Jak by ráda vláda Sobotky s Babišem informovala o ekonomice a la Volkswagen!

 

Zatímco profesorové jako Klaus či Zelený (nebo Robejšek apod.) dávají k dispozici čísla na sebe navazující a související, tragédie Jiřího Havla (po smrti) či Mládka (o Sobotkovi ani nemluvě) jsou jeden velký cirkus.

 

Bohatství národů
Bohatství národů

Tento text bude polopatický - neboli jakési memento, zda perpetuum mobile existuje, či nikoliv.

Kdybych napsal, že v počtech platí: 2=2=2, ale makroekonomicky platí 2≠2≠2, dostal bych od pánů profesorů záhlavec, pokud bych toto nespecifikoval.

Asi nikdo nebude překvapený, pokud se v atletice (v časových sportech) čeká na ideální vítr. Zatímco vítr v zádech udělá 2+, protivítr udělá 2-. S větrem v zádech je jakýkoliv rekord nepřípustný. A co udělala seriozní firma Volkswagen? Použila "ideální vítr" jako výpočet provozní! Naměřila ideální stav bez zatížení a oznámila hodnoty. A že auto za provozu jede proti větru, do kopce a z kopce? S tím už se nenamáhala. Prostě tam vložila podvodné zařízení a tím prý spotřebu stabilizovala.

I atletika může najít relativně ideální stav: montované či nafukovací haly, kde je vítr nula. Pouze se nesmějí křížit, nesmí dva současně startovat z různých disciplín apod.

 

A přesně o totéž jde v makroekonomice. Zatímco v počtech už v první třídě platí, že 2=2=2 a to až do nekonečna, v makroekonomice musíte přidat vnější faktory, které nejsou podřízené počasí, ale například vnějším vlivům. Tak za vnější vlivy platí například nákup dluhopisů, kvantitativní uvolňování, ale může to být i rating, nezakládající se na ekonomických ukazatelích, ale na jakýchsi politických prognózách viz Velká Británie po brexitu, Rusko, když ho USA chtějí dostat na lopatky apod. Stejně tak platí, že se musí započítat vnější ukazatel - krize na trzích, kam se vyváží, což bylo od roku 2008 a nebýt kvantitativního uvolňování (tištění peněz a rozhazování z helikoptéry), krize by byla viditelná dodnes. Ona skutečně je, ale není viditelná. A to tištění peněz se proto dá označit jako: 2≠2≠2!

V čem je problém?

I ČSSD použila "ideální vítr" jako výpočet provozní!

Zatímco normální lidé pracují ve sportu, technice či politice s ukazateli, které MUSÍ doplnit základní výpočet o vnější faktory, Mládek a především zesnulý Jiří Havel - bývalý ekonom ČSSD, zásadně toto odmítali a odmítají. A i zde vidíte, jak jeden zanícený sociální demokrat odmítá, že jsou jiná čísla s větrem v zádech či když se běží, nebo jede na kole v protivětru. A to je celý spor, který se vede nejen zde, ale i na vysoké úrovni mezi Keynesiánci a zastánci seriozní ekonomiky. Ale i ten Keynes netvrdil, že stát se má zadlužovat i v době úrodné, ale má použít dlužné peníze na rozběh ekonomiky a pak to následně zaplatit. Druhá teorie ve zkratce zní, že si nakoupím za to, na co mám.

Takže stejně jak ve sportu, v průmyslu, tak i v politice by mělo platit, že zatajení vnějších faktorů je trestné. Experti jako třeba profesor Zelený by na následném příkladu nenechali nit suchou, ale pro pochopení to většině (jak jsem již dříve vyzkoušel) obyčejných lidí stačí. Takže stejně jako započítání všech ukazatelů (u bytů a topení třeba návětrná strana severní má automaticky větší spotřebu tepla v ústředním topení), tak zde je do výpočtu použit dodatečný ukazatel - vnější faktor: Kdo nejvíce zadlužil naši zem? Už nám nelžete, zde jsou fakta!

A hned je najednou vše viděno v jiném světle!

Bez dalších dopočtů prostě strohá čísla, jak jsou ukazována v diskuzi neplatí. Vítr v zádech je v tomto případě kvantitativní uvolňování ECB a FEDu, kam my a následně Německo vyváží, či devalvace koruny od ČNB nyní. Protivítr byl v době strašné krize, kdy na západě nikdo zboží nekupoval, protože byla ona krize. A právě zápočet všech těchto vlivů musí být přidán k HDP. A vlády mají tendenci chlubit se HDP, ale co je za ním už ne. Pravda je prostě ukrytá!

Možná úplně zjednodušeně by se dalo napsat: pokud je vzestup ekonomiky souběžně s okolními státy, vláda je zbytečná. Dokáže-li vláda některými zásahy zmenšit škody, pokud jsou okolní státy v krizi a banky se hroutí, měla by dostat poděkování lidu!

------------------------------------------------------

Kdo byl skutečně nekompetentní...

Takže pro ty, kteří měli odvahu dočíst to až sem a chtějí znát ony naprosté nesmysly a odkud čerpají i dnešní fanatičtí zastánci ČSSD:

Fond soudržnosti (kohezní fond)

 

Kohezní fond založila Maastrichtská smlouva v roce 1993 jako nástroj solidarity, jehož úkolem bylo pomáhat slabším zemím splnit kritéria pro vstup do Hospodářské a měnové unie, tedy maastrichtská kritéria.

Vážně Polsko, které dostává obrovské dotace by bez dotací vzkvétalo a žilo se tam blaze? Vážně francouzské zemědělství díky kohezním fondům funguje po letech úžasně a poráží svět? Nebo ani jedno neplatí a Jiří Havel žvanil a žvanil?

 

Zdanění bohatých - kolik by to dělalo? Dividendy snížit - to ano, ale to si dovolil pouze maďarský premiér Viktor Orbán a Evropské fondy jsou úplně komické - máme dávat víc, ale nemáme dávat víc, abychom se nezadlužili víc. Máme dávat ještě víc na školství, ale nemáme dávat víc, abychom se víc nezadlužili. Pozor - je strašná krize 21. 9. 2011.

Takže shrnuto: vláda má vydat více peněz, ale nemá se více zadlužit. Úžasné. Takže má zvýšit příjem vyšším zdaněním, ale současně má všem peníze nechat, aby více utráceli. A milionářská daň by tehdy udělala cca 3 miliardy, ale Česká republika potřebovala 100 miliard, aby pokryla krizi. A abychom mohli vybírat kohezní fondy, musíme tam vložit jednu třetinu, která v krizi nebyla. To byl ten deficit.

A zde po letech další důkaz

Ale nesuďme nebožtíka Jirku Havla příliš přísně. Tato vláda dokázala ještě větší zázrak: dokonce perpetuum mobile nejen že už funguje, ale ještě zvyšuje produkci. Zázrak zázraků.

(Pozor, následující čísla jsou zjednodušená, abyste je nemuseli přepočítávat - pouze pro pochopení)

Nemáte peníze? Nevadí. Na výplaty státních zaměstnanců potřebujete sto miliard. Z nich odvedete 20 miliard. Ale vy potřebujete vybrat víc na daních, jak tvrdil Havel, Sobotka, Mládek a další včetně Babiše. Jak to uděláte? Půjčíte si dalších 100 miliard, zvednete platy na dvojnásobek, z nich neodvedete ne 20, ale 40 miliard, a občanům ukážete, jak perpetuum mobile dokonce +  úžasně funguje. Že máte dluh o 100 miliard vyšší? No a co? Přece na daních jste vybrali o dalších 20 miliard víc. Zázrak? Ne, zhovadilost či dokonce zločin gaunerů kolem Sobotky a ČSSD - v USA se tímto zázrakem dostali na nejzadluženější stát světa!!! A dnes musí být válka, aby to jako Hitler zlikvidovali. To je ten zajímavý keynesiánský "socialismus". Vlastně i Hitler byl součástí  Národně socialistické německé dělnické strany...

A pro tento socialistický zázrak muselo zemřít mnoho milionů lidí. To vážně chceme?

P.S. Důrazně opakuji, že toto není přepočet, ale instruktáž, co by nám měli politici skutečně oznamovat. Dnes je obrovský vítr v zádech označení z výše 2+++ a ty tři plus by se měly stáhnout z trhu na horší časy. Třeba Španělé a Francouzi neplní Maastricht, ale nakupují jak diví. Evropská unie jim hrozí a to je tak vše. A my se na tomto vezem, i kdyby tam byla vláda Spejbla a Hurvínka. Ale volby jsou důležitější, tak se rozhazuje a zadlužuje i nyní. Až příjde další krize, tak už tam tito hoši a děvčata nebudou, a odnese to jiný!

 
 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Vicky Rosenberg
před 4 měsíci

@ opus111 Jj, dá se i nejen úvěrovou kreací komerčními bankami.

Tak třeba v Zimbabwe si vláda Roberta Mugabeho tiskla peníze nekryté výkonností ekonomiky a lifrovala je obyvatelstvu ve formě sociálních dávek a platů státních zaměstnanců, až dosáhli takové hyperinflace, že ještě loni se na nákup jednoho chleba chodilo s plastovou taškou plnou zimbabwských dolarů.

Nebo Helicopter Ben - guvernér FEDu Ben Bernanke před lety navrhoval přímé platby pro občany financované nově vytištěnými penězmi. Prezident Evropské centrální banky Mario Draghi označil letos v březnu "peníze z vrtulníku" za "velmi zajímavý koncept". Máme se na co těšit.

12. 6. 2015 Za 35 000 000 000 000 000 zimbabwských dolarů jeden americký. Zimbabwe nabízí nový kurz
http://byznys.ihned.cz/c1-64156760-za-35...

opus111
před 4 měsíci

Otázka ale zněla, jestli nějkdo zná nějaký jiný způsob, tedy způsob schválený a provozovaný v západním bankovně kreditním systému.

Beru tvou odpověď jako potvrzení, že v západním kreditně bankovním systému vznikají všechny peníze pouze jako dluh.

V ekonomice by mělo být právě tolik peněz, aby umožňovaly směnu, aby umožňovaly tvorbu a realizaci nových projektů a nějaká zpětná vazba by měla hlídat ať je měna stabilní a nedochází k inflaci, případně ani deflaci.

Pokud Mugabe začne jen tak z plezíru tisknou zim dolary, tak to určitě není dobrá cesta.

Současně v západním systéme je ten problém, že když všechny peníze vznikly jako dluh, tak všechny peníze bez vyjímky jsou zatíženy úrokem a navíc, povinností dluh splatit.

Západní ekonomiky poslední dobou vyřešily problém úroku celkem elegantně, že mohou jít až na technickou nulu, nebo dokonce do mínusu. Ovšem ten mínus je jen ZLO s opačným znaménkem, jelikož ty dluhové peníze jsou obvykle umístěné v bankách, takže bankovní systém opět profituje. Jedinou výhodou je, že dluhová služba se přesouvá z beder státu na bedra soukromé sféry a domácností.

Takže shrnuto, ideálním řešením je uzákonit nulový úrok a množství peněz v oběhu se pak dá jednoduše regulovat řízením stahování likvidity z oběhu.

Výše celkového dluhu planety je pak jen nějaké účetní číslo ukazující kolik je pěnez v ekonomice planety, ale jinak to nemusí nikoho trápit.

Řekl bych, že západní systém s něčím velmi podobným už posledních pár let pracuje.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

novota
před 4 měsíci

Zde jsou jsou Ti kteří hlasovali pro nový totalitní zákon o shromažďování...http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=63924 bureš a skinhead se omluvili...

novota
před 4 měsíci

Bože to je plácání...někdo ten seznam ani nečetl a lže jak socanské právo lidu...

Soudce z lidu
před 4 měsíci

Ale četli novoto !

Jedině Kalousek se vymezuje zasadně proti všemu s čím souhlasí ANO.

Ale stačí si vzpomenou co předváděl Kalousek při odborářské demonstraci v roce 2012 na které bylo 100 000 lidí a jak běhm 24 hodin vyběhal Kalousek na soudech zákaz této demonstrace.

Kalousek je zločinec a pokrytec a jeho hlasování je šumafuk !

Myslíš si novoto, že lidi jsou pitomci a nepamatují si, co Kalousek vyváděl, když byl v úřadu?

Soudce z lidu
před 4 měsíci

Je to shoda napříč politickým spektrem včetně ODS.

Dobře, že s tím udělali pořádek. Chudáci lidi, aby trpěli, že jim pod okny bude kvůli kdejaké volovině vyřvávat hrstka pomatenců.

Lidé, kteří ctí demokracii, tak se vyjádří ve volbách, to je jediný demokratický nástroj a ne pořád někde vyřvávat někomu pod okny.

novota
před 4 měsíci

Že by česká socdem televize manipulovala, když oni mají tak rádi pana holohlavýho to nemyslel někdo vážně. Dle průzkumu má nejlepší zpravodajství.

kubík
před 4 měsíci

@ novota Máte pravdu proč by potom 9 měsíční vysokoškolák z Plzně , ministr vnitra udělal reorganizaci svého oranžovýho gestapa. https://youtu.be/9VdfLsXX-X0

opus111
před 4 měsíci

Bakala je evidetně člověk dosazený strukturami nadnárodního řízení. Nebo si myslíte, že jen tak někdo si může založit a provozovat banku? Následně tu banku předal bankovním strikturám v zahraničí. A ty mu zase na oplátku půjčily peníze na nákup Karbon Investu.

Hlavním cílem však bylo umístit do prostředí ČR vlivného člověka, který bude ovládat média.

Sobotka v závěru toho pořadu opakovaně zdůrazňuje, že s Bakalou nikdy nejednal a Bakalovi nic neprodával.

Reportéři ČT se snaží manipultivně podsunout divákům dojem, že ten zlý Sobotka vše prodal Bakalovi a ještě pod cenou.

A proto mynipulativně řeknou, že Sobotka prodával polovinu majetku. Oni moc dobře vědí, že Sobotka neprodával majetek, ale prodával akcie a co je nedůležitější, že prodával již menšiniový podíl 46% akcií.

A prodával za vyšší cenu než byla poslední tři roky cena akcie na burze.

Na základě tohoto zjištění EU komise jasně dopěla k závěru, že se neprokázala veřejná podpora.

Takže, když to všechno shrnu, jedná se jasně o další z dlouhé řady manipulativních pořadů ČT.

Kdyby lidé měli rozum a nebyli nesvéprávní, tak by dávno nekupovali různé Respekty a jiné mediální splašky a bojkotvali by ČT masovým protestem neplacením poplatků ČT.

Jenže nesvéprávná masa s radostí kupuje ty Respekty a Blesky a hodují na těch mediálníc mršinách a opájejí se každodenními mediálními barbituráty.

Nesvéprávní jedincy i tady na Pařát dávají odkazy na Reportéty ČT, nebo linky na Blesk.

Pak přijde slušný člověk Sobotka, udělá hodně pro obyčejné lidi a oni se mu odvděčí pomluvami a hnusem.

Prostě špinavá lůza, která má to co si zaslouží.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

novota
před 4 měsíci

Že by česká televize o zadrátované hlavě lhala a nebo má pravdu...https://youtu.be/9VdfLsXX-X0 Bakalu udělal výběrčí z daní u péjskůůůů...

opus111
před 4 měsíci

Mediální žumpa ČT opět manipuluje s informacemi.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

opus111
před 4 měsíci

To Vicky Rosenberg:

Naprosto souhlasím a skutečně stojíme na počátku velkého procesu, kdy socio-bilogické tlaky nás donutí s tím něco udělat. Teď se hraje o všechno, elity to moc dobře ví a mají nad běžnými lidmi obrovský náskok a mohou udělat naprosto nepředstavitelné kroky, aby si udržely vládu nad planetou, které se dávno v minulosti zmocnily.

Přesto bych rád vrátil pozornost k mé otázce, jestli znáš jiný způsob, jak dostat peníze do oběhu než skrze dluhovou obligaci.

Proč nikdo neodpověděl? Protože odpověď je taková, že všechny peníze vznikají jako dluh a od toho se odvíjí několik zásadních praktických imperativů.

1) Každý, kdo se pokusí o nějaké splácení dluhů v makroekonomickém měřítku, vždy přivede ekonomiku do problémů, potažmo až do kolapsu!

2) Zaplacením dluhů by zanikly peníze a ještě by chybělo!

3) Námi volení politici nedostali mandát k tomu, aby toto uspořádání měnili, oni nic takového ve svých volebních programech nenabízejí!

4) A upřímně řečeno v sočasné nabídce všech politických subjektů a je jich snad 40, tak nikdo nepřichází se smysluplným postupem změny! Drtivá většina malých stran spíše jen blábolí.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

opus111
před 4 měsíci

Takže jestli křičíte někdo na Sobotku, že něco dělá tak či onak, uvědomte si, že on pracuje jak nejlépe umí v rámci mandátu, který dostal a v rámci podmínek, které jej objektivně obklopují.

Je to jako karetní hra, kde jsou rozdány karty a každý se v rámci dohodnutých pravidel snaží odehrát svou hru. No a jsou hráči lepší, horší nebo vyloženě špatní.

Ale vy chcete úplně změnit hru, už nehrát karty, ale dejme tomu šachy, aby to bylo spravedlivé pro všechny. Souhlasím, ale proč se pak lidé hněvají na Sobotku? On šel do hry v karty, zatím celý západní svět a nejenom západní hraje v karty. Nikdo mne nepřesvědčí o tom, že zrovna Sobotka je spoluspiklenec s těmi elitami, které ovládly planetu a zmocnily se ji už před staletími. Sobotka dělá jen to nejlepší z daných možností, ostatně politka je umění možného. Dokonce se domnívám, že hraje svou hru tak dobře, že to elitám nevyhovuje a snaží se Sobotku odstavit ze hry.

Takže co s tím uděláme? Za sebe mohu říct, že ačkoliv se zajímám o spoustu věcí, tak vím, že má intelektuání kapacita není schopna navrhnout a prosadit smyslupný program, který by převedl celý Svět na jiný algoritmus směny.

Ale na druhé straně umím už rozpoznat, co je pro lidi dobré a co nikoliv. A například bych jistě podpořil základní nepodmíněný příjem jako přechodový model k jinak sociálně uspořádáné společnosti.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Vicky Rosenberg
před 4 měsíci

Tak, to jsme si ocitovali něco o 100 % rezervách.

A ještě doplňuji, že profesor Kotlikoff navrhuje také nahradit ve shromažďování úspor banky fondy. Na rozdíl od bank by fondům nevznikla povinnost vyplatit klientům vklady v plné výši. Jinak banky musí sanovat stát a fondy by stát sanovat nemusel.

opus111
před 4 měsíci

V principu musí jít primárně o to, aby se peníze nedostávaly do oběhu jako dluh.

Technicky není problém dostat peníze do oběhu, je tam však morální komponenta, jak zajistit to rozdělení spravedlivě?

Z makroekonomického pohledu, kdybychom zcela amputovali morálku, tak ani nemusíme stavět tu cyklostezku a můžeme rovnou dát ty peníze třeba podnikatelům, že mají vůbec myšlenku něco postavit, aniž by to postavili.

Peníze by byly v oběhu, jen bychom vynechali jednu směnu, ale to by hravě nahradily další směny v pořadí.

Skutečně fyzická existence nebo neexistence nějaké stezky nehraje žádnou roli.

Teď zase začnou různí pomatenci psát, že jsem magor, ale to je mi jedno, někteří mne pochopí hned a někteří později a někteří VEKSLÁCI nikdy, ale takový už je život. :)

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Vicky Rosenberg
před 4 měsíci

... a banky by už neměly tvořit vlastní peníze

Výroba falešných bankovek je nezákonná, tvorba peněz soukromými subjekty ale ne. Může za to vztah mezi státem a korporátním sektorem, který je zároveň zdrojem nestability našich ekonomik. Mohl by být a měl by být eliminován. Fungování současného systému je následující: Banky vytvářejí depozita jako vedlejší produkt půjček. Ve Velké Británii tvoří depozita 97 % peněžní nabídky. Někteří lidé tvrdí, že depozita nejsou penězi, ale pouze převoditelným závazkem soukromého sektoru. Lidé ale tuto imitaci peněz vnímají jako elektronickou hotovost a tudíž jako zdroj bezpečné kupní síly. Bankovnictví tedy není běžnou tržní aktivitou. Poskytuje totiž dva spolu související veřejné statky: Peníze a platební síť.

Na jedné straně rozvah bank tedy figurují riziková aktiva, na druhé straně závazky, o kterých se lidé domnívají, že jsou bezpečné. To je důvod, proč centrální banka funguje jako věřitel poslední instance a vláda zajišťuje pojištění depozit a poskytuje kapitál pro navýšení vlastního jmění bank. A je to také důvod pro regulaci bank. I přesto však přetrvávají úvěrové cykly, které jsou vysoce destabilizující. Co s tím? Minimalistický scénář by vypadal tak, že bychom ponechali celé odvětví ve stávajícím stavu, ale utáhli bychom regulaci a požadovali bychom, aby větší část aktiv byla financována vlastním jměním. Můžeme ovšem také dát státu úplný monopol na tvorbu peněz.

Vicky Rosenberg
před 4 měsíci

Návrh na vytvoření zmíněného monopolu padl již ve 30. letech v rámci takzvaného chicagského plánu. Mimo jiné ho vytvořil jeden z vynikajících ekonomů Irving Fisher. Jeho jádrem byl požadavek na 100% krytí depozit rezervami. Fisher tvrdil, že takový požadavek by znatelně snížil fluktuace ekonomické aktivity, ukončil runy na banky a snížil výši veřejného dluhu. Studie MMF z roku 2012 tvrdí, že takový plán by skutečně mohl fungovat. S podobným návrhem přišli Laurence Kotlikoff, Andrew Jackson a Ben Dyson. Podle nich by všechny peníze měl vytvořit stát stejně, jako nyní tvoří hotovost. Lidé by peníze drželi na transakčních účtech a bankám by platili za jejich správu. Banky by vytvářely i investiční účty, které by zajišťovaly úvěry. Mohly by ale půjčit pouze peníze, které investovali sami klienti. Staly by se tak pouhými prostředníky, i když mnozí se mylně domnívají, že jimi jsou už nyní. Centrální banka by vytvářela nové peníze tak, aby zajistila růst bez inflace. Příslušná rozhodnutí by činil stejně jako dnes nezávislý vládní subjekt.

Náš finanční systém je tak nestabilní, protože stát umožnil vytváření většiny peněz v ekonomice samotné a pak byl donucen zajistit to, že budou správně fungovat. Jde o klíčový problém v samém srdci tržních ekonomik. Přechod na systém, kde bude oddělena tvorba peněz od poskytování financí, neproběhne hned. Měli bychom si ale být vědomi této možnosti. Až přijde další krize, k čemuž určitě dojde, musíme být připraveni.

www.patria.cz/zpravodajstvi/2679049/vike...

opus111
před 4 měsíci

Celkem se rozjelo dost příspěvků na téma státních dluhů.

Již delší dobu zde na Pařátu pokládám otázku:

V západním bankovně kreditním systému, zná někdo jiný způsob emise peněz do ekonomiky než skrze dluhovou obligaci?

Je zajímavé, že doposud nikdo neodpověděl.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Vicky Rosenberg
před 4 měsíci

Na to se, opusi111, vykašli, důležité je naopak, aby se zadlužení odstranilo ze systému.

Americká dluhová pyramida se zřítí.
před 4 měsíci

Vyhraje ten, kdo vsadí na stříbro

http://www.investujeme.cz/americka-dluho...

Jó, v Americe tam je blaze...
před 4 měsíci
novota
před 4 měsíci

To se nám to půjčuje, když to není naše, ale s. Mládka...https://www.novinky.cz/domaci/408967-bab...

kubík
před 4 měsíci

@novota trefa...on to mládek a čssd to musí dát. To jsou na bolševicko-komunistickém ostravsku jejich nesvéprávní kovaní voliči a tupohlav jim to zařídí.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 4 měsíci
opus111
před 4 měsíci

Babiš je pokrytec.

Kritizuje Mládka, že chce půjčit 150 miliónů, aby horníci nezůstali ze dne na den bez práce a bez výplat, ale sám Babiš chtěl nasypat do OKD až 600 miliónů, teď mluví o 400 miliónech.

Mládek jasně vysvětilil, že to bude prioritní pohledávka a v případě vypořádání insolvence by tímto stá byl upřednostněn jako věřitel s touto pohledávkou úplně přede všemi.

Takže šance, že by stát ty peníze nedostal je prakticky mizivá.

No jo, ale místní pravicoví nesvéprávní voliči zase mají nad čím rozjímat a kopat do ČSSD.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Dagmar
před 4 měsíci

Moc prosím admina - zrušte Opuse111 - ty jeho žvásty se nedají číst! A dnes jich tam má opravdu móóóóc! Pomóóóc!

opus111
před 4 měsíci

Tak si ty představuješ demokracii?

Jíný názor blokovat?

Jestli chceš blokovat jiný názor, tak jsi jako ti ukrfašouni na Ukrajině, kde se nesmí vysílat žádné ruské zpravodajství.

Vysílat se smí jen ten správný ukrfašistický názor.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

bývalý OSVČ
před 4 měsíci

Kdo zachrání deutsche bank, itálii, řecko...čína??tři triliony dluhu...http://www.zerohedge.com/news/2016-07-10... to se nám to holduje, když nám půjčují...

bývalý OSVČ
před 4 měsíci

Populistické řeči před volbama http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ka...

novota
před 4 měsíci

@býval..on ten pomatenec to ani nečetl a jenom mele podle stranických příruček z liháče. Jedno dítě 6000kč a pokud 2 tak 4000kč mateřská...tak to se vyplatí mít v česku děti...ha ha

opus111
před 4 měsíci

Opět demagogie sektářského soukmenovce.

Nebo nevíte, že v ČR je už prakticky třetí rok nulová inflace?

Normálně by důchodci nemuseli ze zákona dostat vůbec nic.

Jenže dostali nad rámec inflace 200 + 40 +1200 (jednorázově v únorovém důchodu 2016)

Což je za rok v průměru 4 080,-Kč.

A na rok 2017 čeká důchodce další velké zvýšení, tentokráte vztaženo k růstu průměrné mzdy.

Ale jestli nějakého důchodce ty peníze uráží, tak je může vrátit, je dost lidí, kteří si pana Bohuslava Sobotky umí vážit a těm budou ty peníze potřebnější.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Ten co cáluje
před 4 měsíci

A Sobotka to není. Ten jenom krade pro sebe, rozkrádá ze státního, aby se zalíbil, ale neušetří nic. A až bude krize, tak zase nebude kam šáhnöut. Nahej zadek Sobotka rozdává, co nemá a Populis111 nad tím jásá. Co kdyby to Populis 111 platil se Sobotkou ze svýho?

opus111
před 4 měsíci

Vidíte, před vámi tady dal pomatený OSVČ odkaz, že lidi se zlobí na Sobotku, že přidal penzistům jen 340,-Kč, že se zvýšily odpočty na druhé a třetí dítě. A že je to všechno málo.

A kdyby poslechl vás a nikam by nic nepřidal, tak by ekonomika byla dále v krizi, jako za Kalouska, minimální mzda pořád 6000, místo dnešních 9900 a to byste zase vyřvával, že Sobotka má ekonomiku v krizi a že dále zadlužuje jako Kalousek.

Přitom Sobotka nejnom, že rozjel ekonomiku, navíc razantně snižuje deficity a také vůbec nezadlužuje státní rozpočet.

Nyní se jeví jako reálné, že by na konci roku 2018 mohl být varovnaný rozpočet, ale i kdyby nebyl vyrovnaný, tak bude velmi nízký.

Nicméně, mezi námi, taková vložka. Pokud ekonomika dále poroste a nepotáhne to stát, tak se bude muset zadlužovat soukromá sféra a domácnosti. Já neznám jiné peníze než ty co vznikly jako dluh. A stát má vždy nižší dluhovou službu než soukromík nebo domácnost. A bez likvidity to nejde. To je ta nejpodstatnější věc, kterou v ekonomice Sobotka pochopil a proto byl vždy ekonomicky úspěšný.

Máte v tom pořádný chaoz a vlastně vůbec nevíte co chcete. Neznáte řešení. Lidé jako vy, kdyby se dostali k řízení státu, tak by opakovali z nevědomosti stejné chyby jako Kalousek a zase byste zadlužil stát o další bilión korun, bez růstu HDP.

Jenže Sobotka v letech 2003-2006 zadlužil stát 400 miliard, ale vyprodukoval HDP přes 700 miliard.

A nyní je ještě řádově úspěšnjší. Zadlužení sotva 20 miliard a HDP se už zvýšilo o 500 miliard, to je přímo famózní, za 20 miliard udělat 25 x tolik.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Ten, co to cáluje
před 4 měsíci

Tak Sobotka úžasně vydělává a na byt si musel nakrást. Jak smutné.

opus111
před 4 měsíci

Sobotka je slušný a skromný člověk, nikdy žádné peníze na byt nikomu neukrad.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

opus111
před 4 měsíci

Za svůj plat si může každý koupit co chce. A Bohuslav Sobotka si zaslouží mnohem vyšší plat než tu almužnu, kterou teď dostává.

Bohuslav Sobotka žádný zákon neporušil.

"Neznám ústavního činitele, který by plat a náhrady odděloval," řekl Sobotka.

"Pro využití prostředků není stanovené žádné přesné pravidlo. Zákon jsem neporušil," uvedl Bohuslav Sobotka.

Jo blesk, to je ta největší mediální žumpa.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

novota
před 4 měsíci

Kdepak máme pana soudruha soudce ..http://pravyprostor.cz/prazsky-kmotr-pet... kmotr od opencard ....

opus111
před 4 měsíci

Dnes je obrovský "výtr" v zádech?

No "výtr" má v hlavě evidentně lhář Pokorný.

Normálně vzdělaní lidé píšou "vítr", třeba vítr na horách nebo u moře.

A nesváděj to lháři Pokorný na překlep, mezi těmi klávesami je ještě klávesa "á".

To bude otázka vzdělání.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

opus111
před 4 měsíci

A máme tady další blábol prolhaného Pokorného, cituji:

"Nemáte peníze? Nevadí. Na výplaty státních zaměstnanců potřebujete sto miliard. Z nich odvedete 20 miliard. Ale vy potřebujete vybrat víc na daních, jak tvrdil Havel, Sobotka, Mládek a další včetně Babiše. Jak to uděláte? Půjčíte si dalších 100 miliard, zvednete platy na dvojnásobek, z nich neodvedete ne 20, ale 40 miliard, a občanům ukážete, jak perpetuum mobile dokonce + úžasně funguje. Že máte dluh o 100 miliard vyšší? No a co? Přece na daních jste vybrali o dalších 20 miliard víc. Zázrak?"

Opět lhář Pokorný prokázal neznalost ekonomiky, speciálně pak působení takzvaných multiplikačních efektů.

V ČSSD už pochopili, že když do ekonomiky vloží na ta správná místa 100 miliard, tak dostanou zpět nikoliv 20 miliard, to by udělal jen žabař Pokorný, ale ČSSD z toho dostane 200 miliard.

Ono totiž, když dáte státním úředníkům, hasičům, policistů, penzistům, učitelům, lékařů, zdrav sestám, poště, dráze a kdoví komu ještě, více peněz, tak oni budou utrácet, a ty peníze se v ekonomice za rok otočí ne jednou, ale v průměru 6x, a podpoří to pracovní místa a budou vyšší odvody atd.

Znalosti ekonomiky lháře Pokornmohé jsou naprosto nulové a je tristní, že takto prolhaní pisálkové mají odvahu se ještě veřejně zesměšňovat.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

opus111
před 4 měsíci

A další blábolivá perla lháře Pokorného, cituji:

"Takže shrnuto: vláda má vydat více peněz, ale nemá se více zadlužit. Úžasné. Takže má zvýšit příjem vyšším zdaněním, ale současně má všem peníze nechat, aby více utráceli. "

Ano, máme rok 2011 a pravicová vláda je v křeči co se týče výběru daní. A proč asi? No protože nějaký neumětel Topolánek a Kalousek zavedli Topolánkův Batoh, jehož součástí bylo mimo jiné snížení korporátních daní, zrušní progresivní daně, dále zastropování odvodů a také čachry se zvyšováním paušálů pro OSVČ, jen u těch OSVČ to dělá propad přes 20 miliard ročně! Ve výsledku se propracovali na propad výběru právě o těch 100 miliard ročně.

Přestaň už blábolit Pokorný, to lhaní se vážně nedá číst!

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

opus111
před 4 měsíci

Citují z článku prolhaného Pokorného:

"A vlády mají tendenci chlubit se HDP, ale co je za ním už ne. Pravda je prostě ukrytá!"

Pravda je evidentně ukrytá jen před lhářem Pokorným! Každý ekonom totiž moc dobře zná jendotlivé položky výpočtu HDP!

Evidentně je nezná lhář Pokorný.

1) vládní investice
2) domácí spotřeba
3) saldo (export mínus import)

Ani jedna z těchto položek není ovlivněna nějakým příznivým větrem v zádech.

Vládní investice jsou vysoké, protože vláda Bohuslava Sobotky umí čerpat dotace, to jest umí včas připravit investiční projekty. Čistá pozice za rok 2015 je přes 190 miliard.

Domácí spotřeba roste, prtože vláda Bohuslava Sobotky podporuje růst mezd, ať už je to razantní růst minimální mzdy, která tlačí nahoru i ostatrní mzdy, tak také zrušení všelijakých nesmylných poplatků, které netahjí lidem peníze z kapes, valorizace penzí a hlavně proramy na podporu zaměstnanosti.

Saldo poskočilo díky devalvaci koruny, kterou ČNB podpořila export a výnosy z exportu.

Přestaň už lhát Pokorný o nějaké strašlivé krizi. Je to skutečně velmi trapné a neustále se zesměšňuješ.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

opus111
před 4 měsíci

Cituji z článku ekonomického lháře Pokorného:

"Protivítr byl v době strašné krize, kdy na západě nikdo zboží nekupoval, protože byla ona krize."

Proč tak lžeš Pokorný a opakovaně? To už není psaní nepravdy. To už je sprostá lež, protože ty znáš fakta o exportu!

Už jsem v minulosti tady ukázal jasná čísla, že Export v roce 2010 byl na vyšších číslech než v roce 2008 a stále výrazně stoupá.

Export z ČR v miliónech : http://apl.czso.cz/pll/rocenka/rocenkavy...

2003 - 1 32 5915
2004 - 1 766 972
2005 - 2 046 807
2006 - 2 311 465
2007 - 2 576 724
2008 - 2 570 700
2009 - 2 329 418
2010 - 2 645 451
2011 - 2 907 068
2012 - 3 123 079
2013 - 3 183 857
2014 - 3 599 437
2015 - 3 822 925

Takže takto vypadá podle lháře Pokorného STRAŠNÁ KRIZE !

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

opus111
před 4 měsíci

Makro ekonomický negramota Pokorný nám zde podsouvá jeho makroekonomické pohádky.

Dokonce už i příznává, že krize je neviditelná. :)
Prý tomu pomohlo kvantitativní uvolňování.

Jenže krize v ČR viditelná byla a zcela zbytečně, díky Kalouskovi přetrvávala od roku 2010 až do roku 2013.

Samozřejmě, že v EU muselo přijít kvantitativní uvolňování, když na trhu chybí likvidita.

A proč ta likvidita chyběla?

Protože takoví neumětelové jako Kalousek se chtěli prošetřit až k úplnému kolapsu.

Pokorný totiž vůbec nic neví o tom, jak vznikají a zanikají paníze.

A protože všechny peníze vznikají jako dluih, tak stačí aby přišel nějkaý neoliberální šílenec začal šetřit a rázem tu máme krizi jako hrom.

A přestože od roku 2010 již foukal velmi příznivý "vítr" a export ČR byl na vyšších číslech než v roce 2008, tak ČR stagnovala, jelikož v ČR chyběla likvidita, jelikož Kalousek škrtil domácí spotřebu a vytvářel v době krize nesmyslně vysoké rozpočtové rezrvy. Za to by měl být Kalousek trestně stíhán, to byla vlastizrada.

Současný ekonomický růst ČR však vůbec nejede na vlně kvantitativního uvolňování.

Sučasný růst jede na vlně podpory "domácí spotřeby", která generuje zaměstnanost. A zaměstnanost opět genruje další "domácí spotřebu".

Dále je tady významný faktor čistá pozice 190 miliard čerpání fondů EU v roce 2015 a tyto peníze jdou do investic, především do infrastruktury, což bude v dalších letech generovat další růst HDP.

Opět Pokorný prokázal, že nerozumí ekonomice a vyplodil další nesmyslný ekonomický blábol.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...