Brexit: dnes a o víkendu žvanění. Ale hned v pondělí...

Ve zkratce:

Nechme hlubokomyslné úvahy jak koho, víc, nebo míň. Není to k ničemu.

Premiér Sobotka by hned v pondělí měl vybrat někoho nekontroverzního, dát mu do ruky veškeré podklady (za pomoci všech stran včetně těch, kteří mají nějakou sílu jako Úsvit, Svobodní  a pod.) k nabídce, jaké vzájemné vztahy, výhody a přátelství bychom rádi zachovali. To by nemuselo být příliš kontroverzní a osoba vybraná by byla jako sondáž, nikoliv na následné tvrdé vyjednávání. Ty podklady nemusí být "do hodiny", protože i Velká Británie si bude hledat cestu. Ale nemá cenu čekat - my chceme být nadále dobří přátelé a vstřícné návrhy včasně odkryté (ne vlezlé) dělají následně i oboustrannou vstřícnost.

A čekat na "Brusel", když to je žába na prameni, by nám vzalo vítr z plachet. Snad lavírování Sobotky první hodiny po šoku nebude mít dlouhé trvání. My nejsme poddaní Bruselu a konečně se tak chovejme!

www.paratdnes.cz

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

pokračování
před 4 měsíci

"Řešíme problém, který má mnoho úrovní. Zaprvé máme systém liberálního kapitalismu, který je založen na extenzívním modelu a vnější expanzi... A z toho vyplývají politické aplikace. I my jsme z této podstaty kořist a kolonie jádra systému. To je jeden problém, ale zároveň limit vyšší centralizace, neboť evropský systém vlastně expanduje dovnitř EU na úkor nových členů. Vyšší centralizace by smazala rozdíly. Z toho plyne také válka o zdroje. Ale protože nám začíná být globální vesnice těsná, je potřeba přijít s řešením systémovým. jinak to skončí jadernou katastrofou. V krátkodobém horizontu tady máme problém apriori politický. Tím je centralizovaný moloch jménem EU. Při téhle míře centralizace a absence plné funkce řízení (EU je řízena plně víceméně za oponou jednotlivými zájmovými skupinami) je prakticky neřiditelná a velmi nepružná v reakcích na zrychlující se krize. Decentralizace je tedy logickým řešením (i.e. návrat k evropské hospodářské spolupráci). O východoevropské unii možno uvažovat jako o krizovém řízení pro nás, když selžou reformy EU nebo dojde k její dezintegraci, či půjde cestou k evropskému chalífátu. Ideální řešení to samozřejmě není. Ale cesta k k suverenitě ano. Možná větší než v případě návratu k EHS."

"Nevím jestli je to otázka volby. Spíš otázka krizového řízení. Rovnice je to složitá a spočítat si jí netroufám. Jedna věc je jistá. Kdyby globálové nechtěli Brexit, nebyl by. Myslím si to proto, že Windsorové jsou mluvčími globálních elit a stáli za Brexitem. Z toho plyne, že možná někdo chce buď celkový dezintegrační proces nebo tvrdé reformy veden obavou z jaderné války při současném kurzu Bruselu z velké části ovládaného americkými neocons - lokální americkou elitou, která se utrhla z řetězu. Jinými slovy také se může stát, že tu alternativu prostě budeme muset hledat. Pro mne by byla nejideálnější varianta stát mezi oběma systémy a nechat si od nich vzájemně garantovat určitou míru suverenity. Otázka ovšem zní, kdo nakonec bude ten druhý..."

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...