

To jsem se ve 23:25 opravdu zasmál.

AntiOpus
před 4 měsíci

Soudruhu trole zalez!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...