Brexit: dnes a o víkendu žvanění. Ale hned v pondělí...

Ve zkratce:

Nechme hlubokomyslné úvahy jak koho, víc, nebo míň. Není to k ničemu.

Premiér Sobotka by hned v pondělí měl vybrat někoho nekontroverzního, dát mu do ruky veškeré podklady (za pomoci všech stran včetně těch, kteří mají nějakou sílu jako Úsvit, Svobodní  a pod.) k nabídce, jaké vzájemné vztahy, výhody a přátelství bychom rádi zachovali. To by nemuselo být příliš kontroverzní a osoba vybraná by byla jako sondáž, nikoliv na následné tvrdé vyjednávání. Ty podklady nemusí být "do hodiny", protože i Velká Británie si bude hledat cestu. Ale nemá cenu čekat - my chceme být nadále dobří přátelé a vstřícné návrhy včasně odkryté (ne vlezlé) dělají následně i oboustrannou vstřícnost.

A čekat na "Brusel", když to je žába na prameni, by nám vzalo vítr z plachet. Snad lavírování Sobotky první hodiny po šoku nebude mít dlouhé trvání. My nejsme poddaní Bruselu a konečně se tak chovejme!

www.paratdnes.cz

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Lomcovák
před 4 měsíci

jako vždy brilantní Stribog odpovídal dnes velmi zajímavě na Parlamentních listech na otázku, co budeme dělat:

"Staneme se součástí nové východořímské říše. Když se podíváte v jakém formátu se začala scházet V4, spolu s Chorvatskem, Bulharskem a Slovinskem, mohli bychom mluvit o počátcích východoevropské unie. Nejspíš i s brzy exitujícím Rakouskem, Maďarskem a zeměmi bývalé Jugoslávie, Albánií a Řeckem. Napojeno na ruskou celní unii by to mohlo stvořit akceschopný celek. Jakousi novodobou říši Východořímskou. Dokonce v tom bude hrát roli pravoslaví. Viz ta ceremonie na Athosu. Západ je tak jako tak příliš postmoderně úchylný, zdegenerovaný a vymytý léty multikulti brainwashingu a nejspíš už jej evropský chalífát nemine. V podstatě bych to viděl na návrat k Jaltě. Je mi to opravdu líto. Když si třeba představím, že Louvre dopadne jako Palmyra, je to moc smutné. Ale my tolik zasaženi nejsme. Můžeme přežít a život půjde dál..."

"HDP je neoliberální kuchyně. Mě zajímá i to, že Rusko představuje největší surovinovou základnu na světě. Tedy jistou chabost ekonomiky, způsobenou zejména neoliberální rozkrádačkou za různých Čubajsů a Gajdarů, americkou studenou okupací i historicky známou západní politikou zdržování, která dnes probíhá třeba v podobě sankcí vyrovnává. Krom toho sankce pomohly Rusku nastartovat reformy. Není to ideální, ale také nebeznadějné. Je to naopak Západ, který je beznadějně bankrot. Mohli bychom třeba sčítat také dluhy jednotlivých zemí a tady už to vychází podstatně lépe. Raději bych viděl Evropu od Atlantiku po Vladivostok spolupracující a prosperující. Tenhle de Gaullův sen je ale zatím neproveditelný. A bude neproveditelný dokud západní věrchuška bude považovat ruské zdroje za kořist."

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...