Německo a USA prosí Václava Klause za odpuštění: je prostě nejlepší...


Německo obrací! Už skoro nebude dotovat nové obnovitelné zdroje energie a zásadně pro ně omezí finanční podporu. A podle Trumpa má pro USA Obamova ekologická politika ničivé důsledky na pracovní místa ve Spojených státech.

Václav Klaus exprezident ČR
Václav Klaus exprezident ČR

 

A je to! Svět se z hlavy vrací zpět na nohy!

Kolik osočování, nadávek a špíny musel unést Václav Klaus, aby se nakonec svět před ním sklonil a uznal, že toto psal dávno v předstihu a knihy budiž důkazem?

Německo


Pro nové elektrárny už nebudou vypisovány garantované výkupní ceny elektřiny na 20 let, ale přejde se na systém tržních aukcí. Kdo bude po státu požadovat nejmenší podporu na provoz svého zařízení, ten dostane povolení k jeho uvedení do provozu. (Což má konečně logiku)

 

Najednou chápají?
Najednou chápají?

Omezení podpory se netýká malých zdrojů energie s instalovaným výkonem do 750 kilowattů, což jsou především solární panely na střechách rodinných domů. Ministr hospodářství Sigmar Gabriel uvedl, že pro tyto zdroje bude podpora i v budoucnu vypisována podle dosavadních pravidel.

Velkorysá podpora zelených zdrojů vedla k prudké expanzi větrných a solárních zařízení. To ale v největší evropské ekonomice prudce zvýšilo náklady na energii, protože nové zdroje stlačily dolů burzovní cenu proudu. Tím vzrostl i rozdíl mezi reálnou a garantovanou cenou elektřiny, který doplácejí spotřebitelé.

Ti nyní platí v rámci koncové ceny elektřiny 6,35 eurocentu (cca 1,70 Kč) za kilowatthodinu na podporu obnovitelných zdrojů, v roce 2010 to ještě bylo 2,05 eurocentu (cca 55 haléřů) za kilowatthodinu. 

 

USA

"Zrušíme pařížskou dohodu o klimatu a přestaneme platit americké peníze na programy OSN ohledně globálního oteplování," řekl Donald Trump - kandidát na prezidenta USA na konferenci o energetice v Severní Dakotě.  Trump hodlá také odstoupit od Obamova plánu na snížení amerických emisí oxidu uhličitého skoro o třetinu během příštích 15 let.

Co na to  Bursík, Kuchtová či další Zelení experti?


Předešlé

Pravda, proč bude drahá elektřina a kdo skutečně za to může

 

Rubriky: , ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Pepa z depa
před 5 měsíci

Dědek tunel je bůh...p.Pokorný má i jeho podpisy.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...