Brexit je horší než komunisti nebo spíš než nacisti?

Ráno jsem trochu pospával po noční a také tak trochu brouzdal po TV kanálech. A zjistil jsem, že CNN se Brxitem a jeho následky zabývá daleko podrobněji než třeba BBC. Ti už té senzace asi mají plné zuby.
 
Jiří Hermánek
Jiří Hermánek

Zaujal mě tam výkřik jakéhosi mladíka, který starší britské generaci vyčetl, o co všechno ho připravila. O cestování, o poznávání, o práci v zahraničí a konečně o svatbu v zahraničí.


Tak to mě docela zaujalo, protože i za tuhé komunistické diktatury byl sňatek vždy něco takového, co člověku umožňovalo vymanit se z okovů režimu.

A v SSSR to dokonce byl postup dvojstupňový, protože oženit se či vdát na Západ bylo nesmírně těžké tak Československo sloužilo jako přestupní stanice.

Svatba s československým občanem, kterou se sovětský občan či občanka vymanil, alespoň z části, z moci sovětských úřadů a ve druhé fázi pak sňatek na Západ a odchod tamtéž. A samozřejmě, byly i opačné případy a bylo jich také dost.

Většinou to byly ženy, které se vdaly za československé muže. Myslím, že zrovna maminka Miro Žbirky je Angličanka. A těch různých příkladů najdeme mnoho.

Tak třeba, Václav Fischer, ač jinak orientován, vyšuměl hned po promoci a svatbě do Západního Německa.

Jinými slovy, myslet si, že Brexit by bránil jakémukoli sňatku, je absolutní nesmysl. Spíš se nabízí úvaha, zda by v určitých případech nebyl zájem o formální sňatek tak, jak se to děje dnes u nás nebo třeba v USA (Zelená karta).

Takže, ve sňatcích to asi nebude, že? A v cestování? On snad někdo uvažuje o zavedení víz pro občany Spojeného království a recipročně pro občany EU? Nemyslím. Takový šílený nápad zatím nikoho nenapadl a myslím, že ani nenapadne.

UK (Spojené království) stejně jako Irsko nejsou v pošetilém Schengenském systému, který nám sice umožnil jisté pohodlí, ale současně nechal dveře našich zemí zcela otevřené, bez kontroly a ochrany. Takže je opravdu "otazné", zda se jedná o pokrok?

Je to pokrok asi takový, jakoby někdo vymyslel, že brzdy na autě jsou využívány jen ze 60% výkonu a kůli ceně a hmotnosti vozu je zeslabil. Ano, v 99% případů by tyto brzdy nehodě předešly, ale v tom jednom procentu nehodových situací bychom se mohli zabít.

Tedy UK, velmi moudře, do Schengenského systému nevstoupilo a tak, protože viza se nepředpokládají, by mezi UK a EU neměla být absolutně žádná změna. Kontrola dokladů, jak při příjezdu do UK, tak při příjezdu do EU, stejně, jako je tomu dnes.

A změna, velká změna, je samozřejmě u práce, u zaměstnávání osob ze zbytku EU. Dnes není zapotřebí žádné povolení, občan EU může v UK pracovat stejně jako rodilý Brit. A také, což byl velký trumf pro Brexit, pobírat sociální dávky.

Nelze zde napadat některé členské státy EU, nad jejichž přijetím do tohoto společenství zůstává rozum stát.

Ostatně, i nad přijetím České republiky zůstával kdysi mnohým rozum stát. Ale, my jsme tací "naprdelosediči" a tak těch příjemců dávek v UK není od nás asi mnoho.

Jiné je to ale jihovýchodním směrem od nás a teď vpadnu do němčiny, "Die Briten hatten schon die Schnauze voll" neboli, Britové měli těch vyžírků z nových zemí EU plný brusle.

To asi bylo hlavní příčinou hlasování pro Brexit. Prostě, absolutní bezmoc proti jedincům, kteří přisviští s pasem EU v kapse do Velké Británie, tam se nechají nebo spíš nenechají zaměstnat, ale okamžitě se přihlásí na sociálce.

A britská sociálka cvaká jak mourovatá a řekněte mi, koho by to nesralo? Britové, stejně jako my, mají vlastních vyžírků dost a ještě mají živit nějakou "náplavu"?

Myslím si, že tak nějak podobně, asi korektněji než jsem to napsal, probíhala propagace Brexitu. Takže, může se jim vůbec někdo divit?

Zveřejněno se souhlasem autora

http://jirihermanek.blog.idnes.cz/

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

kubík
před 4 měsíci

Tohle chce socanské vedení EU....http://www.parlamentnilisty.cz/arena/roz...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...