Václav Klaus: pan Soros je zlo. Cokoliv řekne, je špatně.


 

Exprezident Václav Klaus
Exprezident Václav Klaus

Rozhovor s Václavem Klausem se uskutečnil před Brexitem. Ale to, co vyslovil rozčílený americký občan maďarského židovského původu, slova Václava Klause pouze potvrzují. Vůbec ho nenapadne, že větev si nikdo pod sebou nepodřeže, a ten ansábl bruselský sám sebe nerozpustí!

 
Sorors
Soros

Po Brexitu my všichni, kteří věříme v hodnoty a zásady EU, se musíme důsledněji spojit a důkladně rekonstruovat. Jsem přesvědčen, že důsledky Brexitu v následujících týdnech a měsících pocítí stále více a více lidí, a ti se k nám připojí, napsal Soros ZDE.

 

Rozhovor, který s Václavem Klausem pro jedno ze švýcarských internetových médií v jeho Institutu natočili Alimuddin Usmani a Josef Navrátil, zahájila slova právě o uprchlících. Usmani, který, ač sám cizinec, zastává výrazně protiimigrační politiku, se Klause zeptal, zda by se mohla změnit situace kolem migrantů, kteří prozatím do Česka příliš nemíří. l


Entretien avec Václav Klaus (sous-titres français) by LaPravdaCH

 Za zásadnější však považuje něco jiného. „Ta ničivá síla této migrace působí i v přenesenějším slova smyslu. Už teď ta migrace ničí Evropu, a tím i Českou republiku. Umožňuje totiž Evropské unii, aby diktovala všem osmadvaceti zemím něco, co by si ještě před časem nedovolila. A to Evropu přeměnilo a to se nás dotýká dnes a denně,“ uvedl. „Cokoliv dělat v místě konfliktu, v místě, odkud se migruje, je samozřejmě lepší, než abychom je brali sem,“ dodal.

 

„Můj názor na pana Sorose je absolutní, čtvrtstoletí trvající, konstatní, neměnný. Pan Soros je zlo. Pan Soros, cokoliv řekne, je špatně. Cokoliv udělá, je špatně. Tato věta patří mezi ty Sorosovy věty. V tomto smyslu jsem se já velmi snažil o to, aby se jeho instituce neusídlily tady v České republice. Nemohl jsem nikdy zakázat, ani jsem nikdy neaspiroval na to, abych mu zakázal jeho think-tank. Ale když chtěl svůj think-tank přeměnit na univerzitu, která by byla respektována podle českého práva, tak jsem řekl rezolutní nikoliv. On se mohl zbláznit a odešel do Budapešti. Takže tam mají nadílku Sorose. Ale to neznamená, že nemá spoustu jiných cestiček, kterými dosahuje do České republiky,“ řekl Klaus. 

Soros naposledy vystoupil na akci pořádané opozičním hnutím Otevřené Rusko Michaila Chodorkovského v Londýně. Zde varoval před odchodem Velké Británie z Evropské unie. „Britští voliči hrubě podceňují skutečné náklady brexitu. Příliš mnoho lidí věří, že hlasování opustit EU nebude mít žádný vliv na jejich osobní finanční situaci. To je ale jen jejich zbožné přání,“ zmínil Soros, který kromě brexitu standardně strašil také Ruskem. „Pokud se Evropská unie zhroutí, tak se z Ruska stane globální velmoc. Cítím, že více než kdy jindy je osud Evropské unie spojen s budoucností Ukrajiny,“ prohlásil Soros. Více se dočtete ZDE.


A k Rusku Klaus viz video:  „Respektuji Rusko. Respektuji jejich politiku. Nebyl bych rozhodně pro, abychom vytvářeli aliance proti někomu. Pro to ve Visegrádské čtyřce není ani prostor. Nevím také, kdo by si měl nějakou alianci proti Rusku přát.“

Brexit

„Jedna věc je, co bych si přál, a jedna věc je, jak to dopadne,“ řekl k dnešnímu referendu Velké Británie o vystoupení z Evropské unie. 

„Nepředpokládám, že britští voliči řeknou: Opustit Evropskou unii. Ta síla toho politického a mediálního establishmentu Evropy a Velké Británie je silná,“ řekl. „Evropa by to však velmi, velmi potřebovala. Byl by to zesílený signál k tomu, že by bylo jasné, že je to s Evropskou unií velmi špatné. Řada lidí by daleko víc otevírala oči a dívala by se kolem sebe,“ dodal Klaus s tím, že dnešní Evropa se nachází ve slepé uličce. „Čím dříve na to přijdeme, tím lépe,“ uzavřel Václav Klaus.

 

Dnes po Brexitu jsme ještě moudřejší

Ano, pane exprezidente. Britští voliči skutečně řekli, že je to s Evropskou, totalitní, ale socialisticky provázanou unií zlé, velmi zlé, a dali si odchod. A my děkujeme, budeme následovat. I když by bylo lepší, aby neodcházelo 28 států, když by stačilo, aby se rozpustil jeden Brusel bez náhrady, a my začali odspodu znovu!

(část převzata z Parlamentních listů)

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

anabel
před 4 měsíci

Tohle snad nemyslíte vážně, pane Pokorný? Názory chazarského tuneldědka Klause, který zlikvidoval český průmysl a zemědělství, nás nezajímají, jen žasnu, že rodinu Klausových dávno někdo nevystřílel.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...