Ruské platební karty: "Dr.Zhivago" přijímá pouze karty "MIR" nebo hotovost.

 

Není dne, aby Rusové Američany nerozpálili do běla. Před pár dny spustili burzu s ropou, teď ve velkém platební karty a vytlačují americkou Visa a MasterCard.

 

Restaurace "Dr.Živago".
Restaurace "Dr.Živago".

Světoznámá ruská restaurace "Dr.Zhivago",(Dr.Živago)  mezi prvními odmítla diktát amerických kreditních karet a v komplexu lze platit pouze vnitrostátní kartou "svět" nebo v hotovosti v rublech. Platby platebních systémů Visa a MasterCard nejsou akceptovány, uvádí se při příchodu do restaurace.

 Není to tak dávno, co se západní tisk útrpně smál, že na hloupé Rusáky je samostatný karetní systém nad jejich síly a s prosíkem přitáhnou nazpět. Ta rychlost pro nestranného pozorovatele je úžasná. Na východě se strašně rychle mění svět, byť je jasné, že jako celek jsou ještě daleko, aby dohnali USA. I když chudinské slumy v USA také neukazují dokonalý svět západu!
Platební karta "MIR", neboli "svět".
Platební karta "MIR", neboli "svět".


"Byli jsme s velkou skupinou cizinců překvapeni, když jsme byli požádáni, abychom  zaplatitili kartou " svět "nebo v hotovosti,"  říká jeden z hostů restaurace.  Až do nedávné doby, restaurace brala běžně karty mezinárodních platebních systémů.


Manažer restaurace potvrdil, že lze platit pouze v hotovosti nebo kartou "svět":    "Kde jinde bychom ukazovali novou tvář Ruska, když ne tady, v srdci města u okna s krásným výhledem na Kreml, hrdí na svou kulturu a historii - řekl při popisování restaurace.  Malevič, Petrov-Vodkin, Deineka, Samohvalov - bílý sál restaurace vítá hosty s díly nejvýznamnějších sovětských umělců XX století a kde je zlatý strop korunován rubínovou ​​hvězdou ".

Z hlediska marketingu to je geniální nápad : restaurace se nachází naproti Rudého náměstí a je populární i pro vládními úředníky.

Jeden z finančníků řekl, že podle jeho názoru je to špatně, protože by tam měla být konkurence.  Podle něj na mapách nic není o dohodě mezi restaurací a platebním systémem.  Na druhou stranu je "velmi potěšen, že restaurace" Dr.Zhivago "podporuje nejen národní kuchyni, ale také národní platební nástroj".

 

 "Dr.Zhivago" patří restauratéru Alexanderu Rappoportovi, který má další projekty. K možnosti platebních karet tvrdí, že exotické platební systémy nezpůsobují nepříjemnosti zákazníkům, restaurace má bankomat, kde si můžete vybírat hotovost s obvyklou Visa a MasterCard a restaurace vrátí poplatek za výběr hotovosti, je vysvětleno i v čínštině.

V zákoně existuje požadavek, aby banka uzavřela dohodu s obchodní a servisní společnosti (TSP) a měla by zajistit příjem vnitrostátních platebních nástrojů, tedy "World" označuje kartu jako partnera Tertychny Law Ivan Tertychnyi.

 Převzato  - autor Daria Borisyak


Psali jsme

Klid před bouří: co se děje v Rusku? Platební karty MIR se rozbíhají!

Příští měsíc Rusko spouští platební systém Mir

.

.

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Lekno
před 4 měsíci
Lekno
před 4 měsíci

Rad prepnu na MIR i tu v Cesku. Kdy sem karta dorazi ?

Dagmar
před 4 měsíci

Kéž by se sem dostala! Taky bych přepla. Ale asi se nedočkáme!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...